Програма

РАДИО К2 Програма за вторник, 25 юли 2017 г.

 

Водeщ: Пламен Велев

 

Директно от мястото на събитието: Деница Гацинска, Грета Григорова

 

Тонрежисьори: Асен Младенов, Тодор Жеков

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

7.00 - Предстоящи събития

 

7.20 - Програма за деня

 

7.40 - Преглед на печата

 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

9.30Заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.директно от мястото на събитието    (заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12) - Грета Григорова


Радио К2 - директно от мястото на събитието

11.00 - Среща между премиера Бойко Борисов и работодателските организации. - директно от мястото на събитието    (Министерски съвет) - Грета Григорова

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

11.00 - Представяне на част от двадесетте нови автобуси, които от сряда ще обслужват линии на градския транспорт. До края на лятото престои да пристигнат още 40 нови автобуси. Автобусите са газови иотговарят на Евро 6.

На официалното представяне ще пръстават зам.-министър председателят и министър на отбраната Красимир Каракачанов, зам.-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев, зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, кметът на София Йорданка Фандъкова, евродепутататът Ангел Джамбазки, организационният секретар на ВМРО и секретар на ПГ „Обединени патриоти" Юлиан Ангелов, председателят на групата в СОС „Патриоти за София" и представител на ВМРО Карлос Контрера, областният управител на София Николай Пехливанов, както и много други официални лица.

​Столицата ни е сред най - замърсените градове в Европа заради остарелия автопарк на личните автомобили, но и заради старите автобуси на градския транспорт. Поради тази причина на 28 юни 2016г. СОС одобрява доклад на Карлос Контрера - общински съветник от ВМРО, с който се дава съгласие за сключване на договор за обществен превоз на пътници с транспортния оператор МТК ГРОУП. Съгласно доклада на председателя на „Патриоти за София", представител на ВМРО, превозвачът се задължава да поеме превоза по автобусни линии в северните райони на София с нови газови автобуси стандарт „Евро 6". По предложение на групата съветници „Патриоти за София„- ВМРО и АТАКА, превозвачът трябва да изгради за своя сметка и нова газово-компресорна станция, за да се гарантира зареждането на автобусите. Договорът е сключен на 02.12.2016г.

Към настоящия момент вече са доставени 20 отновите газови автобуса с климатизация и вентилация. До края на седмицата ще бъдат доставени и останалите 40 броя. Автобусите ще тръгнат по линиите най-късно до 2-ри август т.г.

Доставката на автобусите е за сметка на превозвача. Те ще се движат по линиите за срок от 8г. Автобусите не са свързани с програмата на Столична община за обновяване на градския транспорт, а е допълнение към нея. Новите 60 газови автобуса ще заменят досегашните 20-30 годишни дизелови, които до сега обслужваха линиите и са много сериозен замърсител на въздуха в София. - директно от мястото на събитието    (площад „Свети Александър Невски") - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

12.00 - Съюзът на съдиите в България организира пресконференция по повод законопроектите за изменения и допълнения на ЗСВ и НПК. - директно от мястото на събитието    (Съдебната палата, гр. София, бул. „Витоша" 2, Конферентна зала, етаж 1) - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

14.00 - Пресконференция на БСП.директно от мястото на събитието    (централата на партията на „Позитано" 20) - Деница Гацинска


Радио К2 - директно от мястото на събитието

16.00 - Заседание на Комисията по отбрана. Дневен ред:

1.Запознаване на членовете на комисията по отбрана от министъра на отбраната с целите, мерките и дейностите на министерството на отбраната в изпълнение на основен приоритет „Отбрана" от Програмата на правителството и състоянието и перспективите за изпълнение на проектите за модернизация. - директно от мястото на събитието    (пл. „Княз Александър I" №1, зала „Тържествена" на МО) - Грета Григорова

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

17.00 - Народният представител от „БСП за България" Петър Витанов и общинският съветник Николай Николов ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на ул. „Леге" №10, етаж 1. - директно от мястото на събитието    (ул. „Леге" №10, етаж 1) - Деница Гацинска

 

 

Беновска към слушателите на „Радио К2": Приятели. През 1989 година коледната и новогодишната мечта , че ще променим света си и то бързо , и на хубаво  ни носеше  на крилете си. 27 години по-късно ни предстои да посрещнем Коледа и Нова година 2017 - поредната година на Промяната. Годината на поредния избор. Дано през 2017-та най-сетне получим верен отговор на любимия въпрос на „Радио К2" и „Беновска пита: " Кой и на какво основание иска и може да управлява България?"

Екипът на „Радио К2" ви пожелава да сте здрави. А, за да осъществим мечтите си - да сме умни и градивни ... С пожелание за повече хармония през 2017-та ще ви припомним малко от 150-годишната философия на Луис Карол и неговата малка Алиса. Чуйте, преживейте, помислете:

- Колко дълго е завинаги?

- Понякога само една секунда.

Утре никога не е днес.

Ако всичко на света е безсмислено, какво ни пречи да си измислим някакъв смисъл?

Преди да отидеш някъде, трябва да си вземеш хубава пръчка, за да разгонваш слоновете.

Ако твърде дълго държиш в ръце нажежена до червено маша, в крайна сметка ще се опариш. Ако по-силно удариш пръста си с нож, обикновено потича кръв. Ако изпиеш на един дъх шишенцето с надпис „отрова", рано или късно ще ти стане лошо.

Една от най-сериозните загуби в битката е да си загубиш главата.

За какво да устройваме шествия, ако всички ще падат по очи? Нали тогава никой нищо няма да види...

Черният пипер сигурно прави всички люти. Оцетът ги прави кисели, горчицата ги огорчава, лукът ги прави лукави, виното носи чувство на вина, а сладкишите ги правят сладки и добри. Колко жалко, че никой не знае за това... Всичко би било толкова просто. Хапнеш си сладка и ставаш добър.

Започни в началото и стигни до края. Тогава спри.

- Бихте ли ми казали, моля, накъде трябва да тръгна оттук?

- Зависи от това къде искаш да стигнеш.

- Не ме интересува къде...

- Значи няма значение откъде ще минеш. Ти все ще стигнеш някъде. Трябва само да вървиш достатъчно дълго.

Беновска пита Кирил Домусчиев, Божидар Данев, Васил Велев и Цветан Симеонов: Казвате, че синдикатите са вредни и пречат. Много добре знаете, г-н Домусчиев, че повечето от тезите на синдикатите ги поддържа и опозицията или обратно - се преливат опозиционните в синдикални твърдения. Ерго оттук - и опозицията ли е вредна за държавата и НСТС трябва ли да продължава да съществува като орган в този си вид, или в друг вид, или изобщо да го няма? И да завърша институционалността - на кого от компетентните представители в правителството разчитате? На министър-председателя Борисов, на социалния министър Бисер Петков, на вицепремиера Валери Симеонов, да получите разбиране и вашият анализ да не остане само на пресконференция?

Заявявате ли в момента, че влизате в една проактивна позиция, която вдига на друго равнище досегашното общуване между управляващи и работодатели? И как точно смятате вашите предложения и вашите анализи да се опредметят в програмата на ГЕРБ? 

Радио К2 пита Емил Караниколов, министър на икономиката: Как ще икономизирате българската външна политика? В какво сътрудничество работите с търговските аташета и посланици? Обещахте финансиране при подходящи условия за микро и малкия бизнес - кога, при какви условия, в какъв размер ще го направите?

Радио К2 пита Деница Златева, бивш заместник министър-председател по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз - 2018 г.: Самостоятелно ли взехте решението да освободите от финансова отговорност Мирослав Боршош за НДК  или под чуждо давление? Какъв размер от средствата за ремонта на НДК сте разписали? Депутатът от БСП Румен Гечев заяви, че Боршош успява да върти на малкия си пръст премиери и вицепремиери. Съгласна ли сте с него?

Беновска пита главният прокурор Сотир Цацаров: Г-н Цацаров , как оценявате надеждността и годността на обвинението за КТБ, по светкавичната реакция на адвокатите на Цветан Василев и техния страх от съдопроизводството. Очевидно те ценят тежеста на обвинението и се опасяват, че съда може да се произнесе в унисон с Вашето обвинение. Вторият ми въпрос е за г-н Марешки: Той отказа да съобщи кои са онези, които застрашават неговият бизнес. Ще продължите ли тази проверка? Това не е ли разход на процесуално време, усилия, ангажиране на съответните служби и прокуратура?  Не сте ли много благосклонен?

Беновска пита Корнелия Нинова, лидер на БСП: Кое ще е най-важното, което ще предложите, различно, в антикорупционния закон? Кажете Вашата конкретна рецепта, г-жо Нинова. Вие сте юрист, коя Ви е конкретната рецепта за борба с корупцията? Запознахте ли се с обвинението по КТБ и имате ли мнение и становище, и ще изкажете ли подобно и в парламента?

Беновска пита административният ръководител на СП Иван Гешев: Искам да питам, прокурор Гешев, дали сте си приготвил изход? Защото сега само като слушам тази минипресконференция си представям какъв карнавал ще се развива по време на съдебния процес! И дали Вие сте си приготвил изход какво ще стане с Вас, ако съдът препятства решаването на това дело и отхвърля вашето обвинение? И второ, ще искате ли защита за своя живот? Обвиняемите и привлечените сигурно не са случайни хора. С какво съдът ще Ви препятства, за да излезе вашето обвинение, предвидил ли сте? Вярвате ли си наистина, че съдът ще установи истината?

Беновска пита президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа" Пламен Димитров и Димитър Манолов и вицепремиера Валери Симеонов: Първият ми въпрос е към президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа" Пламен Димитров и Димитър Манолов. Да разбираме ли, че засега има временно примирие между вас и правителството и кое е онова, което би могло да взриви отново вашите доста ефективно и заплашително звучащи съобщения, че може да има протест?

И към вицепремиера и председател на НСТС Валери Симеонов, г-н Симеонов, Вие израснахте ли вече на нивото на премиера Борисов да му бъдете партньор именно в тази много тежка сфера, свързана и със социалната политика, и с демографията, с цялата отговорност, с която може би наистина трябва да спрете тези изказвания, които ги правите спонтанно и за което сам се извинихте?

Беновска пита Корнелия Нинова, лидер на БСП: Днес инспектората към ВСС излезе със становище, че няма нарушения от страна на главният прокурор Сотир Цацаров при срещата му с Георги Гергов, бивш член на ИБ на БСП, и бизнесмена Сашо Дончев. Това променя ли вашето отношение и ако може след като ВСС каза, че няма нарушение, Вие да изложите още веднъж, защо махнахте Георги Гергов от ИБ? Какво е прегрешил? Какво е нарушил Гергов, защото Вие казвате пренебрежително, но не е съвсем пренебрежително това, че Цацаров не е виновен, според инспектората на ВСС? Нека не забравяме, че националният съвет не освободи Гергов, той не гласува.

Беновска пита Цацаров: Инспекторатът към ВСС Ви оправда, че нямате извършено нарушение в ЦУМ-гейт, а току-що Корнелия Нинова каза, че няма да си променят позицията за Георги Гергов, нищо че той не е извършил нарушение. Вашият коментар? На кого е сценарий това? Г-жа Нинова изпълнител ли е на този сценарий? Кой е изпълнител на заговора по ЦУМ-гейт? А сценарият срещу Вас не е ли проблем на държавата? А кога ще намерите сили и обстоятелства, важни, да Ви мотивират да говорите за ЦУМ-гейт? Кой е сценаристът и защо го е направил това?

Беновска пита Сотир Цацаров, главен прокурор на Република България след работна среща по повод случаите на насилие и посегателства над медицински специалисти: Може ли да кажете за самосезирането по сигнала за Веселин Марешки- дали производствата срещу него не са организирани, за да му бъде отнет горивния бизнес, както се изрази той? До къде ще доведе Вашата проверка? Кой е прокурорът, който води разследването? Това заплашва ли го?

 

Беновска: Г-н Цацаров, вярно ли е, че преследвате американски поклонници, чрез обвинението за КТБ?

Беновска: Г-н Цацаров, вярно ли е, че преследвате американски поклонници, чрез обвинението за КТБ?

Беновска: Г-н Борисов, изпускате влака не за Брюксел, а за Стара Загора – създайте Национална доктрина, за да не може никой политик да отнема правото ни да живеем, обичаме и мечтаем!

Беновска: Г-н Борисов, изпускате влака не за Брюксел, а за Стара Загора – създайте Национална доктрина, за да не може никой политик да отнема правото ни да живеем, обичаме и мечтаем!