Програма

РАДИО К2 Програма за понеделник, 25 март 2019 г.

 

Водeщи: Гергана Лазарова, Пламен Велев

 

Тонрежисьор: Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

 

7.00 - Предстоящи събития     
   
7.20 - Програма за деня     

7.40 - Преглед на печата

 

 

Радио К2 директно от мястото на събитието

9.30 - Конференция „Членството в НАТО- ключ към Европейския съюз", организирана от Атлантически Съвет на България.

Ключови послания към участниците в конференцията ще отправят:
- Росен Плевнелиев, Президент на България (2012-2017);
- Иван Костов, Министър-председател на България (1997-2001)
- Н. Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България
- Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България

Конференцията ще се открие от доц. Александър Йорданов, член на УС на Атлантическия съвет на България, а ген. о.р. Съби Събев, член на УС на АСБ и ексминистърът на отбраната Велизар Шаламанов, член на АСБ, ще бъдат модератори. Бившите министри на отбраната Бойко Ноев и Николай Ненчев, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, проф. Огнян Минчев и др. ще изнесат доклади по темите.

През настоящата 2019 година ще отбележим две много важни дати за България като част от евроатлантическото семейство на свободните демократични държави.
На 4 април се навършват 70 години от подписването на Вашингтонския договор и основаването на НАТО - най-успешния и мощен съюз за колективна отбрана в света.
На 29 март ще честваме 15 години от присъединяването на нашата държава към Алианса, което отвори пътя и за присъединяването ни към ЕС.
Във връзка с честването на двете знакови годишнини, Атлантическият съвет на България, като организация на активното гражданско общество, отстояващо евроатлантическия път на страната ни, организира конференция „Членството в НАТО - ключ към ЕС".
Този форум се явява първото за годината събитие, с което Атлантическият съвет на България тържествено ще чества и двете дати.
Конференцията ще протече при следната

ПРОГРАМА

09:00 - 09:30 РЕГИСТРАЦИЯ

09:30 -10:30 ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

Встъпителни думи: Доц. д-р Александър Йорданов, народен представител в 7-то Велико народно събрание, председател на 36-то Народно събрание, бивш посланик на Република България в Полша и Република Северна Македония

КЛЮЧОВИ ПОСЛАНИЯ ОТ:

- Росен Плевнелиев, Президент на Република България (2012-2017);
- Иван Костов, Министър-председател на Република България (1997-2001)
- Н. Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в Република България
- Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в Република България - директно от мястото на събитието (Конферентната зала на Представителството на ЕС в България ) - интернет

 

 

Радио К2 директно от мястото на събитието

10.00 - Пресконференция на  КНСБ - директно от мястото на събитието (в залата за пресконференции на 11-ия етаж на КНСБ ) - интернет

 

 

ОБРЪЩЕНИЕ НА „РАДИО К2"

Мили хора, Радио К2 ви пожелава Светла Коледа и Честита Новата 2019 година. Животът е такъв, какъвто си го направим, нали не сте забравили колко е важно всеки от нас да не губи вяра в себе си и всеки ден, поне по веднаж да помогнем на някого? И после, пък, друг ще помогне на нас. Правете добро и знайте, че независимо от трудностите, животът на всички ни ще става по-светъл и пълен с надежда, ако подаваме ръка за подкрепа. Радио К2 ви подарява един стих на Недялко Йорданов:


Когато ме загубиш, ще ме намериш, всъщност.

Ще ме загубиш рано, ще ме откриеш късно.

Човекът е невеж, защото не разбира,

Че кратко се живее, а дълго се умира.

 

 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Радио К2 и други медии питат Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната, за оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Изявление на Волен Сидеров, председател на Атака, за оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Радио К2 пита Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната:   ВМРО е във властта и отговаря за сигурността на България и на Европа като външна граница на ЕС. Имате ли политическа мъдрост и сила да издигнете патриотизма във верую на управлението на ГЕРБ-ОП? Кои са спешните проблеми за решаване днес в България и Европа? Казахте, че без Марешки ще се съмне, без Валери Симеонов ще изгреят ли изборите във Ваша полза?

Беновска пита народния представител от ОП Юлиан Ангелов: ОП ще имате ли предложение за министър на правосъдието? Каракачанов каза, че и без Марешки ще се запролети и ще съмне, може ли да кажете дали ще съмне и ще се запролети и без Валери Симеонов, който не ви уважи?

Радио К2 пита Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО: Кое Ви дава увереност за успешни резултати на предстоящите евроизбори и имате ли притеснения за резултата на ВМРО на тях? Има ли напрежение в партията около предстоящите избори поради невъзможността до момента да се коалирате с Атака и НФСБ? Николай Бареков вчера Ви призова да проявите разум и да гледате към общо явяване на евроизборите, това обмисляно ли е?

Радио К2 пита Николай Бареков, председател на Презареди България: Какви бяха акцентите от срещата на високо равнище на Алианса на консерваторите и реформистите? Как българските консерватори ще работят за коалиция между ЕНП и по-десните в следващия Европейски парламент? Щяхте да ставате учител по български, а дали няма да ставате учител по политика на Борисов или на Радев?

Изявление на премиера Борисов преди работната сесия на Европейския съвет в Брюксел за: Брекзит, имотните сделки,диалога му с президента Радев, стокообменът с Китай и интерконекторът с Гърция.

Беновска: Г-н Борисов, ще проанализирате кой Ви сервира „гурме“ –то с апартаментите на Цветанов и Цачева? И да го заковете?

Беновска: Г-н Борисов, ще проанализирате кой Ви сервира „гурме“ –то с апартаментите на Цветанов и Цачева? И да го заковете?

СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ 2019

ИЗПРАЩАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ДЕЛЕГАЦИЯ