Програма

РАДИО К2 Програма за петък, 23 февруари 2018 г.

 

Водeщ: Гергана Лазарова


Директно от мястото на събитието: Вероника Янкова

 

Тонрежисьор: Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

7.00 - Предстоящи събития  


7.20 - Програма за деня  


7.40 - Преглед на печата


Радио К2 - директно от мястото на събитието

9.00  -  Заседание на Народното събрание. - директно от мястото на събитието (Народното събрание) -  интернет 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието  

10.00- Президентът на Република Сърбия Александър Вучич ще бъде на посещение в Република България, по покана на държавния глава Румен Радев. Между темите на визитата ще бъдат европейската интеграция на Сърбия, перспективите пред региона на Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС, двустранните отношения между България и Сърбия и по-специално свързаността по общата ни граница. 

От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Сърбия. Александър Вучич ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин. 

Двамата държавни глави ще проведат среща „на четири очи" на „Дондуков" 2 от 10.20 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Сърбия. 

В 11.35 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 в присъствието на президентите Румен Радев и Александър Вучич ще бъдат подписани документи за двустранно сътрудничество в областта на труда и социалната политика. 

В 11.40 ще двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция. 

В рамките на посещението си сръбският президент Александър Вучич ще разговаря с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и със заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. - директно от мястото на събитието -  Вероника Янкова

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

11.00 - Парламентарен контрол - директно от мястото на събитието (Народното събрание) -  интернет 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието  

14.45 - Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще с президента на Република Сърбия Александър Вучич, който ще бъде на официално посещение в страната ни.

По време на срещата ще бъде обсъден основният външнополитически приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС - европейската перспектива на Западните Балкани, напредъкът на Република Сърбия в преговорите за присъединяване, както и редица въпроси от двустранните отношения и международния дневен ред.

След срещата на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдат подписани Меморандум за разбирателство между Република България и Република Сърбия за подобряване на ефективността на железопътния транспорт и Меморандум за разбирателство за сътрудничество между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България и Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Република Сърбия в развитието на пристанищната инфраструктура на р. Дунав, необходима за съхранение и пренос на втечнен природен газ. От българска страна документите ще бъдат подписани от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, а от сръбска - от вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович. - директно от мястото на събитието (Гранитната зала на Министерския съвет)-  Вероника Янкова

 

 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Изявление на Емил Радев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ относно: Той се обяви против опитите за включване на регистрираните партньорства в европейски регламент, който ще задължи всички държави от Европейския съюз да признаят в известна степен за законно подобен вид съжителство. По-рано днес Правната комисия на Европейския парламент одобри идеята на социалистите да се зададе устен въпрос на Европейската комисия по тази тема. Според Радев това е опит през задната врата да се регламентират регистрираните партньорства в България. Правната комисия на Европейския парламент гласува по предложение на Групата на социалистите и демократите да се зададе устен въпрос към Европейската комисия в пленарна зала за включването в регламента Брюксел 2а - регламент, касаещ браковете, разводите, разделянията, родителската отговорност, трансграничния елемент в отвличанията на деца и т.н. - да се включат регистрираните партньорства. В 90% от страните, които са ги въвели, това на практика означава еднополовите съжителства. Недопустимо е в семейното право с европейско законодателство да се въздейства върху законодателството на държавите членки.

Радио К2 и други медии питат Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Какви разговори в момента се провеждат за американските централи и възможно ли е при преустановяването на договорите при евентуална стъпка от наша страна, те да предявят претенции за неустойки към държавата? Ако се произнесе ЕК, че е имало неправомерна държавна помощ, то тогава следва ли разваляне на договорите с американските централи? Ще либерализират ли промените, които се предвиждат, свободния пазар на електроенергия в България, без това да засяга домакинствата по някакъв начин, както заяви Делян Добрев?

Радио К2 пита Калоян Паргов, председател БСП-София:  Коментирайте изказването на заместник-председателя та ГЕРБ Цветан Цветанов: „Президентът Радев и БСП са проектирани през 2016 г., за да не сме част от Европа и партньори на САЩ?" Подкрепяте ли президента Радев, който  връща закона за вторичното разграбване на КТБ, внесен от ДПС? Не беше ли необходим този закон? „Клати ли се столът" на Корнелия Нинова?

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова след отпускането от правителството на 151 милиона лева безвъзмездно финансиране за 4 проекта за София:  „151 млн. лв. са много пари и то за едни от любимите места на софиянци. Новите трамваи не само гарантират чистота на въздуха, но и чистота от шума", каза Бойко Борисов.  "Искам да благодаря на първо място на министър-председателя и на цялото правителство за съвместната работа и партньорство, специално да благодаря на министър Нанков и зам.-министър Николова и целия екип на управляващия орган в МРРБ, както и на моя екип. София ще получи средства за цялостна реконструкция и благоустройство на близо 200 дка територия в централната градска част", посочи Йорданка Фандъкова.

Радио К2 пита Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Г-н Цветанов, ще съдите ли Йончева от БСП ,че казва ,че цитирам: имате опит в разпространяването на лъжи и клевети, "? За какъв скрит доклад на ДАНС за превишни цени на строежа на оградата  говори Йончева?

Радио К2 пита Йорданка Фандъкова, кмет на София: Тлее ли пожар в България от атаките на президента Радев към премиера Борисов и как ще се отрази това на регионалната и парламентарната власт?

Изявление на министър-председателя на България Бойко Борисов и министър-председателя на Унгария Виктор Орбан за охраната на границите, мигрантската политика и евроинтеграцията на Западните Балкани.

Радио К2 пита Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Как ще работите оттук-нататък с президента Румен Радев? Обяви ли президентът война с неговото изказване?    

Радио К2 пита Румен Радев, президент на България:   Г-н президент, делите ли медиите на свои и чужди,  след като имаше ембарго върху Радио К2 на Вашия отчет и не беше позволено на Радио К2 да Ви заведе въпросите си? Първи въпрос, който не получихме право да Ви зададем в президентството: "Коя беше причината за уволнението на Елена Йончева бързешком, две седмици след нейното назначение за Ваш медиен секретар в края на януари 2017 г.? Свързано ли е това уволнение с категоричното несъгласие на Брюксел  Йончева да има достъп до чувствителна информация  заради факта, че бащата на Йончева е бил резидент на ПГУ-ДС в Брюксел в периода 1967-72 г. и е работил по мероприятия на комунистическото външнополитическо разузнаване срещу НАТО и ЕИО?". Втори въпрос, който не получихме право да Ви зададем в президентството"Заради какви заслуги Вие наградихте полк. Христо Христов,  баща на Вашия началник-кабинет Иво Христов, със сувенирен нож „АК-47"? Знаете ли, че бащата на Вашия началник- кабинет Иво Христов също е бил резидент на комунистическото военно разузнаване РУМНО, пак в Брюксел, в периода 1984-88 г. и е работил срещу НАТО?". 

Беновска: Г-н Пеевски, ще успеете ли да сте „пазача на фара“, които ще осветли медийните досиета на прехода?

Беновска: Г-н Пеевски, ще успеете ли да сте „пазача на фара“, които ще осветли медийните досиета на прехода?