Новини

Христанов/Андреев: „Единение“ ще брани земята и суверенитета на България!


Христанов/Андреев: „Единение“ ще брани земята и суверенитета на България!

11-05-2024 22:20

Иван Христанов - лидер „Единение" - водач Пловдив и София 25 МИР за 50 НС и Яни Андреев - фермер - водач за ЕП и Хасково за 50 НС, пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 11.05.2024

 


Защо е избрал името „Единение"?

    „Защо „Единение"?", попита водещата Илиана Беновска. Иван Христанов отвърна, че от 35 години българският народ е разединяван умишлено от външни сили, които следват принципа „разделяй и владей"! Той продължи: „Аз за съжаление виждам, че България продължава да бъде владяна държава и единствения начин да направим нещо по въпроса е да търсим обединение на българския народ! Когато обявихме „Единение" преди една година, всички ни гледаха много странно! Как така няма да излезете със скандалите! Христанов, излез и направи Кирил, Асен и Лена на мат и маскара! Разбий ги! А вместо това ти абстрактно говориш за някакво единение! Оттогава Денков започна да говори за единение, Радев започна да говори за единение! Всички политици изведнъж се събудиха!".

   „Вие поласкан ли сте от това, че Ви цитират Денков и Радев?", попита Беновска. Христанов отвърна: „Не, в никакъв случай не мога да се лаская от това нещо! Но виждаме, че това, като върховен национален приоритет, започва да се забелязва и от останалите политици, които досега също се подчиняваха на модела „разделяй и владей"!".

Подаръкът.

   „Искам да динамизирам разговора и ще Ви напомня нещо от вашето близко минало. Тези тениски подарявахме на хората от предишната Ви партия HARVARD LAW, JUST KIDDING. Знаете английски, означава - просто се шегувам! Искам да ви подаря и на  двамата, за да ви държи горещ спомена! За да не стигнем дотам, че и с вас - JUST KIDDING! Става ли?", продължи водещата и подари на гостите си тениски.

    „Колко е горещ спомена ви от това минало? Не искам да хейтите нито Кирчо, нито Кокорчо, нито Лена! Но колко е горещ спомена ви за това време?", попита Беновска. Иван Христанов отвърна, че този спомен става все по-горещ. И това не е само негово мнение, ерозията в момента е голяма. Според скорошно изследване около 10% от хората, подкрепили ПП през 2021 г., сега не искат да ги подкрепят. Той продължи: „Ние имаме обръщение към тях, защото тези морал, смелост и компетентност, които те очакваха, ние ги имаме! Ние ги изграждаме! Много е важно тези хора да намерят представителство в Парламента. Благодаря Ви за подаръка. Той е ироничен, но не трябва да забравяме, че вие, журналистите, трябва да бъдете и стария, и модерния коректив на политиците. И затова - да, бийте ни, когато сбъркаме!".

Подписването на декларация какво гарантира на избирателите!

   „За да довършим темата, пред вас има бели листа, вземете горния бял лист, вземете химикалката. И Ви моля, това е форма на обществен договор - Аз, Иван Христанов, обещавам, какво, на хората! Кратко и ясно! Подпис и дата! И ще ви следим!", обърна се към Христанов водещата.

   Иван Христанов прочете какво е написал - Аз, Иван Христанов, гарантирам на хората, че основните приоритети на България, идентичност, земя и суверенитет, ще отстоявам с морал, смелост и компетентност! Мечтая за България, която е дом на всички българи!

Защо Яни Андреев е решил да се занимава с политика и да се кандидатира за ЕП?

   „Г-н Андреев, Вие чакате бебе ли?", попита Беновска. Яни Андреев отвърна, че вече са на финалната фаза на бременността. Той добави: „Всичко е в Божиите ръце и трябва да се осланяме на това всичко да е наред!".

  „А защо оглавихте европейската листа?", попита водещата. Андреев отвърна, че всеки народен представител трябва да познава проблемите на обществото, в което живее. Той добави: „Аз, освен фермер, имам и две висши образования. Историк съм и технолог на винотехнология. За да градиш бъдещето, ти трябва да познаваш миналото си. И за да си запознат с проблемите, ти трябва да ги практикуваш всеки ден!".

   „Вие с Христанов сигурно сте се събрали по линията на земеделието, защото той беше заместник-министър!", добави Беновска. Христанов отвърна, че Беновска също е опитен журналист по темата земеделие!

  Водещата попита Андреев дали ще отиде в ЕП. Той отвърна, че всичко е в ръцете на суверена. Той добави, че с това, което е вършил в своята общност и пред малкия екран, има шанс!

   „Вашата ферма се казва „Андрееви", бяхте един от победителите във формата „Фермата"! Вие така ли го харесахте?", обърна се тя към Христанов. Той отвърна, че не е гледал „Фермата" и дори няма телевизор вкъщи. Той продължи: „Има една порочна практика, преди избори политиците започват да обикалят едни достойни хора, наснимвант се около тях, за да абсорбират техния успех. След което, по време на правенето на листи и след изборите ги забравят напълно! Какво харесвам в Яни? Искам да му погледнете напуканите ръце. Това е човек с напукани ръце и две висши образования. Това е истински българин! Той не е просто фермер и не е просто учен. Той комбинира най-доброто от двата свята - интелекта на двете висши образования и напуканите ръце на усилния труд! И най-вече той е добър човек! Ние отидохме при него и му казахме - Яни, ние не искаме да се снимаме с теб, а да ти създадем платформа! Ти трябва да правиш политиката в България! Искам да кажа нещо много важно. Политиката не създава експерти. Експертите създават политика. И това е нашата задача, да привлечем хора, които познават проблемите, натрупали са житейски опит и имат интелект!

Защо хората трябва да гласуват за „Единение"?

   „Ако трябва да ви задам въпрос като избирател, защо трябва да гласувам за вас?", попита водещата. Иван Христанов отвърна, че е известен с това, че е водил борба срещу мафията! Той продължи, че за него най-важните неща са българското семейство, културата и суверенитета!

  „Ама кажете - аз, Иван Христанов, съм завършил какво, роден съм къде и така нататък!", подкани своя гост водещата. Той разказа: „Аз, Иван Христанов, съм на 50 години, с 3 вече отраснали деца. Най-малката е на 12 години. Със завършено висше образование. Създател на няколко от най-големите фирми в България. Листвал съм на Лондонската фондова борса. Работил съм с най-големите в света. Направил съм една от най-успешните продажби на компании в България! Бил съм партньор на двата най-големи инвестиционни фонда и ги изоставих, за да стана политик и да нямам конфликт на интереси. Защото, когато станах на тази възраст, 45-47 години, стигнах до извода, че трябва да започна да давам на обществото. Защото смятам, че политиката е даване на обществото! Бях народен представител в 47 и 48, заместник-министър на земеделието. Имах два основни приоритета. Най-важният е борба с корупцията. И няма да кажа горд, а щастлив съм, че едно министерство, което за 20 години беше запомнено като едно от най-корумпираните министерства в България, в речника срещу думата корупция стоеше МЗХ, ние успяхме да обърнем това възприемане със сериозна антикорупционна програма. И от друга страна чисто политическата работа. увеличаване на ковид субсидията от 72 на 140 милиона. Увеличаване на съфинансирането по ПРСР от 250 милиона на 2,1 милиарда евро. И пребалансиране на българското земеделие, това ще отнеме години, но да можем ние да произвеждаме българска храна за българската трапеза!".

   Яни Андреев разказа: „Аз съм Яни Андреев, чакам бебенце! Работил съм в чужбина по определени сектори, но в момента работя основно за себе си. Управлявам малката си семейна ферма в село Козлец, Хасковско. Завършил съм архитектура, имам висше образование историк и магистърка степен технолог на винопроизводство. Но според мен висшите образования не са толкова важни, човешкият образ е това, което те съхранява! Ние, ако не сме чисти хора, няма да вземем тези решения. Ако се водим от лоши мисли, ако тръгнем срещу нещата, които сме обещавали, значи сме като всички останали! Г-н Христанов има огромен опит в бизнеса и управлението. Моето разбиране е, че за да живееш щастлив, трябва да си добър. Няма друго основание да влезеш в политиката. Ако се промениш, всичко останало няма смисъл!".

Има ли чуваемост сред избирателите?

    „Чуват ли ви избирателите за това, което казвате?", попита водещата. Христанов отвърна: „За това, че не взимам, щяха да ме убият! Така че е много важен аспект от политиката да не взимам. Аман от крадци в политиката, стига толкова!".

  „Но чуват ли ви избирателите, има ли още сетивност, защото сме в много замърсен свят?", попита Беновска. Христанов отвърна, че хората в момента търсят причина за надежда. Отчаянието е много голямо и се вижда на терен. Излъганите мечти и надежди нанасят огромна биографична травма на хората. Той продължи: „Това, че оставаме верни на посоката, която бях поел още през 2021 г., на обещанията, която аз лично, като човек, съм давал на съгражданите си, оставайки верни на тях, ние продължаваме да провокираме надежда! Защото в този брутално замърсен пейзаж има объркване кои са добрите и  кои са лошите! Нали уж се борихме срещу ГЕРБ и ДПС, пък ги вкарахме в нещо, за да направим някаква Конституция със съмнителен ефект. И ние излизаме и казваме - хора, няма объркване, корупцията е най-големия проблем. Ние вярваме, че демографския апокалипсис е това, което наказва България!".

    „Ще ми позволите ли да пусна две видеа. Едното е подарък в предизборната ви кампания. Това е любима наша мисъл. Ние възникнахме като радио в една изключително замърсена политико-икономическа среда, огромно напрежение и съдебни дела. Чак стигнахме до Европа. Дали да съществува или не едно малко политическо радио, това дори е смешно. Тогава се сблъсках и с Майкъл Корлеоне, като представа, и с „Кръстникът". Имаме един подарък, чуйте какво казва Майкъл Корлеоне, Кръстникът - Цял живот се стремя, работя, за да се издигна високо, където всичко е почтено и законно! Но колкото по-високо прониквам, толкова повече непочтеността и незаконността растат! Това ли е характерното за политиката?", продължи Беновска. Христанов отвърна, че наистина е така. Яни Андреев заяви, че хората не трябва да се поддават на изкушения, защото те са много в живота.

Какво се случва със сигналите, пуснати от Христанов до бившия вече главен прокурор Иван Гешев?

   „Сега ще Ви пусна, може да ме разкритикувате, че съм го заснела, никога не ги правя тези работи, един кратък епистоларен диалог с ексглавния прокурор Иван Гешев. Да видим кой какво иска да вземе, кой какво иска да даде, и кои хора имат право да ни агитират, че искат да работят за нас в политиката!", продължи Беновска и пусна своята кореспонденция с Гешев:Беновска пита Гешев: Имаш ли идеи и идеали? И чакаш # КОЙ да те финансира?

 

 

Кореспонденция между Иван Гешев, ексглавен прокурор и лидер на „Граждански блок" и Илиана Беновска, която той изтри, но тя засне:

 

Гешев: Ми само на мен и Божков не са дали ДПС и ГЕРБ. Ама не мога да се разкъсам и нямам кинти.

Беновска: Ти имаш ли идеи и идеали?

Гешев: Имам!

Беновска: И чакаш КОЙ да ти финансира идеите и идеалите?

Гешев: Ама не мога да се разкъсам и нямам кинти!

Беновска: Мъж ли си?

Гешев: Това не го разбрах?

Беновска: Питам! Мъж ли си? Или джендър? На колко години? Сега ли разбра, че не се сещам, че трябват пари? Бобоков? Божков? Делян? ББ?

И чакаш КОЙ  да ти финансира идеите и идеалите?

 

 

    Беновска продължи: „Такива хора, нищо не искам да кажа за човека, ние сме му давали много трибуна, опитвали сме се да установяваме законност и да му помагаме, но как ви се вижда? Не е ли шокиращо?". Иван Христанов отвърна, че ще продължи да задава на Гешев въпроса какво се случва с огромните преписки, които самият Христанов е оставил в прокуратурата за схеми на Таки, с които е ощетил държавата със стотици милиони! Гешев не е направил нищо по въпроса!

  „Вие казахте, че едва не сте загинал, защото не сте взимал! С това не отварям въпроса дали някой друг е взимал! Мисля, че разбирате какво питам!", продължи Беновска. Христанов отвърна: „Разбирам! Когато получа отговор на тези въпроси, задавах ги на г-н Гешев, когато беше гладен прокурор, задавам ги и в момента - кой му каза да прикрие тези сигнали? Дали не получи заповед от ББ и ДП? Защото може би има техни интереси, свързани с огромния ресурс на „Капитан Андреево", както беше докладвано и от службите? Или ако е постъпил по съвест, каква е тази съвест, какъв е този идеал, какви са тези стандарти? Вие пуснахте Дон Корлеоне и той казва, че колкото повече се издига, толкова по-корумпирано става! Вижте, политиката по същество може да бъде чиста. Политиката се прави от хора. Така че е изключително важно да отстояваме идеята, че в политиката в България могат да влизат почтени и чисти хора и са способни да свършат работа, както по отношение на борбата с корупцията, така и за създаване на блага за хората!".

Финално обръщение.

   Иван Христанов заяви: „Обръщам се към хората, които се разочароваха през последните 3 години - надеждата продължава да е тук! Вие очаквахте морал, смелост и компетентност. Обърнете се към нас, бюлетина 10! Ние продължаваме да отстояваме тези идеали и ценности!". Така завърши разговорът между Иван Христанов, Яни Андреев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 11-ми май 2024 година.


Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?