Програма

РАДИО К2 Програма за четвъртък, 23 ноември 2017 г.

 

Водeщи: Клара Маринова, Пламен Велев

 

Директно отмястото на събитието:   Илиана Беновска, Деница Гацинска 

 

Тонрежисьор: Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

7.00 - Предстоящи събития

7.20 - Програма за деня

7.40 - Преглед на печата


 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

9.00 - Правителствата на България и Република Македония ще проведат първото си съвместно заседание.

Срещата на двата кабинета ще се проведе в Струмица, Република Македония. Тя ще започне с разговори на четири очи между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев, последвани от пленарно заседание.

Очаква се да бъдат подписани девет документа за двустранно сътрудничество в областта на външната политика, инвестициите, енергетиката, отбраната, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакцията при бедствия. Споразуменията са част от изпълнението на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство, подписан на 1 август тази година.

От българска страна в заседанието ще участват вицепремиерите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, министрите Валентин Радев, Николай Нанков, Нено Димов, Румен Порожанов, Ивайло Московски, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

Преди началото на пленарното заседание министър-председателите Борисов и Заев ще поднесат венци пред паметника на президента на Република Македония в периода 1999-2004 г. Борис Трайковски.

Предвидена е и церемония по връчването на специализирано превозно средство за хора с увреждания, което е дарение от България за Струмица. В началото на ноември кабинетът одобри отпускането на 70 000 лева за закупуването му. Дарението е в подкрепа на проект за социално включване на уязвими групи в община Струмица и създаването на условия за пълноценното участие на хората с увреждания в икономическия, социалния и културния живот в града.

На 23 ноември (четвъртък) вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов ще се срещне с българи от Македонияи с ръководството на БККС (Български културен клуб - Скопие). Срещата ще се състои веднага след междуправителственото заседание на министри от Македония и България, което ще се проведе в македонския град Струмица.

Каракачанов ще разговаря със сънародниците ни в офиса на БККС в Струмица, който се намира на ул. „Маршал Тито" 47.

Програма за съвместното заседание между правителствата на България и Република Македония на 23 номеври в Струмица.

09.00 - 9.30 Регистрация на акредитираните журналисти в Дома на армията, Струмица

09.30 - 10.20 Организация на медиите и запознаване с дневния ред

10.20 - 10.40 Отпътуване към паметника на Борис Трайковски за полагане на венци

10.40-10.50 Полагане на венци на паметника на Борис Трайковски от премиерите Борисов и Заев

11.00 -12.00 Връщане на медиите в Дома на армията

12.05-12.20 Официално подписване на двустранни документи

12.20-12.50 Пресконференция и семейна снимка. (по два въпроса от страна)

12.50 - 13.05 Церемония по връчването на специализиран автомобил за хора с увреждания, дарен от България на Струмица

16.00 Откриване на рехабилитирания път Старчево - Кърналово - Първомай в село Първомай (на 100 м. От кръстовището му с пътя за Гоце Делчев) от министрите Николай Нанков. - директно от мястото на събитието (Струмица, Република Македония) - Илиана Беновска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

9.30 - Заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет. - директно от мястото на събитието (заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф", № 12) - интернет

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

10.00 - Заседание на Столичен общински съвет. - директно от мястото на събитието   (Столичен общински съвет )  - Деница Гацинска

 

ТЕМА: Какви са резултатите от високото европосещение у нас? Какво ни каза и заръча председателят на ЕП Таяни? След драматични дни в 44-то НС, вкл. оставката на екс председателя Главчев настъпи ли спокойна и делова обстановка? Какво загубихме с Главчев, какво спечелихме с Караянчева? Успяхме ли „да не се изложим пред чужденците"? Наистина ли речта на европредседателя Таяни пред нашия парламент „взе главата" на Димитър Главчев? Историческата памет от последните 30-тина години сочи, че смяната на председателя на българския парламент (Савов, проф. Герджиков) се следва от падане на изпълнителната власт. Каква е ситуацията днес у нас? Има ли заплаха за кабинета „Борисов 3"? Стабилна ли е коалицията и как оценявате заключението на Валери Симеонов, че „Борисов се държи като самовластен властелин и управлява дори и Народното събрание!"? Очакваме с интерес и надежда за справедливост реализацията на обещаната от ГЕРБ промяна на Конституцията, за да отпадне давността на престъпления при приватизацията. Какво ще се промени, ако няма давност за свързани с приватизацията престъпления? Ще има ли наказани за "мръсните" сделки на прехода? Председателката на партията Нинова поиска да разговаряте по всички теми на прехода, да се направи цялостен преглед на този период. Така няма ли да се размие голямата и важна тема за „криминалната" приватизация? Пореден пленум на Националния съвет на БСП с участието и на депутатите. От официалните съобщения вече знаем какви въпроси сте обсъждали. По-важно е да разберем от "първа ръка" - от вас, като участник в заседанието, кое е важното в дискусията, в решенията и какво следва от тях? Вътрешнопартийната опозиция участваше ли, каква беше нейната позиция? Опозицията БСП и ДПС се готвят за първия вот на недоверие за кабинета „Борисов 3". БСП предлага темата „корупция". Каква е целта на този вот? Как се готвите вие да посрещнете вота на недоверие? Какви са вашите аргументи, с които ще парирате опозиционните нападки?

 

13.30 - Маноил Манов, народен представител от ПГ на ГЕРБ, зам.-председател Комисия по политиките за българите в чужбина, член  Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

14.30 - Заседание на Комисията по бюджет и финанси. Дневен ред:

1.      Законопроект за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2018 г.,№ 702-01-39/30.10.2017г.-второ гласуване.

2.      2. Законопроект за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.,№ 702-01-40/30.10.2017г.-второ гласуване.

3.      3. Законопроект за Държавния бюджет на Република България за 2018г., № 702-01-38/30.10.2017г.-второ гласуване.  - директно от мястото на събитието (пл. „Княз Александър I" №1, зала 134) - Деница Гацинска

 

15.30 - Веска Ненчева, народен представител от ПГ на „БСП за България", член  на Комисиите по образованието и науката и по политиките за българите в чужбина

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

16.00 - Държавният глава ще бъде домакин на церемонията по връчването на дванадесетите годишни награди "Най-голям корпоративен дарител". Конкурсът на Българския дарителски форум отличава компаниите в страната, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Тази година церемонията поставя акцент върху благотворителната подкрепа за проекти, свързани с образованието. - директно от мястото на събитието („Дондуков" 2) - Деница Гацинска

 

16.30 - Юлиан Ангелов, народен представител, секретар на ПГ на ОП - НФСБ, Атака, ВМРО, зам.-председател на Комисията по политиките за българите в чужбина, член на Комисията по външна политика

 

17.30 - Джема Грозданова, народен представител от ПГ на ГЕРБ, председател на Комисията по външна политика, член  на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове

 

18.30 - народен представител от ПГ на ДПС

 

 

Беновска към слушателите на „Радио К2": Приятели. През 1989 година коледната и новогодишната мечта , че ще променим света си и то бързо , и на хубаво  ни носеше  на крилете си. 27 години по-късно ни предстои да посрещнем Коледа и Нова година 2017 - поредната година на Промяната. Годината на поредния избор. Дано през 2017-та най-сетне получим верен отговор на любимия въпрос на „Радио К2" и „Беновска пита: " Кой и на какво основание иска и може да управлява България?"

Екипът на „Радио К2" ви пожелава да сте здрави. А, за да осъществим мечтите си - да сме умни и градивни ... С пожелание за повече хармония през 2017-та ще ви припомним малко от 150-годишната философия на Луис Карол и неговата малка Алиса. Чуйте, преживейте, помислете:

- Колко дълго е завинаги?

- Понякога само една секунда.

Утре никога не е днес.

Ако всичко на света е безсмислено, какво ни пречи да си измислим някакъв смисъл?

Преди да отидеш някъде, трябва да си вземеш хубава пръчка, за да разгонваш слоновете.

Ако твърде дълго държиш в ръце нажежена до червено маша, в крайна сметка ще се опариш. Ако по-силно удариш пръста си с нож, обикновено потича кръв. Ако изпиеш на един дъх шишенцето с надпис „отрова", рано или късно ще ти стане лошо.

Една от най-сериозните загуби в битката е да си загубиш главата.

За какво да устройваме шествия, ако всички ще падат по очи? Нали тогава никой нищо няма да види...

Черният пипер сигурно прави всички люти. Оцетът ги прави кисели, горчицата ги огорчава, лукът ги прави лукави, виното носи чувство на вина, а сладкишите ги правят сладки и добри. Колко жалко, че никой не знае за това... Всичко би било толкова просто. Хапнеш си сладка и ставаш добър.

Започни в началото и стигни до края. Тогава спри.

- Бихте ли ми казали, моля, накъде трябва да тръгна оттук?

- Зависи от това къде искаш да стигнеш.

- Не ме интересува къде...

- Значи няма значение откъде ще минеш. Ти все ще стигнеш някъде. Трябва само да вървиш достатъчно дълго.

Радио К2 пита Антонио Таяни, председател на ЕП и Бойко Борисов, министър-председател на България: По приоритета Западни Балкани докъде може да стигне ЕС в даването на перспектива на държавите от региона и какви са очакванията от геополитика на премиера Борисов за уравновесяване на отношенията по оста ЕС -Турция - Германия?

Изявления на председателя на ЕП Антонио Таяни и премиера Бойко Борисов след среща в МС за отговорностите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Изявление на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел за приетата директива за договори за онлайн съдържание.

Изявление на Георги Гергов, член на НС на БСП, за готовността на БСП да спечели предсрочни парламентарни избори и промените в конституцията за отпадане давността на приватизационните сделки.

Изявление на Стефан Данаилов, зам.-председател на БСП, за готовността на БСП да спечели предсрочни парламентарни избори и промените в конституцията за отпадане давността на приватизационните сделки.

Радио К2 пита Волен Сидеров, председател на парламентарната група на "Обединени патриоти": Ако БСП поискат предсрочни избори ще ги получат ли, така както получиха оставката на Димитър Главчев?

Изявление на Димитър Главчев след подаване на оставка като председател на НС. 

Изявление на премиера Бойко Борисов за исканата оставка на председателя на НС Димитър Главчев по предложение на БСП. 

Изявление на Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, за оставката на председателя на НС Димитър Главчев и предложението на партията  Цвета Караянчева  да заеме поста председател на парламента.

Изявление на главния прокурор Сотир Цацаров за доклада на ЕК, за конфликтите във ВСС, за сътрудничеството с председателя на ВКС Лозан Панов и за приватизацията.

Беновска: Г-н Борисов, г-жа Нинова, г-н Карадайъ, Вие пишете историята на България – но кой и с каква отговорност?

Беновска: Г-н Борисов, г-жа Нинова, г-н Карадайъ, Вие пишете историята на България – но кой и с каква отговорност?