Програма

РАДИО К2 Програма за петък, 7 август 2020 г.

 

Водещ: Пламен Велев

 

Тонрежисьор: Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

Скъпи приятели „Радио К2" Ви желае да бъдем по-мъдри и всеки от нас да се старае да прави живота на хората по-красив и смислен!

Посвещаваме Ви стихотворението на Георги Константинов „ Пукнатина"...

Дали за нас
ще дойде време
на европейска Реформация -
та нашият народ
от племе
да се превърне в нация?

Все тъй сме разделени - вижте:
на куп избрани
и безброй нещастни,
на вечно губещи
и вечно печеливши,
на хищници и тревопасни...

Уж времето се сменя, а все тази
разпукана на две картина...

Дали България
ще се опази
да не изчезне в тази пукнатина?

И за финал ще Ви посветим една мисъл на Робиндранат Тагор - индийски писател, поет, философ, педагог, композитор, общественик. Творил в края на 19-ти и началото на 20 век.

Затворихме вратата, за да не влезе заблудата, но сега как ще влезе истината?

Бъдете щастливи!

 

ОБРЪЩЕНИЕ НА „РАДИО К2"

Мили хора, животът е такъв, какъвто си го направим, нали не сте забравили колко е важно всеки от нас да не губи вяра в себе си и всеки ден, поне по веднаж да помогнем на някого? И после, пък, друг ще помогне на нас. Правете добро и знайте, че независимо от трудностите, животът на всички ни ще става по-светъл и пълен с надежда, ако подаваме ръка за подкрепа. Радио К2 ви подарява един стих на Недялко Йорданов:


Когато ме загубиш, ще ме намериш, всъщност.

Ще ме загубиш рано, ще ме откриеш късно.

Човекът е невеж, защото не разбира,

Че кратко се живее, а дълго се умира.

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 16.00

 

7.00 - Предстоящи събития     

7.20 - Програма за деня     

7.40 - Преглед на печата

 

Радио К2 директно от мястото на събитието

16.30  - Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на 141-ата годишнина от създаването на Военноморските сили. Те ще наградят военнослужещи и цивилни служители, отличили се с професионално изпълнение на задачите си и по повод празника на военния ни флот. директно от мястото на събитието (Щаба на ВМС в гр. Варна)

 

 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Беновска пита", поетът Александър Петров  и композиторът Константин Марков, „Тангра", създадохме  песента „Денят" за да сме по-силни от  коронавируса.


The day    


Събуждам се от тишина.

Днес времето е спряло.

Това е може би деня -

да почнем отначало...


И да изхвърлим в този миг                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ненужните си дрехи...

С илюзиите от преди -

да се сбогува всеки...


Това е може би деня -

да почнем  отначало...

Да се събудим в този миг...                      

Във времето заспало...


Да тръгнем после през света -

със себе си  -  на чисто...

Да пресушим една сълза...                        

Да подарим усмивка...

И да открием пак това -

което ни събира...    

Надеждата и любовта -

със тях сме живи...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Това е може би деня -

да почнем отначало...

Да се събудим в този миг...                      

Във времето заспало


Да бъдем звук във тишина....

Камбани в катедрала...

И клечката кибрит в ноща...                

Дано... Не закъсняла.

 

                         Александър Петров

 

Беновска: Г-да Борисов и Радев, знаете ли българската поговорка: "Войната на едни понася, други отнася"?

Беновска: Г-да Борисов и Доган - „на война като на война" ли? Или - 2 глави мислят по-добре от 1?

Беновска: Президент Радев, ако имате факти срещу Борисов, бъдете смел и му ги кажете в очите, а не по села и паланки

Беновска: Президент Радев, защо не свикате КСНС след снимка на спящия премиер Борисов - не е ли застрашена националната сигурност на България?

Беновска: Г-да Радев, Борисов, Доган, изправете се заедно и защитете, а не изпепелявайте България!

„Един за всички, всички за Левски", съвместна инициатива на „Беновска пита" и Наско Сираков

Изявление на президента Румен Радев и председателя на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов за разработения от Стратегическия съвет Национален стратегически документ.

Изявление на министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов от Национална конференция на ГЕРБ от 5 август 2020 г. за: модернизацията и развитието на страната през последните 10 години, справянето с кризата, породена от коронавируса, протестите, предстоящите разговори с коалиционните партньори и необходимостта от единство на нацията.

Изявление на председателя на Областната и Градска организации на БСП-Пловдив Георги Гергов за решението на Корнелия Нинова да назначи за свой заместник до изборите за председател на партията Владимир Москов.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева за: предоставените на българските земеделски производители и преработватели общо 106.321 млн. лв. И подпомогнето с близо 19 милиона лева на производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева за: инструмента за подкрепа на сектор „Животновъдство" на стойност 56,5 милиона лева и осигурените 26 милиона лева за помощта de minimis за животновъдите, които търпят загуби заради сушата.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов за: пилотния проект за 10 милиона лева за сектор „Туризъм".

Изявление на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на икономиката Лъчезар Борисов за: пилотния проект за 10 милиона лева за сектор „Туризъм".

Изявление на министъра на икономиката Лъчезар Борисов за: разкриването на гореща телефонна линия в кабинета на главния секретар на икономическото ведомство за сигнали срещу изнудвания от страна на консултантски фирми и създаването на платформа с виртуално попълнени документи за кандидатстване по програми за подпомагане на бизнеса.

Беновска пита министъра на икономиката Лъчезар Борисов и заместник-министър Стамен Янев: Искам да Ви попитам за важната роля на ББР, Вие бяхте председател на Надзорния съвет на банката, кой ще заеме този пост след Вас, защото това е важната банка, която трябва всъщност да осигури цялото финансиране и цялата прозрачност? Искам да попитам и г-н Стамен Янев във връзка с неговата предишна битност във втория кабинет на Бойко Борисов, той беше издигнат за шеф на Българската агенция за инвестиции по предложение на РБ, в който съратник Ви беше протестиращият Христо Иванов. Ще допуснете ли, г-н Янев, протестиращият Христо Иванов да се опита да употреби този факт, за да Ви влияе и злепоставя лично Вас, като евентуален бъдещ шеф на Надзорния съвет на ББР, и за да пречи на работата на новия министър на икономиката г-н Лъчезар Борисов и на кабинет „Борисов 3"?

Беновска пита министъра на здравеопазването Костадин Ангелов: През октомври предстои подписването на Националния рамков трудов договор. Какви са възгледите Ви по преподписването, какво ще реновирате, какво ще запазите и като практик - какво ще добавите? Вие правите сега среща с ръководства на различни болници в страната, в неделя проф. Балтов изрази в ефир мнение, че ако Вие поискате становище от ръководствата на държавните, общинските и частните болници, те ще бъдат в готовност да го дадат. Имате ли намерение да направите това, за да може Вашето министерстване наистина да бъде ефективно?

Изявление на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет  за: политиката, бизнеса и предизвикателствата в дуалното и професионално образование

Изявление на Йорданка Фандъкова, кмет на София от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за : София , която е лидер в дуалното и професионалното образование.

Изявление на вицепремиера Томислав Дончев, от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за: образованието като алгоритъм на успеха.

Изявление на проф.д.т.н.Николай Вълканов, председател  на БМГК (Българската минно-геоложка камара) и заместник-председател на КРИБ от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за: създаването, отглеждането и възнаграждението на  професионалисти.

Изявление на Цвета Караянчева, председател на 44-то НС  от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет  : „Работник" не е срамна дума - започнах от най-ниското ниво във фабрика в Кърджали, а станах директор.

Изявление на Митрополит Антоний, от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет.

Изявление на Пламен Димитров, президент на КНСБ от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет: Дуалното образование дава професия и бъдеще - учих техникум, инженерство, а днес съм президент на КНСБ

Изявление на Бисер Петков, Екс министър на труда и социалната политика от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет : „Над 8000 лица ще бъдат обучени през 2019 г. със средства от държавния бюджет."

Изявление на Емил Караниколов, министърът на икономиката , от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет : „Над 1600 ученици от 32 професионални гимназии се включиха в обучение чрез работа."

Беновска: Г-да Борисов и Радев, знаете ли българската поговорка: “Войната на едни понася, други отнася“?

Беновска: Г-да Борисов и Радев, знаете ли българската поговорка: “Войната на едни понася, други отнася“?

Беновска: Г-да Борисов и Доган - „на война като на война“ ли? Или - 2 глави мислят по-добре от 1?

Беновска: Г-да Борисов и Доган - „на война като на война“ ли? Или - 2 глави мислят по-добре от 1?