Програма

РАДИО К2 Програма за вторник, 20 март 2018 г.

 

Водeщ:  Гергана Лазарова

 

Директно от мястото на събитието:  Деница Гацинска, Вероника Янкова

 

Тонрежисьори: Асен Младенов, Тодор Жеков

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

7.00 - Предстоящи събития   

    

7.20 - Програма за деня   

    

7.40 - Преглед на печата 

 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

9.30 - Конференция по случай Деня на потребителите. Темата е "Цифровата икономика - какви са ползите за потребителите?" Участие в нея ще вземата министърът на икономиката Емил Караниколов, председателят на българския Икономически и социален съвет проф. д-р Лалко Дулевски и др. директно от мястото на събитието ( Хотел Балкан) - Вероника Янкова 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието   

9.30 - Заседание на ВССдиректно от мястото на събитието ( ВСС) - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

10.00 - Конституционният съд ще проведе заседание по делото по искане на Седемдесет и пет народни представители от 44-тото Народно събрание на основание на чл. 149, ал. 1, т. 4 от Конституцията на Република България за произнасяне за съответствие на сключената от Република България Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие с Конституцията на Република България преди ратификацията ѝ. -  директно от мястото на събитието ( КС) - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

10.30 - В Агенция „Пътна инфраструктура" ще се проведе брифинг, на който ще бъдат предоставени основните изводи от доклада за срутището на ІІ-86 Смолян - Мадан. Той ще бъде представен от ръководителя на експертната работна група доц. д-р Стефчо Стойнев, който е ръководител на катедра „Хидрология и инженерна геология" в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски", и от председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов. директно от мястото на събитието ( АПИ) - Вероника Янкова

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието   

13.00 - Комисарят Мария Габриел ще обяви важен етап от инициативата WiFi4EUВ Брюксел българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще обяви откриването на специален портал за кандидатстване по инициативата за безплатен интернет на обществени места WiFi4EU.

Можете да проследите на живо пресконференцията на комисар Габриел от 13:00ч. българско време по сателитния канал EbS. - интернет 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието   

13.30 - В сградата на Националния институт на правосъдието (НИП) Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе среща с представителите на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка-  директно от мястото на събитието- Деница Гацинска 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието   

15.00 - 17.00 - Народният представител от „БСП за България" Николай Цонков и общинският съветник Иван Таков ще проведат приемна за граждани

Те ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

Желаещите може да се запишат предварително на телефон 02/987 20 86. -  директно от мястото на събитието- Деница Гацинска 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието   

15.50 - Комисар Булц призова 2018 година да бъде обявена за "година на мултимодалния транспорт", в която Комисията да обърне специално внимание на ролята на мултимодалността за транспортната система на ЕС. Събитието в София е една от инициативите посветени на тази година.

Комисар Виолета Булц ще даде пресконференция  в конферентната зала в Дома на Европа, ул. Г.С Раковски № 124.директно от мястото на събитието - Вероника Янкова


 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Изявление на Цветан Цветанов, председател на вътрешната комисия в НС, Клод Моралес, председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент, Джулиан Кинг, еврокомисар по сигурността, Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и цифрово общество и Роб Уейнрайт, директор на Европол след заседание в София, на което се приеха правила за парламентарен контрол над Европол.

Радио К2 пита Жечо Станков, заместник - министър на енергетиката: Как може да бъде постигната по-ефективна борба с енергийната бедност в страната? Има ли опасност да се закрият въгледобивните предприятия в страната? Заплануван ли е алтернативен вариант, ако те се закрият и какво ще се случи с хората работещи там?

Радио К2 и други медии питат Цветан Цветанов: Как оценявате сътрудничеството на България с шефа на Европол Роб Уейнрайт? Защо парламентарното заседание с Европол в София ще бъде историческо? Ще се обсъжда ли Брекзит и желанието на Великобритания да продължи да бъде част от Европол, въпреки че напуска ЕС?  

Радио К2 пита Здравко Здравков, Главен архитект на София: Защо две години след ремонт на „Антична Сердика"  там има вече значителни повреди и разрушения? Има ли виновни за тази ситуация и какви действия ще предприемете?

Радио К2 пита Николина Ангелкова, министър на туризма: Готови ли сме за летния сезон в България? Очаква ли се по-висок  ръст на туристи от този миналата година, осбоено сега по време на нашето европредседателство? Как се движат промените с търговските обекти по пешеходната зона в Слънчев бряг? 

Радио К2 пита Теменужка Петкова, министър на енергетиката:  Какво е бъдещето на газов хъб „Балкан"? Колко време ще отнеме той да бъде задействан изцяло?

Изявления на премиера Бойко Борисов и австрийския канцлер Себастиан Курц : "Със Себастиан Курц имаме еднакво разбиране за опазването на външните граници - европейското население да е спокойно и да покажем хуманността си към света", каза министър-председателят Бойко Борисов. "Няма държава в Европа, която е инвестирала толкова усилия по опазването на външните граници", отвърна  австрийският канцлер Себастиан Курц.

Радио К2 пита Рамадан Аталай, народен представител от ПГ на ДПС: В последните дни много политици, политолози и хора от бизнеса коментират, че хората не трябва да се притесняват, че ще се вдигне цената на тока след продажбата на ЧЕЗ, тъй като България има много стабилен държавен регулатор в лицето на КЕВР. Вдигна ли се много шум за нищо? Вие заявихте, че ДПС сте готови да управлявате. Ако този момент настъпи, с кого бихте се коалирали? БСП вариант ли са, тъй като много често биват упреквани, че като опозиция нямат алтернативна политика?

Радио К2 пита Тома Биков, народен представител от ПГ на ГЕРБ: Какви успехи може да отчете правителството през изминалите 3 месеца от българското европредседателство? Има ли нещо, за което съжалявате, че не сте успели да постигнете до момента? „Всички държави-членки трябва бързо да ратифицират Истанбулската конвенция", това се каза след пленарна сесия на Европейския парламент в Стасбург. След този апел какво решение трябва да вземе България?

Радио К2 пита Таско Ерменков, народен представител от ПГ на „БСП за България": Каква е целта на Анкетната комисия по казуса с ЧЕЗ? Ще потули ли тя притесненията в хората? ГЕРБ също подкрепиха комисията. Защо я подкрепиха, според Вас, и как ще коментирате вчерашното изказване преди заседанието в МС на премиера, че разбрал от изказвания на опозицията, че е пречка за това и разясни, че по тази причина ГЕРБ е одобрила комисията да се създаде? С подписката си за ЧЕЗ преброява ли БСП електората си за предсрочни избори? ДПС заявиха, че са готови да управляват. Вие готови ли сте? Какъв срок сте си дали за събирането на 400 хил. подписа и колко подписа до момента сте събрали?

Радио К2 пита Волен Сидеров, председател на ПГ на „Обединени патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО": „Всички държави-членки трябва бързо да ратифицират Истанбулската конвенция", това се каза след пленарна сесия на Европейския парлмент в Стасбург. След този апел , какво решение трябва да вземе България?

Изявление на премиера Бойко Борисов от заседание на Министерски съвет: „Разпоредил съм на министрите да направят пълна проверка на сделката „ЧЕЗ" и да се покаже всичко на обществото, за да може тази манипулация, тиражирана от опозицията за някакво участие, да се премахне. Подкрепихме Анкетната комисия в Народното събрание, така че да се извади всичко през годините.", това каза министър-председателят в Министерски съвет.

Радио К2 пита Калоян Паргов, председател на ГС на БСП-София за лявата алтернатива на БСП, за националната доктрина, за сделката за ЧЕЗ, за геополитиката на премиера Борисов, за предстоящите местни избори и потенциалните кандидати за кмет на София.

Изявление на Бойко Борисов, министър-председател на Р България, от възпоменателната церемония  в Скопие по повод 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония: "На Балканите трябва да градим, да вървим към по-добро устройство и да не допускаме грешките отпреди 20 години.  Смисълът освен да изкажем своя поклон и скръб към убитите, е да разберем, че на Балканите трябва да градим, да работим заедно, да вървим към по-добро устройство , народите ни да живеят щастливо и всичко това да остане в историята. Никога да не го забравяме, и политиците да не допускаме такива грешки", заяви той.

Беновска: Путин звъни на руси руски "красотки" да гласуват за него

Беновска: Путин звъни на руси руски "красотки" да гласуват за него

Беновска: Г-н Борисов, на 18 март ще изберат Путин отново за президент - какво ще означава за България?

Беновска: Г-н Борисов, на 18 март ще изберат Путин отново за президент - какво ще означава за България?