Програма

РАДИО К2 Програма за събота, 14 декември 2019 г.

 

Водeщ: Пламен Велев

 

Тонрежисьор: Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 10.30

 

Радио К2 директно от мястото на събитието

11.00 - Заседание на Националния съвет на БСП. - директно от мястото на събитието (зала „Александър Лилов" в централата на БСП) интернет

 

 

 

ОБРЪЩЕНИЕ НА „РАДИО К2"

Мили хора, Радио К2 ви пожелава Светла Коледа и Честита Новата 2019 година. Животът е такъв, какъвто си го направим, нали не сте забравили колко е важно всеки от нас да не губи вяра в себе си и всеки ден, поне по веднаж да помогнем на някого? И после, пък, друг ще помогне на нас. Правете добро и знайте, че независимо от трудностите, животът на всички ни ще става по-светъл и пълен с надежда, ако подаваме ръка за подкрепа. Радио К2 ви подарява един стих на Недялко Йорданов:


Когато ме загубиш, ще ме намериш, всъщност.

Ще ме загубиш рано, ще ме откриеш късно.

Човекът е невеж, защото не разбира,

Че кратко се живее, а дълго се умира.

 

 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Радев не отговаря на Беновска защо разбива „войската" на България начело с Борисов.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел за: Брекзит, промените в климата, атомната енергия, пакета Мобилност," Нормандската четворка" (Русия, Украйна, Франция и Германия), „Балкански поток", Турция и инцидентите с блъснатото дете с кола на НСО и евродепутата Ангел Джамбазки.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов след срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за: отделяните от България средства за отбрана, модернизацията на армията ни, индустриалното сътрудничество между държавите членки на НАТО и значението на дипломацията за предотвратяване на конфликти.

Изявление на президента Румен Радев след срещата му с Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето - Велик магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта за: взаимоотношенията между Ордена и България и съвместните дейности в социалната сфера.

Беновска пита Магдалена Милтенова, председател на Управителния съвет на Конфедерацията на автобусните превозвачи и Ивайло Константинов, председател на националния съюз на автобусните превозвачи: Наблюдавайки Вашият бранш, според мене, поне около 15 години не сте имали подобно разбирателство, каквото постигнахте  с министър-председателя Борисов. Да не би Вие да обявявате стачна готовност и да обявявате този къс невъзможен срок 13-ти януари, за да се присъедините на страната на президента, който снощи  остро разкритикува министър-председателя и по този начин да се идентифицирате, че сте срещу Борисов и срещу правителството? Миналата година, когато основахте Конфедерацията на автобусните превозвачи, Вие поставяхте абсолютно същите въпроси. Как ще ги разрешите в този закон? Какво ще правите от утре - ще блокирате пътища ли, в какво точно се изразява Вашата стачка?

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов след участието му в отбелязването на 30 години от създаването на СДС за: нападките на президента Румен Радев към ГЕРБ,  икономическите параметри на държавата и изпълнението на препоръките на Венецианската комисия.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов от отбелязването на 30 години от създаването на СДС.

Изявление на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов за участието му като съучредител на Европейския форум на храните.

Изявление на Даниел Панов, председател на НСОРБ от първия за новия мандат голям форум на сдружението за: подписаното споразумение с 44-то Народно събрание и бъдещите предизвикателства през новия мандат.

Изявление на председателя на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева от първия за новия мандат голям форум на НСОРБ за: успешното взаимодействие между 44-то Народно събрание и НСОРБ.

Изявление на кмета на София Йорданка Фандъкова от първия за новия мандат голям форум на НСОРБ за: основните предизвикателства пред Столична община, предложението за криминализиране горенето на отпадъци, новите екостикери за автомобилите и предложените промени в ЗУТ.

Изявление на министъра на околната среда и водите Нено Димо от първия за новия мандат голям форум на НСОРБ за: отчисленията на общините при депониране на отпадъци, проектите по ОПОС и приоритетите през новия програмен период.

Изявление на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов от церемонита по откриване  Тренировъчния център на многонационалната програма за подготовка на авиационни формирования за специални операции в авиобаза Земуник край град Задар, Хърватия за  значението на програмата за справянето със съвременните предизвикателства пред сигурността и отбраната.

Изявление на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева за предстоящите дебати по Закона за социалните услуги.

Изявление на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, след избирането му от НС за председател на КПКОНПИ за: депозирането на оставката му, процедурата по назначаване,  председателя на ВКС - Лозан Панов и  препоръките на Венецианската комисия.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов от среща с енергийни експерти от САЩ за: срещатата му с президента Тръмп, бъдещето за въглищните централи, значението на  „Белене" и „Козлодуй" за диверсификацията и енергийния баланс за 10 години напред, сътрудничеството със САЩ , ядрената енергетика  и напредъкът по изграждането на интерконектора Гърция-България, като енергийна инфраструктура от стратегическо значение за сигурността на доставките в Югоизточна Европа.

Изявление на Херо Мустафа, посланик на САЩ в България по повод Световният ден за правата на човека за: свободата и равенството, достойнството и правата на гражданите, предизвикателствата и САЩ , като приятел и съюзник на България.

Беновска и други медии питат кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-кмета Йоана Христова и директора на „Напоителни системи" Снежина Динева за: укрепването на дигата на река Лесновска при Долни Богров и проектите и мерките на Столична община за подобряване качеството на атмосферния въздух в София.

Беновска пита министъра на финансите Владислав Горанов: Къде е активната роля на законодателната и изпълнителната власт в борбата срещу недекларираната заетост, защото срамежливо някак не говорите за нивото на възнагражденията и за това, че работодателите избягват да плащат редица застраховки и данъци? Защо работещите се съгласяват да имат недекларирана заетост?

Беновска пита президента на КНСБ Пламен Димитров: Как ще мотивирате синдикалните си членове да не приемат недекларирана заетост?

Изявление на  министър -председателя Бойко Борисов, правосъдния министър Данаил Кирилов и финансовия министър Владислав Горанов от извънредно заседание на МС за: мониторинговия механизъм, препоръките на Венецианската комисия, създаването на ново звено - независим прокурор и партийните субсидии.

Изявление на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет  за: политиката, бизнеса и предизвикателствата в дуалното и професионално образование

Изявление на Йорданка Фандъкова, кмет на София от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за : София , която е лидер в дуалното и професионалното образование.

Изявление на вицепремиера Томислав Дончев, от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за: образованието като алгоритъм на успеха.

Изявление на проф.д.т.н.Николай Вълканов, председател  на БМГК (Българската минно-геоложка камара) и заместник-председател на КРИБ от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за: създаването, отглеждането и възнаграждението на  професионалисти.

Изявление на Цвета Караянчева, председател на 44-то НС  от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет  : „Работник" не е срамна дума - започнах от най-ниското ниво във фабрика в Кърджали, а станах директор.

Изявление на Митрополит Антоний, от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет.

Изявление на Пламен Димитров, президент на КНСБ от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет: Дуалното образование дава професия и бъдеще - учих техникум, инженерство, а днес съм президент на КНСБ

Изявление на Бисер Петков, министър на труда и социалната политика от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет : „Над 8000 лица ще бъдат обучени през 2019 г. със средства от държавния бюджет."

Изявление на Емил Караниколов, министърът на икономиката , от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет : „Над 1600 ученици от 32 професионални гимназии се включиха в обучение чрез работа."

Беновска: Г-н Борисов - Тръмп, Путин и ЕС - България ще побере ли в дланта си?

Беновска: Г-н Борисов - Тръмп, Путин и ЕС - България ще побере ли в дланта си?

ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

Кампания за дуално и професионално образование