Програма

РАДИО К2 Програма за вторник, 16 януари 2018 г.

 

Водeщ: Гергана Лазарова

 

Директно от мястото на събитието: Илиана Беновска, Деница Гацинска, Вероника Янкова

 

Тонрежисьор:  Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

7.00 - Предстоящи събития

 

7.20 - Програма за деня

 

7.40 - Преглед на печата  

 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

Премиерът Бойко Борисов е на работно посещение в Азербайджан на 15 и 16 януари по покана на президента Илхам Алиев.

По време на визитата двамата ще проведат среща „на четири очи", след която ще се състоят пленарни разговори. В тях ще участват и министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, които са в делегацията, водена от премиера Борисов.

В рамките на посещението министър-председателите на двете страни Бойко Борисов и Артур Расизаде ще открият първата в историята на България и Азербайджан авиолиния между София и Баку. Редовната въздушна линия ще благоприятства свързаността и развитието на всички сфери в двустранните отношения и ще способства за по-ефективното и икономично придвижване на гражданите между западния бряг на Каспийско море и Балканите. - директно от мястото на събитието  (Баку) - Илиана Беновска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

9.30 - Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан. Събитието се организира съвместно с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България Н. Пр. Наргиз Гурбанова. Церемонията по посрещането на първия полет по дестинацията Баку-София ще се проведе на VIP A - Правителствена зала на летище София. - директно от мястото на събитието - Илиана Беновска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

9.30 - Заседание на Висшия съдебен съвет- директно от мястото на събитието  (заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12) - Вероника Янкова

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

11.00 - Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет ще разгледа мерки, свързани със замърсяването на въздуха. - директно от мястото на събитието  (СОС) - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието 

11.00 -  Агенцията за ядрено регулиране ще проведе пресконференция, на която ще представи дейността си за изминалата 2017 година. - директно от мястото на събитието  (Голяма зала на Учебния център на Агенцията за ядрено регулиране) - Вероника Янкова

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието      

11.30 - Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и председателят на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране Валя Чилова ще дадат пресконференция, на която да представят проекта на допълнително споразумение със "Софийска вода", с цел подобряване на условията по концесионния договор с тях. - директно от мястото на събитието  (зала официална на „Московска" 33.) - Деница Гацинска 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието     

13.00 -30 състав, НОХД № 2362/2017 г. срещу Антон Гинев (бивш зам.-министър на транспорта), Илия Илиев (бивш депутат от ДПС) и Огнян Георгиев (обвинени в безстопанственост). - директно от мястото на събитието  (СГС) - Вероника Янкова  

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието      

15.00 до 17.00 - Лидерът на БСП - София Калоян Паргов и народният представител от "БСП за България" Георги Свиленски ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

Желаещите може да се запишат предварително на телефон 02/987 20 86. - директно от мястото на събитието  - Деница Гацинска 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието      

16.00 - Среща на председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов с представители на Съюз на офицерите от резерва "Атлантик". Разговорът е по инициатива на организацията директно от мястото на събитието  (пл. „Княз Александър І" №1, кабинет 284.) - Вероника Янкова

 

 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

 

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Изявление на президента на Азербайджан Илхам Алиев след срещата му с премиера на България Бойко Борисов за икономическото сътрудничество между двете държави, партньорството в областта на енергетиката и откриването на самолетната линия Баку-София.

Изявление на министър-председателя на България Бойко Борисов след срещата му с президента на Азербайджан Илхам Алиев за съвместните проекти в областта на газовите доставки, значението на транспортния коридор Баку-Карс, откриването на самолетната линия София-Баку и облекчаването на визовия режим за Азербайджан.

Изявление на Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи за решението на македонския парламент да ратифицира Договора за добросъседство с България.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов от Баку преди началото на пленарните разговори между българската и азербайджанската делегации.

Радио К2 пита Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството и Михаел Вебер, консорциум "Капш трафик солюшънс":  За колко време ще се възвърне инвестицията в тол-системата и кога държавата ще започне да печели от нея? Отказахте ли се държавна компания, която да оперира тол-системата?

Изявление на министър-председателя на България Бойко Борисов и министър-председателя на Япония Шиндзо Абе за кризата около Северна Корея, създадената инициатива за сътрудничество в Западните Балкани, засилването на икономическите отношения между България и Япония, спортния обмен и приключването на преговорите между ЕС и Япония.

Радио К2 пита Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи и Ева Мейдел, евродепутат от ГЕРБ и ЕНП: Ще подкрепите ли по някакъв начин Сергей Станишев, след като двете му протежета Корнелия Нинова и Деница Златева го предадоха и може да не го допуснат в ПЕС да се кандидатира отново за председател на ПЕС, а за България е престижно българин да е на този пост- дори и да е от друго политическо семейство?

Изявление на Георги Гергов, член на НС на БСП, пред журналисти за вота на недоверие и коалиционната политика с ДПС.

Изявление на Сергей Станишев, президент на ПЕС, пред журналисти в подкрепа на Истанбулската конвенция.

Беновска пита председателя на КРИБ Кирил Домусчиев: Кажете малко повече за новата американска инвестиция, купихте още един завод? Ще наемате ли българи да работят там? Говори се, че готвите протести срещу цената на тока, вярно ли е?

Изявление на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер след среща с министър-председателя Бойко Борисов за плана „Юнкер", европейската перспектива на Западните Балкани, увеличението на бюджета на ЕС, присъединяването на България към еврозоната и газовите доставки.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов след среща с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за подписаните договори по плана „Юнкер", кохезията, евроинтерграцията на Западните Балкани, отношенията на ЕС  с Турция и Русия и газовия хъб „Балкан".

Изявление на министър-председателя на Република България Бойко Борисов от церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Изявление на президента на Република България Румен Радев от церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Изявление на председателя на 44-то Цвета Караянчева от церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Изявление на председателя на ЕП Антонио Таяни от церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Изявление на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер от церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Изявление на председателя на ЕС Доналд Туск от церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Изявление на премиера Бойко Борисов по време на срещата си с представители на седемте синдикални организации към МВР.

Изявление на Корнелия Нинова, председател на ПГ на БСП за България, че БСП сами ще внесат вот на недоверие към правителството по темата корупция.

Изявление на Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие, внесен от БСП и ще гласува срещу правителството.

Беновска пита: Къде е Корнелия Нинова и информирала ли е ПЕС-Жени, лидера на ПЕС Станишев и евродепутатите, че е против Истанбулската конвенция?

Беновска: Г-жо Нинова, поемате ли отговорност за Шушана през нощта - лампата светела, но я е нямало - като сте против Истанбулската конвенция?!

Беновска: Г-жо Нинова, поемате ли отговорност за Шушана през нощта - лампата светела, но я е нямало - като сте против Истанбулската конвенция?!