Програма

 

РАДИО К2 Програма за петък, 18 август 2017 г.

 

 

Водeщ: Пламен Велев

 

 

Директно от мястото на събитието: Деница Гацинска, Грета Григорова

 

 

Тонрежисьори: Тодор Жеков, Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.30

 

7.00 - Предстоящи събития

 

7.20 - Програма за деня

 

7.40 - Преглед на печата

 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

9.00 - Министерството на правосъдието организира работен семинар, на който ще представи резултатите от мерките за подобряване на условията в местата за лишаване от свобода, както и бъдещите действия в тази насока. Ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов, временно изпълняващият длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" Свилен Цветанов и началниците на затвори у нас ще имат възможността да изложат вижданията си и действията, които ще бъдат предприети от Министерство на правосъдието  във връзка с подобряването на условията в местата за лишаване от свобода. - директно от мястото на събитието    (Стара Загора) - Грета Григорова

 

9.30 -  Какво работят за София софийските избраници? - водещ Деница Гацинска   

Тема: Какви алтернативи и решения предлага БСП в секторите сигурност и отбрана?

9.30 - Николай Цонков, народен представител от ПГ на „БСП за България", зам.-председател на комисията по отбрана и член на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието   

11.00 - Заместник-министърът на здравеопазването маг.-фарм. Лидия Нейчева ще даде пресконференция на тема проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ). - директно от мястото на събитието    (залата на Министерство на здравеопазването, ет. 4) - Грета Григорова

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието  

12.00 -  Българската минерално-суровинна индустрия ще отбележи своя професионален празник - Деня на миньора в 12 часа. От 13.30 часа ще се състои пресконференция за медиите. - директно от мястото на събитието    (зала „Роял" в „София Хотел Балкан") - Деница Гацинска


 

Беновска към слушателите на „Радио К2": Приятели. През 1989 година коледната и новогодишната мечта , че ще променим света си и то бързо , и на хубаво  ни носеше  на крилете си. 27 години по-късно ни предстои да посрещнем Коледа и Нова година 2017 - поредната година на Промяната. Годината на поредния избор. Дано през 2017-та най-сетне получим верен отговор на любимия въпрос на „Радио К2" и „Беновска пита: " Кой и на какво основание иска и може да управлява България?"

Екипът на „Радио К2" ви пожелава да сте здрави. А, за да осъществим мечтите си - да сме умни и градивни ... С пожелание за повече хармония през 2017-та ще ви припомним малко от 150-годишната философия на Луис Карол и неговата малка Алиса. Чуйте, преживейте, помислете:

- Колко дълго е завинаги?

- Понякога само една секунда.

Утре никога не е днес.

Ако всичко на света е безсмислено, какво ни пречи да си измислим някакъв смисъл?

Преди да отидеш някъде, трябва да си вземеш хубава пръчка, за да разгонваш слоновете.

Ако твърде дълго държиш в ръце нажежена до червено маша, в крайна сметка ще се опариш. Ако по-силно удариш пръста си с нож, обикновено потича кръв. Ако изпиеш на един дъх шишенцето с надпис „отрова", рано или късно ще ти стане лошо.

Една от най-сериозните загуби в битката е да си загубиш главата.

За какво да устройваме шествия, ако всички ще падат по очи? Нали тогава никой нищо няма да види...

Черният пипер сигурно прави всички люти. Оцетът ги прави кисели, горчицата ги огорчава, лукът ги прави лукави, виното носи чувство на вина, а сладкишите ги правят сладки и добри. Колко жалко, че никой не знае за това... Всичко би било толкова просто. Хапнеш си сладка и ставаш добър.

Започни в началото и стигни до края. Тогава спри.

- Бихте ли ми казали, моля, накъде трябва да тръгна оттук?

- Зависи от това къде искаш да стигнеш.

- Не ме интересува къде...

- Значи няма значение откъде ще минеш. Ти все ще стигнеш някъде. Трябва само да вървиш достатъчно дълго.

Радио К2 пита Ивайло Московски, Николай Стойнев и Цветомир Паунов, ГЕРБ:  Критиките на БСП към правителството повишават ли ефективността на управлението? Как се харчат парите за ремонти? Иван Таков от БСП заяви, че ще бъдат дадени 13 млн лв за ремонт на бул. „България", за да покажем на чужденците за европейското председателство, че имаме модерни пътища, които отиват до резиденция „Бояна". Необходим ли е този ремонт? Градивно ли е предложението на министър Московски към Свиленски от БСП да стане директор на дружество или е кампанийно в отговор на БСП?   

Радио К2 пита Деница Златева, БСП: Как ще се отрази на България изнасянето на вътрешните проблеми с "Цанков камък" извън страната и писмото на БСП до Австрия? ДПС обвиняват ГЕРБ, че преекспонират казуса с "Цанков камък", за да отклонят вниманието от важните проблеми. Как ще коментирате това, както и намесата на името на Доган?

Радио К2 пита Цветан Цветанов, зам. -председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ: Как ще се отрази на България изнасянето на вътрешните проблеми с "Цанков камък" извън страната и писмото на БСП до Австрия?

Радио К2 пита Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Какви са ползите и какви са щетите в енергетиката от управлението на БСП? Корнелия Нинова сигнализира австрийското правителство и прокуратура за "Цанков камък". Вашият коментар?

Беновска пита Кирил Добрев от „БСП за България": Ще станете ли председател или ще бъдете само "куче-пазач" на Корнелия Нинова? Насрочихте ли конгрес на БСП ?  

Беновска пита Крум Зарков заместник-председател на ПГ на „БСП за България": БСП ще отменят ли закона за амнистията приет от Станишев, за да докажат, че се борят против корупцията?  

Беновска пита Кирил Добрев от „БСП за България": Поканена ли е Корнелия Нинова за срещата с Еманюел Макрон. Отговаря Деница Златева, " куче - пазач" по външната политика, според Кирил Добрев.

Изявление на премиера Бойко Борисов от Варна: „Понеже ви се виждат малко парите за Варна, представете си какво щяхме да направим за града с 1 млрд. лв., които бяха дадени за „Цанков камък". По сигнала, който подадох до тогавашния главен прокурор Борис Велчев, няма резултат. "- коментира премиерът. „При „суджукгейт" виновникът има шест обвинения, нито е в парламента, нито е в партията. А добрият резултат на БСП дойде от купуване на гласове и това е доказано."- добави Борисов. „Три милиарда са загробени в АЕЦ „Белене". Сега правим срещи с инвеститорите, търсим решение с министрите. БСП казват: огромна далавера с НДК! Който е виновен, ще си понесе наказанието!" - заяви Борисов

Беновска пита Кирил Добрев и Калоян Паргов от БСП, отговаря и Атанас Костадинов: Господа Добрев и Паргов, лидерски изказвания правите в момента, май, в отсъствието на лидера Корнелия Нинова. Къде е тя по време на анализа на управленската програма „17-21"? Г-н Добрев, не можах да разбера за „пияния ловджия", някой пиян ловджия е писал програмата ли, какво казахте точно? И да Ви напомня, че „Сам вкъщи" 1, 2, 3 и 4 е супер успешен филм, така че кабинет „Борисов" 1, 2, 3 може наистина да има и 4. Как ще го свалите от власт, за да няма кабинет „Борисов 4"? Бузлуджа надъха ли вашия електорат така, че на предстоящия евентуално пред или след февруари конгрес, Вие, г-н Добрев, да станете вече наистина заместник-председател официално, а не формално, на партията, а Корнелия Нинова да остане лидер? Г-н Паргов, икономическият и политическият анализ на външната политика е важен, но Вие не отбелязахте откъде бихте тръгнали, за да надскочите написаното в програмата и да го проведете, ако нямате изборна победа?

Беновска пита председателя на БСП Корнелия Нинова: Обсъдихте ли с президента Радев различията, които се появиха в публичното пространство около заявеното от Вас, че президентът трябва да назначава ръководителя на антикорупционния орган? На дискусията ви за съдебната реформа, на която изредихте, че сте поканили главен прокурор, съдии, съюзи и т.н., не е ли редно да поканите и министър-председателя Борисов, и министъра на правосъдието Цачева, и председателя на Комисията по правни въпроси, пък и защо това да не стане в залата на Народното събрание? Доволна ли сте и смятате ли, че онова, което направихте на Бузлуджа, като надъхване, ще се изразя спортно, на електората ще Ви стабилизира окончателно и заплахите, които се чуват срещу Вас за конгреса през февруари, че ще бъдете сменена, няма да се реализират?

Беновска: Г-н Борисов,“яйцата на граблвите птици“, ако отказвате да „люпите“ ще отмените ли Закона за амнистия на БСП , щом ще борите корупцията?

Беновска: Г-н Борисов,“яйцата на граблвите птици“, ако отказвате да „люпите“ ще отмените ли Закона за амнистия на БСП , щом ще борите корупцията?

Беновска: Борисов плаши ли се от искането на Нинова Радев да бори корупцията и от заявката на Карадайъ за нови избори или уверено върви по своя път?

Беновска: Борисов плаши ли се от искането на Нинова Радев да бори корупцията и от заявката на Карадайъ за нови избори или уверено върви по своя път?