Програма

РАДИО К2 Програма за петък, 3 април 2020 г.

 

Водeщи: Гергана Лазарова, Пламен Велев

 

Тонрежисьори: Тодор Жеков, Асен Младенов

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

Скъпи приятели „Радио К2" Ви желае да бъдем по-мъдри и всеки от нас да се старае да прави живота на хората по-красив и смислен!

Посвещаваме Ви стихотворението на Георги Константинов „ Пукнатина"...

Дали за нас
ще дойде време
на европейска Реформация -
та нашият народ
от племе
да се превърне в нация?

Все тъй сме разделени - вижте:
на куп избрани
и безброй нещастни,
на вечно губещи
и вечно печеливши,
на хищници и тревопасни...

Уж времето се сменя, а все тази
разпукана на две картина...

Дали България
ще се опази
да не изчезне в тази пукнатина?

И за финал ще Ви посветим една мисъл на Робиндранат Тагор - индийски писател, поет, философ, педагог, композитор, общественик. Творил в края на 19-ти и началото на 20 век.

Затворихме вратата, за да не влезе заблудата, но сега как ще влезе истината?

Бъдете щастливи!

 

ОБРЪЩЕНИЕ НА „РАДИО К2"

Мили хора, животът е такъв, какъвто си го направим, нали не сте забравили колко е важно всеки от нас да не губи вяра в себе си и всеки ден, поне по веднаж да помогнем на някого? И после, пък, друг ще помогне на нас. Правете добро и знайте, че независимо от трудностите, животът на всички ни ще става по-светъл и пълен с надежда, ако подаваме ръка за подкрепа. Радио К2 ви подарява един стих на Недялко Йорданов:


Когато ме загубиш, ще ме намериш, всъщност.

Ще ме загубиш рано, ще ме откриеш късно.

Човекът е невеж, защото не разбира,

Че кратко се живее, а дълго се умира.


Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

7.00 - Предстоящи събития     

7.20 - Програма за деня     

7.40 - Преглед на печата


Радио К2 директно от мястото на събитието

8.00 - Брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса. - директно от мястото на събитието (МС) 


Радио К2 директно от мястото на събитието

10.30 - Комисия по бюджет и финанси

1. Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020г.

2. Отговори на актуални въпроси, отправени от членовете на Комисията по бюджет и финанси към министъра на финансите, съгласно чл. 29 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. - директно от мястото на събитието (пл. "Народно събрание" 2, зала Пленарна зала) 


Радио К2 директно от мястото на събитието

11.00 - Комисия по правни въпроси

1. Обсъждане за първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., № 054-01-28, внесен от Красимир Георгиев Ципов, Емил Маринов Христов и Анна Василева Александрова на 2.04.2020 г. - директно от мястото на събитието (пл. "Народно събрание" 2, зала Изток) 


Радио К2 директно от мястото на събитието

11.00 -Комисия по енергетика

1. Обсъждане и гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, №054-01-27, внесен на 31.03.2020г. от Валентин Николов - за първо гласуване - директно от мястото на събитието (пл. "Княз Александър I" №1, зала 134) 


Радио К2 директно от мястото на събитието

14.00 - Извънредно заседание на НС - директно от мястото на събитието (НС)

 

 

Обръщение на „Радио К2" и „Беновска пита

Скъпи приятели, екипът на „Радио К2" и „Беновска пита" Ви посвещаваме стихотворението на Пабло Неруда "Умира бавно този..."

Умира бавно този...който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.


Умира бавно този...който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.


Умира бавно този...който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.


Умира бавно този...който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.


Умира бавно този...който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.


Не умирай бавно... Живей днес! Рискувай днес! Действай днес!


Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!


Аз съм Беновска. И питам. Защото задачата на журналиста е да търси истинските отговори на трудните въпроси.

 

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов от ГКПП „Капитан Андреево" за:  мерките, превозвачите и тировете.

Беновска пита: Патриарх Неофит, министър-председателю Борисов, България, след коронавируса - каква?

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов, след заседание на НСТС за: световната криза,  мерките, които ще бъдат предприети за запазване живота и здравето на населението от коронавирус, жизнеността на икономиката и възстановяването и след пандемията.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов за: Решенията от заседанието на ЕС от 26 март, искането на защитни облекла от Австрия, закупуването на един милион маски и 50 респиратора, поръчаните от ЕК тестове за коронавирус и зелените транспортни коридори.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов, след заседание на Европейския съвет с държавните и правителствени лидери на ЕС за:  коронавируса, външните граници на ЕС, отношенията ни с Турция и на Турция с ЕС, проблемите на държавите, социалните мерки и за това, какво би се случило в последствие.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов от проверка на военното летище в Хасково за: километричните опашки на граничния пункт "Капитан Андреево", буферният паркинг, процеса по пропускане на тировете  и турските ни партньори.

Беновска пита председателя на Националния оперативен щаб за мерките срещу коронавируса ген. Мутафчийски: На 17-ти март в същата тази зала Вие заявихте, че болничните отпадъци от коронавирус и останалите след 7 дни трябва да бъде решен въросът как ще се унищожават. Днес е 7-мият ден, 24-ти, Емил Димитров-Ревизоро каза, че в София се разчиства инсинеротара, който е държавен, но в Девня е частен, как ще се реши този въпрос и въпроса с транспорта, с обществена поръчка ли?

Беновска пита министър-председателя Бойко Борисов: Имате ли вече разчет колко е загубила икономиката на България, откакто влезе епидемията коронавирус? Ще се обърнете ли към медиите да не се тиражират „геройствата" на някои, които са преминали през КПП-тата, защото трябва да уважаваме полицаите? Малкият и средният бизнес с какви обезпечения, ординерните ли обезпечения ще взимат кредити от търговските банки под крилото на ББР?

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов за: закупуването на бързи тестове за коронавируса от ЕК, режима за преминаване през КПП-тата на областните градове и икономическите мерки за справяне с последствията от коронавируса.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски" обявява дарителска сметка, на която всеки, който желае може да подпомогне болницата в борбата с корона вируса. Дарителската сметка е в Уникредит Булбанк

IBAN: BG50UNCR70001521080517

Изявление на председателя на Медицинския експертен съвет към МС проф. Коста Костов за: състава на съвета и основните задачи и предидизвикателства пред него.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на икономиката Емил Караниколов от откриването на водопровода за Перник за: съвместната работа на институциите за решаване на водната криза в Перник и мерките срещу коронавируса.

Беновска пита: Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже, че разпространявате фалшива новина за „смъртта" на свободното слово?

Изявление на президента Румен Радев за мотивите му да наложи вето върху част от текстовете на Закона за извънредното положение.

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов за решението на президента Румен Радев да наложи вето върху част от текстовете на Закона за извънредното положение и мерките на държавата в борбата с коронавируса.

Изявление на премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и консултанта по пулмология проф. Костов за: създаването на медицински експертен съвет, оглавяван от проф. Костов, неговата структура и функции.

Беновска пита министъра на вътрешните работи Младен Маринов и Красимир Димитров от Столична община, след като  инспектираха работата по повод предприетите противоепидемиологични мерки, в изпълнение на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев: Какво трябва да съдържат декларациите, които трябва да се попълнят, когато човек работещ в София, живее извън кварталите? Трябва ли да си носи трудовият договор? Предвижда ли се да се използва тази система за аварийни съобщения, която е в готовност ако има пръскане или някакви други мероприятия, които не могат да бъдат съобщени по друг начин, както например на 2 юни?

Изявление на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за: въведените от 21 март мерки за борба с коронавируса - затварянето на паркове и градинки, разполагане на контролно-пропускателни пунктове на входовете на областните градове и забраната за лица до 60 годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки от 8.30 до 10.30.

Изявление на председателя на Националния оперативен щаб за мерките срещу коронавируса ген. Мутафчийски за: последните данни за заразените в България и по света, дарените от Кирил Домусчиев тестове и медикументи срещу коронавируса, наличието на 35 000 дози хининови препарати и възможностите на страната ни да доставя медикаменти с доказан ефект срещу коронавируса.

Изявление на министъра на вътрешните работи Младен Маринов за: въведените от 21 март мерки за борба с коронавируса - затварянето на паркове и градинки, разполагане на контролно-пропускателни пунктове на входовете на областните градове и забраната за лица до 60 годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки от 8.30 до 10.30, както и готовността на служителите на МВР да осигурят тяхното изпълнение.

Изявление от  среща на министър-председателя Бойко Борисов с националния консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, със здравния министър Кирил Ананиев и с членове на Националния оперативен щаб за :  положителния ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин" при лечението на болни от COVID-19, мерките за  осигуряване  на достатъчни количества медикаменти на хининова основа за българските граждани и предстоящата среща с български производители и представители на БАН, за  представяне на  образци на защитни шлемове и филтрите за маски, които могат да  се произвеждат.

Обръщение  на кмета на София Йорданка Фандъкова за: дисциплината и спазване на мерките срещу коронавируса от всички - възрастни , родители и млади хора, капацитета на здравните ни заведения, предприетите засилени мерки в ромските махали и дезинфекцията.

Изявление на председателя Давид Сасоли относно отговора на Европейския парламент на кризата с COVID-19 за: борбата с пандемията, действията на Европа, ЕЦБ, ЕП и свикването на извънредна пленарна сесия ня 26 март във връзка с тежкия момент и извънредната ситуация.

Изявление на председателя на КРИБ - Кирил Домусчиев, болен от коронавирус за: борбата с вируса, страха, паниката и адекватните мерки на правителството.

Изявление на ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски началник на Националния оперативен щаб за мерките срещу коронавируса за: болните от СOVID-19, огнищата на зараза, мерките и нуждата от подкрепа.

Всички центрове по трансфузионна хематология в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими в страната ни.

Гражданите трябва да знаят: извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Следователно желаещите могат да дарят кръв без да има какъвто и да е риск за здравето им.

Трансфузионните центрове в страната извършват рутинен скрининг на кандидат-кръводарителите и не допускат кръводаряване от лица с клинично проявени респираторни инфекции.  От ежедневно преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н.  Голяма част от спешните медицински интервенции също изискват преливане на кръв. Само в София за периода от 01.03. до 15.03.2020 г. броят на кръводарителите е спаднал с близо 600 души.  Във всички центрове по трансфузионна хематология в страната е създадена стриктна организация, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител. Всички служители в кръвните бази са снабдени и оборудвани с необходимите предпазни средства.  Министерството на здравеопазването отправя апел към всички, чието здравословно състояние позволява, да помогнат в настоящата ситуация и да дарят кръв. Целта е да осигурим на лечебните заведения необходимите им кръв и кръвни съставки, за да бъдат извършвани животоспасяващите операции и спешните медицински интервенции.

Дари кръв - спаси живот!

Повече информация за кръводаряването можете да намерите на сайта на Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ): https://ncth.bg/

Министерството на здравеопазването откри дарителска сметка за набиране на средства за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19. Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори.

Дарителска сметка на МЗ:

IBAN BG91BNBG96613300129302

BIC BNBGBGSD

В подкрепа на Министерството на здравеопазването Българският червен кръст е създал организация за приемане и съхраняване на дарения - лични предпазни средства, консумативи, апаратура и други, с цел ограничаване разпространението на COVID-19, ранно откриване и лечение на новия коронавирус. Даренията се приемат в централната складова база на БЧК в с. Лозен, ул. Половраг 29.   

Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса" в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса (НОЩ) за справяне с епидемиологичната ситуация.

Призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:

•          чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

•          на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

•          чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

Съобразно препоръките на НОЩ и на Министерство на здравеопазването, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура - лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS - единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.

Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID - 19.

Изявление на президента Румен Радев от среща с министър-председателя и Националния оперативен щаб за мерките срещу разпространението на коронавируса и организацията за тяхното изпълнение.

Слуховете за смъртта ми са преждевременни, бъдете здрави! Това, което ще чуете, е за познавачи и умни хора, глупавите да замълчат! Ето какво ми отговори Бойко Борисов на въпроса: „Днес президентът Макрон каза, че няма да забрави нито един французин и нито една фирма. Във Франция направиха фонд „Солидарност". Хората се тревожат как ще оживеят живите. Вие можете ли да произнесете думите на Макрон и ще имаме ли ние фонд „Солидарност"?". Борисов ми отговори: „Аз мисля не, дали, ме харесват. Искам да запазя в тези дни България, нашата родина!". Слушайте!

Беновска пита началника на Националния оперативен щаб за мерките срещу коронавируса ген. Мутафчийски: Днес Емил Димитров постави много сериозен въпрос за изгарянето и унищожаването на клиничните отпадъци, взели ли сте някакви мерки, защото това може да предизвика не само зараза, но и паника, ако някой „фейк" новинарски сайт намери клинични отпадъци или ги постави и ще каже - това са заразени с коронавирус? Трябва ли да има обществена поръчка?

Беновска пита Горанов: Само за оцеляването на едрия бизнес ли се грижи правителството?

Беновска пита министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и оперативния директор на „ЧЕЗ Разпределение" Виктор Станчев: Как технологично ще стане разпространяването на информацията за взетите мерки, защото много от потребителите на комунални услуги за възрастни хора, които не четат сайтове? Публична тайна е, че много от консуматорите, които даже не са абонати, на ток и на вода, това е предимно циганското население, не плащат и тяхната консумация не се спира и там има голяма дупка в бюджета. Какви обстоятелства трябва да докажа аз например, че не мога да си платя тока и водата, на какво разследване ще бъда подложена и от кого? Как ще се избегне скриването на истината дали си платежоспособен или не, когато си решил да не платиш в този момент и да се възползваш от гратисния период? Всичко това ще бъде ли предшествано от спиране на тока, или първо ще се разследва неговата неплатежоспособност? ЧЕЗ все още ли се продава при сегашната ситуация?

Столична община отменя платеното паркиране в синя и зелена зона до 29-ти март.

„Софийска вода" удължава срока за плащане на фактурите с 10 дни.

ЧЕЗ напомня, че срокът за плащане на фактурите е 20 дни.

Агенция по вписванията не изисква такси от потребителите по телефона.

Извънреден брифинг на генерал Мутафчийски за: невижданата досега в човешката история задаваща се епидемия,  предстоящите трудни времена на изпитания и  предлагане на най- твърдите мерки за овладяване на разпространението на коронавируса,  осъзнаване на ситуацията и  отговорността от всеки от нас за опазване на човешките животи на близките ни, зависещи от нас.

Беновска пита началника на Националния оперативен щаб за мерките срещу коронавируса ген. Мутафчийски: Най-важният въпрос, на който може би нямате и отговор, но кажете все пак прогнози - каква профилактика за укрепване на организмите би следвало да провеждат хората, за да не бъдат податливи на този вирус? И второ, появяват се най-различни научни съобщения, че се работи по ваксина, лекарство и така нататък, но има ли някаква светлина на хоризонта, защото ограничителните мерки няма да прекратят тази епидемия и може би ще надхвърли възможностите на българското здравеопазване, което тогава, не знам дали имате прогноза какво ще правите, ако вече не успявате и както се изрази един италиански лекар скоро, че трябва да се избира кой да живее и кой да умре от лекаря, който ще му сложи апарат?

Беновска пита министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и представителите на млекопреработвателния и месопреработвателния бизнес Димитър Зоров и Дяман Вътов: Какви мерки сте взели и как ще гарантирате, че вашите служители в момента са здрави  и ще бъдат контролирани дали ще продължават да бъдат здрави, защото някои от стоките са консервирани, бутилирани, прибрани и складирани, но някои от тях се произвеждат ежедневно? И не на последно място, тъй като вие сигурно сте членове на работодателски организации, ще поискате ли централизирано от вашата работодателска организация евентуално да бъдете снабдени с предпазни средства, костюми, очила, ръкавици?

Беновска пита вицепремиера Томислав Дончев, след извънредно заседание на Министерския съвет съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 : Г-н Дончев, имате ли екип, който ще изработи технологията на законодателните промени, на допълнителните нормативни уредби, които трябва да се внесат и който ще даде оценка на това какви финансови ресурси трябва да се впрегнат за това да се компенсират щетите на стопанския живот, в образованието, в друг вид дейности, да не ги изреждам, списъкът е дълъг, за живота на хората? И не на последно място - кога ще бъде снабден целия медицински персонал, който обслужва подобни случаи и ще обслужва с необходимите предпазни мерки? Имате ли обезпечени пари, за да се организира цялото това огромно мероприятие?

Ще търсите ли подкрепата на президента за това извънредно положение?

Ще има ли компенсации за родителите, които гледат децата си и за чиито деца няма места в детските градини?

Ще има ли актуализиране на бюджета?

Означава ли, че частично ще бъдат затворени границите, г-н Дончев? Как ще спрете някой, който иска да излезе?

Беновска пита началника на Националния оперативен щаб за мерките срещу коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски: Смятате ли, че е достатъчно ефективна, силна и ясна разяснителната кампания какво е коронавирус, как трябва да се предпазваме от него, как трябва да се лекуваме и какви действия трябва да предприемем? Не смятате ли, че трябва да се централизира потока извън вашите брифинги в 8 и в 17? Как ще се спрат писанията в разни сайтове?

Изявление на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет  за: политиката, бизнеса и предизвикателствата в дуалното и професионално образование

Изявление на Йорданка Фандъкова, кмет на София от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за : София , която е лидер в дуалното и професионалното образование.

Изявление на вицепремиера Томислав Дончев, от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за: образованието като алгоритъм на успеха.

Изявление на проф.д.т.н.Николай Вълканов, председател  на БМГК (Българската минно-геоложка камара) и заместник-председател на КРИБ от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет за: създаването, отглеждането и възнаграждението на  професионалисти.

Изявление на Цвета Караянчева, председател на 44-то НС  от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет  : „Работник" не е срамна дума - започнах от най-ниското ниво във фабрика в Кърджали, а станах директор.

Изявление на Митрополит Антоний, от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет.

Изявление на Пламен Димитров, президент на КНСБ от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет: Дуалното образование дава професия и бъдеще - учих техникум, инженерство, а днес съм президент на КНСБ

Изявление на Бисер Петков, Екс министър на труда и социалната политика от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет : „Над 8000 лица ще бъдат обучени през 2019 г. със средства от държавния бюджет."

Изявление на Емил Караниколов, министърът на икономиката , от старта на Кампанията на Радио К2 за дуално и професионално образование „Знам и мога, щастлив съм и богат!", която се проведе на 9-ти май в Минно-Геоложки Университет : „Над 1600 ученици от 32 професионални гимназии се включиха в обучение чрез работа."

По време на Извънредното положение Беновска ще пита в неделя, 29 март 2020 г. от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Беновска: Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже ,че разпространявате фалшива новина за „смъртта“ на свободното слово?

Беновска: Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже ,че разпространявате фалшива новина за „смъртта“ на свободното слово?