Програма

РАДИО К2 Програма за неделя, 21 юли 2019 г.

 

Водeщ: Пламен Велев

 

Тонрежисьор: Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 15.30

 

17.00 - Беновска пита в неделя, 21 юли 2019 г., в 5 часа следобед: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България? 

 

Политиката, глупако!   

 

Отговарят: 

 

17.00- 17.05  Коментар на Илиана Беновска 

 

За: Богатите или бедните плащат повече? 

17.05 - 17.25 Пламен Димитров, президент на КНСБ

 

За: Знаят ли децата ни, че не знаят? 

17.30 - 17.45 Красимир Вълчев, министър на образованието

 

За:  Ще се „удави" ли БСП-Варна в „басейна" на Нинова? 

17.50 - 18.00 Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна

 

За:  Ще оздравее ли българина с модела „Ананниев"? 

18.05 - 18.20 д-р Дечо Дечев, управител на НЗОК

 

За: Ще самокасираме ли местните избори, ако гласуваме с машини?

18.20 - 18.35 проф. Михаил Константинов, ИО  

 

За: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България? 

18.35 - 18.55 Петьо Блъсков, главен редактор на в.Труд  

 

Повторението гледайте по Канал 3 и слушайте по Радио К2 в неделя вечер от 23.15 часа. Пишете на benovskapita@gmail.com


 

ОБРЪЩЕНИЕ НА „РАДИО К2"

Мили хора, Радио К2 ви пожелава Светла Коледа и Честита Новата 2019 година. Животът е такъв, какъвто си го направим, нали не сте забравили колко е важно всеки от нас да не губи вяра в себе си и всеки ден, поне по веднаж да помогнем на някого? И после, пък, друг ще помогне на нас. Правете добро и знайте, че независимо от трудностите, животът на всички ни ще става по-светъл и пълен с надежда, ако подаваме ръка за подкрепа. Радио К2 ви подарява един стих на Недялко Йорданов:


Когато ме загубиш, ще ме намериш, всъщност.

Ще ме загубиш рано, ще ме откриеш късно.

Човекът е невеж, защото не разбира,

Че кратко се живее, а дълго се умира.

 

 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Беновска  пита Пламен Димитров, президент на КНСБ: Робин Худ ли сте - защитавате бедните и ограбвате богатите? И ще облагате ли президента Радев за доход от 12 000 лева?

Изявление на премиера Бойко Борисов от  обновената сграда на пожарната служба в кв. „Аспарухово" във Варна за: техниката  на пожарникарите, 10% увеличение на всички доходи на държавните служители и стремежа на правителството да отговори на нуждите на всички сектори в държавата.

Радио К2 пита Емил Димитров-Ревизоро, председател на Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата: Как гледате на промените, които предлагат от КНСБ за данъчната система, като данък „богатство"?

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов от откриването на център за споделени услуги на Световната банка в София за: значението на центъра, оценките за България в доклада на Световната банка и ролята на Световната банка за отдаването на концесия на летище „София".

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов от срещата с посланиците и постоянните представители на България зад граница за: формирането на новите европейски институции, отношенията ни с Турция и Северна Македния, Брекзит, концесията на летище „София" и сделката за F 16.

Изявление на министър-председателят Бойко Борисов по време на заседание на Министерския съвет, в което отпуска постановление от 5 милиона лева за БАН и коментира хакерските атаки в НАП.

Радио К2 пита вицепремиера Томислав Дончев: Каква инфраструктура може да предложи България за автомобилостроене, къде, колко и какви специалисти и работна ръка на техническо равнище?

Радио К2 пита Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Ще направите ли по-задълбочена проверка на Държавен фонд земеделие в годините назад, защото от фонда излизат много скандали, които сякаш се потушават и няма понесли имуществена и наказателна отговорност?

Радио К2 пита Росен Бъчваров, говорител на НАП: Кой ще понесе отговорност за пробива в НАП и как ще компенсирате потърпевшите? Как ще коментирате написаното от хакерите: „Правителството ви е умствено изостанало. Киберсигурността ви е пародия". Въвеждате регламенти за поверителност, но как да се чувстват хората, пробити и в ръцете на хакери? Кой ще понесе отговорност?

Радио К2 пита Боян Магдалинчев, представляващ ВСС: Политическата независимост на бъдещия главен прокурор може ли да бъде под въпрос предвид проведените консултации при президента и факта, че във ВСС има политическа квота?

Фандъкова и Манолова в престрелка за кмет пред Беновска

Беновска пита Мустафа Карадайъ  председател на ДПС:  Ковете ли нови политически стандарти Вие -ДПС в политиката на България с оглед и на европейските и световните реалности? За да не прозвучи много общо и абстрактно този въпрос, ще Ви помоля да изтъкнете къде ДПС е силна, в кои области и може да работи  отговорно за националната политика на България? И за машинното гласуване - град Сърница, там са гласували  60% машинно и няма нито една сгрешена бюлетина, което е явление. Обяснете защо днес не осигурихте кворум в НС във връзка с този въпрос?   Благодаря Ви!

Изявление на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет  за: политиката, бизнеса и предизвикателствата в дуалното и професионално образование

Изявление на Йорданка Фандъкова, кмет на София от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за : София , която е лидер в дуалното и професионалното образование.

Изявление на вицепремиера Томислав Дончев, от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за: образованието като алгоритъм на успеха.

Изявление на проф.д.т.н.Николай Вълканов, председател  на БМГК (Българската минно-геоложка камара) и заместник-председател на КРИБ от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за: създаването, отглеждането и възнаграждението на  професионалисти.

Изявление на Цвета Караянчева, председател на 44-то НС  от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет  : „Работник" не е срамна дума - започнах от най-ниското ниво във фабрика в Кърджали, а станах директор.

Изявление на Митрополит Антоний, от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет.

Изявление на Пламен Димитров, президент на КНСБ от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет: Дуалното образование дава професия и бъдеще - учих техникум, инженерство, а днес съм президент на КНСБ

Изявление на Бисер Петков, министър на труда и социалната политика от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет : „Над 8000 лица ще бъдат обучени през 2019 г. със средства от държавния бюджет."

Изявление на Емил Караниколов, министърът на икономиката , от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет : „Над 1600 ученици от 32 професионални гимназии се включиха в обучение чрез работа."

ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

Кампания за дуално и професионално образование