Програма

РАДИО К2 Програма за четвъртък, 21 февруари 2019 г.

 

Водeщи: Клара Маринова, Пламен Велев

 

Тонрежисьори: Тодор Жеков, Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

 

7.00 - Предстоящи събития     

7.20 - Програма за деня     

7.40 - Преглед на печата

 

 

Радио К2 директно от мястото на събитието

9.00 - Заседание на Народното събрание. - директно от мястото на събитието (Народното събрание) - интернет

 

Радио К2 директно от мястото на събитието

9.30 - Заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет. Дневен ред:

2. Доклад, в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по т. 17 от протокол № 1/17.01.2019 г., относно внедряването на voice-to-text в съдебната система в България. 
Внасят: Членове на Висшия съдебен съвет  - директно от мястото на събитието (заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. Eкзарх Йосиф, № 12) - интернет

 

ТЕМА: НС на БСП взе решение ПГ на „БСП за България" да напусне сегашното 44-то Народно събрание заради наложените поправки от  управляващите в Изборния кодекс. Левицата настоява да се отменят измененията, да се възстанови преференциалното гласуване - една, макар и минимална проява на елементи на мажоритарност, да се избере нов състав на ЦИК, да се поднови дебатът за машинното гласуване, да се прекрати със задкулисието в сегашния български парламент. Ще има ли някакъв ефект решението на единствената днес опозиция да бойкотира 44-то НС? След наложените промени в ИК от едно ново парламентарно мнозинство (ГЕРБ, ДПС, част от ОП и Воля) председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че управлението и стабилността на държавата зависят от ДПС. Така той обясни решението на партията си да подкрепи предложението на ДПС за промени в Изборния кодекс, с което на практика бе обезсмислено преференциалното гласуване - една, макар и минимална проява на елементи на мажоритарност. И веднага по решение на Борисов се започна „ремонт на ремонта". Така ли ще се крепи вече властта у нас? Отново ли ДПС ще бъде новият стар балансьор на българската политика? Пак ли на финала трябва да се намесва „доброто срещу лошото ченге"? Впрочем, що за закони приема 44-то НС - обвиненията за лобистко, некачествено, несъстоятелно законодателство започват да придобиват реални измерения? Скандал след скандал и пак за скандал - по такава криволичеща линия вървим у нас и конструираме нашата политико-икономическа битност. Отново две взаимно изключващи се позиции. Какво се постига? Според ГЕРБ - нищо, а според БСП - много, за да разбере обществеността как се управлява в България. Според властта - всичко е компромат, а според опозицията - корупцията е модел на управление у нас. Какви са Вашите коментар и позиция? Дори темата Венецуела стана повод за сериозни разногласия у нас. Позицията на президента срещу тази на кабинета. Мнението на властта срещу това на опозицията. Обществото вече претръпна ли на скандали? До евроизборите все това ли ни чака? Кой печели и  кой губи от тази ситуация? Скандалът „Ало, Банов съм" - пример ли е за това как функционира държавата, как ГЕРБ управлява? „Всички в обществото трябва да изискват по-голяма прозрачност, отчетност и отговорност на политическия елит за начина, по който се вземат важни управленски решения и особено когато става въпрос за изразходването на публичен ресурс. Това означава да се справим с фундаменталния проблем в обществото ни - безнаказана престъпност и корупция", посочи президентът Румен Радев. Тази негова позиция възможна и реална ли е?

 

13.30 - Маноил Манов, народен представил  от ПГ на ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по политиките за българите в чужбина, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

 

15.30 - Борис Цветков, общински съветник в СОС, БСП

 

16.30 - Красимир Богданов, народен представител от ПГ на КП ОП - НФСБ, Атака и ВМРО, зам.-председател на Комисията по външна политика, член на Комисията по културата и медиите

 

17.30 - Зафир Зарков, председател на транспортната комисия на СОС, ГЕРБ

 

18.15 - Ерджан Ебатин, народен представител от ПГ на ДПС

 

18.30 - Карлос Контрера, съветник в СОС, ВМРО

 

 

ОБРЪЩЕНИЕ НА „РАДИО К2"

Мили хора, Радио К2 ви пожелава Светла Коледа и Честита Новата 2019 година. Животът е такъв, какъвто си го направим, нали не сте забравили колко е важно всеки от нас да не губи вяра в себе си и всеки ден, поне по веднаж да помогнем на някого? И после, пък, друг ще помогне на нас. Правете добро и знайте, че независимо от трудностите, животът на всички ни ще става по-светъл и пълен с надежда, ако подаваме ръка за подкрепа. Радио К2 ви подарява един стих на Недялко Йорданов:


Когато ме загубиш, ще ме намериш, всъщност.

Ще ме загубиш рано, ще ме откриеш късно.

Човекът е невеж, защото не разбира,

Че кратко се живее, а дълго се умира.

 

 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Радио К2 пита Йоана Христова, зам. кмет по екологията на Столична община: Как Столична община популяризира идеята за текстилното рециклиране, хората използват ли контейнерите за текстилно рециклиране?

Беновска: Г-жо Нинова, политическият диоптър ли ви е малък, че не виждате - ДПС и ГЕРБ ви „теглиха шут“-а от властта?

Беновска: Г-жо Нинова, политическият диоптър ли ви е малък, че не виждате - ДПС и ГЕРБ ви „теглиха шут“-а от властта?

Беновска отново ще пита в неделя, 17 февруари 2019 г. , в 5 часа следобед

Кой и на какво основание Иска, но и и Може ли да управлява България?