Програма

РАДИО К2 Програма за четвъртък, 21 септември 2017 г.

 

 

Водeщи: Клара Маринова, Пламен Велев

 

 

Директно от мястото на събитието: Деница Гацинска

 

 

Тонрежисьор: Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

7.00 - Предстоящи събития  

 

7.20 - Програма за деня  

 

7.40 - Преглед на печата    


Радио К2 - директно от мястото на събитието  

9.00 - Заседание на Народното събрание. - директно от мястото на събитието  (Народното събрание)  - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

10.00 - Заседание на Министерски съвет. - директно от мястото на събитието  (Министерски съвет)  - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

11.00 - Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще представи информация за предвидените инвестиции от 624 млн.лв. за подобряване на образователна инфраструктура по линия на управляваната от министерството Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020. В събитието ще участват министрите на образованието и науката Красимир Вълчев и на младежта и спорта Красен Кралев, кметове на общини-бенефициенти по програмата. Поканен е да присъства и министър-председателят Бойко Борисов. - директно от мястото на събитието  (Гранитна зала на Министерския съвет)  - Деница Гацинска

 

ТЕМА: Има ли лобизъм у нас по най-важните въпроси на държавата и обществото? Проблемът за изтребителите остава скрит. Затъва се в технологично-експертни разговори, а обществото се пита какво се случва? Политиците дължат отговорите на хората. И така - има ли лобизъм по високите етажи у нас? Пряка заплаха от Русия за България има или няма? Диалогът с Русия прекратен ли е или не е? Заиграва ли се с русофилските чувства на българското общество? Преиграва ли премиера? Вие, мнозинството в парламента, отхвърлихте ветото на Президента върху измененията в Закона за опазване на околната среда, които предвиждаха отпадане на втората инстанция при делата за обжалване на Оценката за въздействие върху околната среда за обекти от национално значение. Защо? Не влизате ли в противоречие с желанието на обществото за активно и безкомпромисно опазване на околната среда в нашата страна? Ще се реализира ли евентуален нов политически проект на Слави Трифонов? Ще поеме ли шоуменът лидерството на възможния нов политически проект? Ще успее ли да задържи той интереса върху себе си?  Какъв ще бъде форматът на проекта - движение или партия, кои ще са хората около Слави Трифонов? Нашата страна бе споменавана често и за добро в годишната реч "За състоянието на Съюза" на Жан - Клод Юнкер. Той заяви, "че е време България и Румъния да влязат в Шенген", предложи да ни приемат в еврозоната и се обяви против идеята за 2-те скорости на стария континент. "Европа има два бели дроба, единият на изток, другият на запад и ако не диша с двата едновременно, би се задушила", метафорично заяви Юнкер. Знак за какво е това изявление на Председателя на Еврокомисията? Откровено намерение за по-плътно приобщаване на България в ядрото на Евросъюза или "потупване по рамото" за успокоение днес и всичко си остава постарому утре? Защо не един и двама западни политици побързаха да се противопоставят на мнението на Юнкер за България?

 

13.30 - Галя Захариева, народен представител от ПГ на ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по образованието и науката, члена на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

13.45 - Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посрещне деца и ученици от Клуб „Родолюбие", с. Дъбене, община Карлово.

Вицепрезидентът ще отговаря на въпросите на младите си гости и ще ги запознае работата на институцията. Участниците от Клуб „Родолюбие" ще изпълнят традиционни фолклорни песни и танци.

Посещението е организирано по повод 109-годишнината от обявяването на българската независимост. - директно от мястото на събитието  (Президентската библиотека на „Дондуков" 2)  - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

14.30 - Заседание на Комисията по бюджет и финанси. Дневен ред:

1.Отговори на актуални въпроси, отправени от членовете на Комисията по бюджет и финанси към министъра на финансите, съгласно чл. 29 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

2.Представяне от МФ на проект на Програма на Република България за Председателство на Съвета на Европейския съюз ( 1 януари - 30 юни 2018 г.)

3. Разни. - директно от мястото на събитието  (сградата на Народното събрание, зала „Изток")  - Деница Гацинска

 

14.40 - Пенчо Милков, народен представител от ПГ на КП „БСП за България", член на Комисиите по правни въпроси и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

16.30 - Красимир Богданов, народен представител от ПГ на КП ОП - НФСБ, ВМРО, Атака, зам.-председател на Комисията по външна политика, член на Комисията по културата и медиите

17.30 - на ПП ДБГ

18.30 - Димитър Ганев, политолог, агенция „Тренд"

19.15 - Нигяр Джафер, народен представител от ПГ на ДПС, зам.-председател на 44-то НС

 

 

Беновска към слушателите на „Радио К2": Приятели. През 1989 година коледната и новогодишната мечта , че ще променим света си и то бързо , и на хубаво  ни носеше  на крилете си. 27 години по-късно ни предстои да посрещнем Коледа и Нова година 2017 - поредната година на Промяната. Годината на поредния избор. Дано през 2017-та най-сетне получим верен отговор на любимия въпрос на „Радио К2" и „Беновска пита: " Кой и на какво основание иска и може да управлява България?"

Екипът на „Радио К2" ви пожелава да сте здрави. А, за да осъществим мечтите си - да сме умни и градивни ... С пожелание за повече хармония през 2017-та ще ви припомним малко от 150-годишната философия на Луис Карол и неговата малка Алиса. Чуйте, преживейте, помислете:

- Колко дълго е завинаги?

- Понякога само една секунда.

Утре никога не е днес.

Ако всичко на света е безсмислено, какво ни пречи да си измислим някакъв смисъл?

Преди да отидеш някъде, трябва да си вземеш хубава пръчка, за да разгонваш слоновете.

Ако твърде дълго държиш в ръце нажежена до червено маша, в крайна сметка ще се опариш. Ако по-силно удариш пръста си с нож, обикновено потича кръв. Ако изпиеш на един дъх шишенцето с надпис „отрова", рано или късно ще ти стане лошо.

Една от най-сериозните загуби в битката е да си загубиш главата.

За какво да устройваме шествия, ако всички ще падат по очи? Нали тогава никой нищо няма да види...

Черният пипер сигурно прави всички люти. Оцетът ги прави кисели, горчицата ги огорчава, лукът ги прави лукави, виното носи чувство на вина, а сладкишите ги правят сладки и добри. Колко жалко, че никой не знае за това... Всичко би било толкова просто. Хапнеш си сладка и ставаш добър.

Започни в началото и стигни до края. Тогава спри.

- Бихте ли ми казали, моля, накъде трябва да тръгна оттук?

- Зависи от това къде искаш да стигнеш.

- Не ме интересува къде...

- Значи няма значение откъде ще минеш. Ти все ще стигнеш някъде. Трябва само да вървиш достатъчно дълго.

Изявление на премиера Бойко Борисов от българо-полски бизнес форум за икономическите хоризонти между България и Полша и за намаляване на административната тежест на бизнеса.

Изявление на премиера Бойко Борисов след срещата му с участниците в морския археологически проект "Black Sea MAP" по темите за закупуването на нов боен самолет за военно-въздушните сили и въоръжаването на армията, за срещата му с главния прокурор на Русия Юрий Чайка, за инфраструктурните проекти по Черноморието и за връчването на 15 публични договора на кметове на общините по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.

Изявление на Бойко Борисов от церемония по връчването на 15 публични договора на кметове на общините по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Договорите са на стойност над 43 млн. лв.

Радио К2 и други медии питат Георги Колев, председател на Върховния административен съд (ВАС), за последиците ако президентът Румен Радев не издаде указ за назначаване на Георги Чолаков за шеф на ВАС.  

Илиана Беновска пита БСП: „Семейство Лъжа" ли си имате вече - „Госпожа Лъжа" Корнелия Нинова и „Господин Лъжа" Румен Радев? След като депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров съобщи, че президентът Радев е подготвял министър-председателя на БСП Пламен Орешарски да закупи самолети „Грипен" малко преди да падне от власт, БСП дадоха пресконференция.  Ето какво се случи:

Радио К2 пита Микола Балтажи, посланик на Украйна в България: Освен България, Унгария, Румъния и Молдова също имаха остри критики към закона за образованието в Украйна. Отстъпка към българското малцинство в Украйна ли правите? И този закон ще доведе ли до изолация на Украйна със съседните държави? Ще има ли вето върху закона?

Изявление на премиера Бойко Борисов след откриването на офиса на Европейската инвестиционна банка в София за нейната дейност в България, за това Русия заплаха ли е за националната сигурност на България, за посещението на руския главен прокурор в България.

Изявление на главния прокурор Сотир Цацаров след откриването на новата сграда на Софийския районен съд за проведените полицейски акции, за антикорупционното законодателство, за изборът на нов председател на ВАС и дали президентът ще го одобри с указ.

Беновска разплака Румен Петков от АБВ, докато той нападаше Борисов и защитаваше „Емко". Неочаквано в защита на оръжейното дружество с отнет лиценз „Емко" и псевдособственика му Емилян Гебрев се включи ексвътрешният министър Румен Петков от АБВ с нарочна пресконференция.   Петков прати Бойко Борисов да си ходи „смело с куфара на село", „да освободи не само сградата на Министерски съвет, трябва да освободи площада, територията около жълтите павета", препоръча на Борисов „освен заниманията с футбол с „Бистришките тигри" и белот с отбрана компания, той не би трябвало да има други ангажименти в България". И обвини Борисов: „Това е престъпление, да унищожиш и да ставаш съучастник в унищожаването на комплекс като този с аргументи, които са нелепи". Обаче Беновска разплака Петков с въпросите си. Петков заяви със сълзи и хлипания в гласа:"Чувствам вина, отнесете въпроса до прокуратурата, аз съм тук!"   Чуйте какво се случи:

Беновска пита Караниколов кой и защо ги атакува с Борисов за „Емко". Ето как отговори министърът на икономиката Емил Караниколов на обвиненията, които по-рано днес Румен Петков от АБВ отправи срещу него, че е съучастник в съсипването на държавната фирма „Кинтекс" и че „Караниколов ще остане ненадминат за десетилетия напред в това, което прави". Чуйте какво се случи:

Беновска пита Крум Зарков и Деница Златева: Защо адвокат Петър Илиев пише антикорупционния закон на БСП, по какъв договор и срещу какво възнаграждение?

Беновска пита Нинова и Цацаров как разговарят след „Цумгейт": През април, след парламентарните избори председателката на БСП Корнелия Нинова поиска изключването от ИБ на члена на ИБ  и лидер на пловдивското БСП Георги Гергов от ИБ на БСП, заради така наречения „Цумгейт" - среща в офиса на Гергов с главния прокурор Цацаров и газовия бос Сашо Дончев. Гергов сам си подаде оставката. За първи път оттогава Нинова и Цацаров се срещнаха и разговаряха за варианта на Антикорупционен закон предложен от БСП. Беновска попита как общуват днес.

Стани ръководител на полети!

Стани ръководител на полети!