Новини

Карлос Контрера: ВМРО е патриотът на отечеството!


Карлос Контрера: ВМРО е патриотът на отечеството!

11-05-2024 14:09

Карлос Контрера - заместник- председател на ВМРО, водач София - 25 МИР и Пловдив за 50 НС, пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 11.05.2024

 


Резултатите от участието на ПП-ДБ във властта.

    „На въпроса кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява България отговаря Карлос Контрера! Ще Ви помоля да отговорите, като водач на листата в 25 МИР в София, в Пловдив за 50 НС, също и кандидат за ЕП!", попита Беновска. Контрера отвърна, че това е хубав въпрос, защото напоследък претенции има много, но се отваря една огромна бездна между това, което се говори и това, което после се върши. През последните 3 години сме от скандал на скандал, управленски, политически и обществен хаос! Той продължи: „Дойде ПП, тези хора, които нахлуха в българската политика 2021 г., на етапи след това. Успяха да докарат управленска, конституционна, политическа криза. Вече сме на прага и на финансово-икономическа криза, но там вината им е споделена с глупостите, които се правят в Европа и света. И хора, като Асен Василев помогнаха България здраво да нагази в блатото! Това, което гражданите очакват е повече да се говори за България, за проблемите на българските граждани, а не да се занимаваме със скандали, основно с външнополитически въпроси, докато нашия народ бедства!".

   „Можете ли вие, от ВМРО, все още сте символ на патриотизма в България! Искам да Ви напомня, Вие имате една такава тениска, мисля, че я бяхте облякъл на протести, сигурно пак ще я употребите по време на избори, но надписа - HARVADD LAW, JUST KIDDING! Защо ние позволихме на тези хора да се пошегуват с България? Кой се пошуегува с нас, дали тези лица, или геополитически Европа, Америка?", попита Беновска. Контрера отвърна, че българското общество е започнало да бъде лъгано още през 2020 г., когато е била инспирирана една „цветна революция"! Говорело се е за промяна, за смяна на модела. Но през следващата година България, вместо да тръгне напред и нагоре, е тръгнала назад! Външния фактор го има, ПП-ДБ са инструменти на външни сили. Те дори си го признават в записа, в който Кирил Петков казва, че всичко е съгласувано с посолството, тоест с американското посолство. В България обаче се е случила подмяна. И външните фактори, нашите компрадори са унищожили идеята за нормализиране на държавата! Той продължи: „Вече думата промяна означава лъжа, измама! Ние водим битка да си върнем нормалното. Тези хора, каквото пипнаха, разсипаха! По време на двете им управления се извършиха огромни национални предателства, като падането на ветото за Македония, далаверите с газа, „зелената сделка", ПВУ, който практически разписа унищожаването на българската енергетика. Тези хора обещават нов реактор в Козлодуй през 2035! Аз се опасявам дали и тази сделка за реакторите в Козлодуй не е част от онова прословуто разкешване, за което намекна Делян Пеевски. Защото той заговори за кеша. Но нахлуването на тези ултралиберали в българската политика съсипа държавата. И на българското общество ще отнеме години да си върнем държавата! Тези хора не се интересуват от проблемите на българските граждани!".

   „Искам да погледнете и на въпроса какви хора не бива да допускаме ние, избирателите в политиката. Ще Ви дам пример с Асен Василев и ще Ви кажа нещо, което като юрист, няма как да оспорите, че съм била рязка. Аз попита г-н Василев има ли той подходящо образование да управлява държавата? Това, че си завършил икономика в Харвард, не означава, че си способен да въртиш кормилото в политиката!", продължил Беновска и пусна запис от пресконференция от 3.08.2023


Илиана Беновска: Г-н Василев, въпросът ми е чисто технически! Г-н Василев, какво стана с достъпа до вашето министерство? Лично аз не съм получила никакъв отговор на мейлите, които акуратно и възпитано пратих и публикувах и като коментари! Изяснете, ако аз нямам икономическо образование, като как досега съм работила по тези теми, че даже и с Вас съм взимала интервю, което си сложихте в предизборната кампания част от него, без да ме питате дали може! И от друга страна Вие имате ли политическо образование, за да се намирате тук и да управлявате България? Благодаря Ви!

 

Асен Василев: Г-жо Беновска, на Вашия въпрос за достъпа до Министерството на финансите, достъпа до брифинги става след акредитация. Радвам се, че 100 години по-късно акредитацията стигна и до България! Ако искате да направите интервю с мен, както сте правили, пишете до пиар отдела, намира се свободно време, след което правим интервю. Както много колеги, които не идват на редовните брифинги, без да имат акредитация за редовните брифинги го правят.

 

Илиана Беновска: Не ми отговорихте Вие имате ли политическа квалификация да седите в Министерски съвет и да управлявате България, след като дискредитирате така журналистите по техните образования или заставяте медиите да имат рубрики?

 

Асен Василев: Разбира се! Акредитацията е нормален инструмент, който се използва от Европейската комисия до Белия дом. Стигна и до Министерството на финансите на България!

 

Илиана Беновска: Питам Ви имате ли политическа квалификация, г-н Василев? Do you speak Bulgarian (говорите ли български)?

 

Асен Василев: Аз съм министър на финансите, г-жо Беновска! Министър на финансите и имам икономическо и финансово образование! Така че да, имам квалификацията за този пост!   Беновска продължи: „Да добавя към този случай и подобни лица, ще ги нарека, които се намират и в СОС, с които сега си имате и работа! Кого и защо не бива да допускаме ние, избирателите?". Контрера отвърна, че асоциацията с СОС е уместна. Той продължил, че ПП-ДБ са дошли през 2020-2021 с обещанието, че ще управляват честно, прозрачно, ще бъдат обективни. Само че между това, което говорят, и това, което правят има огромна разлика и противоречие. Например „честния и прозрачен" Асен Василев е въвел специален достъп за журналисти. Тоест той използва властта, за да може да управлява както си иска без никой да може да го тормози. Същото се повтаря навсякъде, включително в СОС.

Какво се случва в СОС?

   Карлос Контрера бе категоричен, бе в СОС управляват кукловодите. „Неслучайно зададох въпрос към Терзиев той ли е кмет на София, или Иво Прокопиев? Все още нямам отговор. Те се правят, че този въпрос не стои. Но когато съдружник на един толкова крупен бизнесмен е назначен за секретар на Столична община, очевидно този въпрос трябва да получи отговор! Иначе на въпроса как да не допускаме тези лица в политиката, отговорът е съвсем прост - като не се гласува за тях! ПП-ДБ успяха няколко пъти да излъжат българските граждани, но след фиаското, което сътвориха и с кабинета Кирил Петков, и с кабинета Денков, те нямат място в българската политика! Което означава, че на 9-и юни те трябва да бъдат изхвърлени от избирателя от Българския парламент! Защото са изключително вредни за държавата! говорят за еврозоната и Шенген, то там ли сме? Не сме! Поредната им лъжа! Ние самите като държава дадохме аргумент на австрийците срещу себе си с аферата Живко Коцев! Защото не може главния полицай на републиката да бъде обвинен от прокуратурата за участие в ОПГ!", категоричен бе той.

   Контрера заяви: „Есента на 2021 г. преди местните избори предупредих, както ПП-.ДБ сринаха България, така ще сринат и София. Софиянци се довериха на ПП-ДБ-СС, вече има протести по площадите. Една част от хората, които протестират, са гласоподаватели на Васил Терзиев, на ПП-ДБ-СС! Тези хора ще бъдат намразени буквално за една година от собствените си избиратели, защото там, където тръгнат да правят нещо, избухва взрив и след тях потоп!".

Значението на изборите на 9-и юни.

    „Живко Коцев, тези син и баща Димитрови, Нотариуса и ред друг лица, те не са се появили вчера или днес! Искам да Ви попитам и за отговорността и морала на някои от лицата, които искат да влязат в политиката. Нещо, което не съм много радостна, че го направих, но ще го пусна, един епистоларен диалог между мен и ексглавния прокурор Иван Гешев, който също претендира да стане политик!", продължи Беновска и пусна своята кореспонденция с Гешев:Беновска пита Гешев: Имаш ли идеи и идеали? И чакаш # КОЙ да те финансира?

 

 

Кореспонденция между Иван Гешев, ексглавен прокурор и лидер на „Граждански блок" и Илиана Беновска, която той изтри, но тя засне:

 

Гешев: Ми само на мен и Божков не са дали ДПС и ГЕРБ. Ама не мога да се разкъсам и нямам кинти.

Беновска: Ти имаш ли идеи и идеали?

Гешев: Имам!

Беновска: И чакаш КОЙ да ти финансира идеите и идеалите?

Гешев: Ама не мога да се разкъсам и нямам кинти!

Беновска: Мъж ли си?

Гешев: Това не го разбрах?

Беновска: Питам! Мъж ли си? Или джендър? На колко години? Сега ли разбра, че не се сещам, че трябват пари? Бобоков? Божков? Делян? ББ?

И чакаш КОЙ  да ти финансира идеите и идеалите?   След като изгледаха клипа Контрера заяви, че големият проблем е, че тези, които са се обявявали за ново, правят същото, което са отричали. Проблем е, че при изборите много зависи кой те лансира и кой те финансира. Той продължи: „ПП бяха въздушен проект, но през есента на 2021 г. някой някъде отзад натисна бутона, тези хора обиколиха медиите, направиха им партия и влязоха мощно в политиката. В момента вероятно ще има подобни опити и за други герои, зад които не е ясно кой стои! На 9-и юни трябва да изберем искаме ли нашите институции да работят по българския дневен ред, или искаме да го караме както беше 3 години!

Участието на ВМРО в управлението в периода 2017-2021 г.

    Контрера заяви: „Много хора ни обвиняват, че сме участвали в управлението в периода 2017-21 г. Това обаче беше управление на база програма, коалиционно споразумение, в което Каракачанов, като вицепремиер по сигурността сведе до нула трафика на границата, управлението, което направи най-много за българската армия! Тогава. Тогава тръгнаха  процедурите за трите бойни кораба, които се изграждат в България, тоест създават работни места. Тогава се закупиха и бойните машини за специалните сили, също изградени в България. Тогава не се допусна компромис с Македония. Спомняте си как Заев ходеше тук и се молеше да го приемем в МС. Тогава горивото беше 2 лева и хората живееха относително спокойно. Не казвам, че не е имало проблеми, но тогава имаше фокус и посока. Ние след 2021 г., като общество, загубихме фокус накъде вървим. Тези новите така омазаха целия пейзаж, те вече не са нови, изтъркаха се, че сега ще трябва да съграждаме институциите. Те буквално сринаха цялата държава!

Подписването на обществен договор.

    Беновска даде на госта си бял лист, на който да напише какво гарантира на избирателите и да се подпише. Контрера прочете: „Аз, Карлос Контрера, обещавам да не се отказвам от борбата за справедливост за българите!". Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 11-ми май 2024 година.


Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?