Новини

Беновска: Радев, Борисов, Петков: Велико Желев - виновен - не? Хлебарки в мозъците ни? Ще воюваме срещу Путин?


Беновска: Радев, Борисов, Петков: Велико Желев - виновен - не? Хлебарки в мозъците ни? Ще воюваме срещу Путин?

11-03-2023 22:32

На 1 април 23-та, в деня на лъжата, ще мислим за кого да гласуваме за 49 НС...

А до тогава се случват разни неща. Например.

 

 

Първо:

Арестуваха Велико Желев, „Хидрострой". Защо ли?

Дали, защото познава Бойко Борисов?

 

Попитах Желев: На Борисов и Пеевски ли сте? В Дубай кой е хотелът ви?

Илиана Беновска: Кратко и ясно, потвърдете или отречете - човек ли сте на Бойко Борисов или на Делян Пеевски? Второ - изнасял ли сте пари в чували? Трето - купувал ли сте с парите за АМ „Хемус" хотели в Дубай? Ако сте давал интервюта - нямаше да Ви ги задавам!


Велико Желев: Отговарям и на интервюта! Аз съм човек на майка ми и баща ми, Бог да го прости баща ми! Делян Пеевски никога не съм го виждал през живота си! Бойко Борисов съм го виждал на обекти на 50 или 100 метра разстояние, защото аз не ходя на първи копки, на рязане на ленти! Веднъж го видях на инспекция в спортна зала, където се наложи аз да бъда технически ръководител, за да можем да успеем със сроковете. И веднъж на бул. „Левски". Знаи два пъти съм бил на 3 метра от него, това е много!


Илиана Беновска: Парите в чували?


Велико Желев: През живота си не съм изнасял пари в чували! Както Ви казах, аз имам банкови сметки, искам да инвестирам в чужбина, защото мисля, че бизнес средата в чужбина е по-добра от бизнес средата в България! Всеки един лев от моята сметка е излязъл и е влязъл в моя сметка в чужбина. За което органите на реда, данъчните и всички останали, включая арменския поп, е проверил и е видял как излизат. Ако имаше някакви други съмнения, нещо друго, сега нямаше да съм пред Вас!


Илиана Беновска: Как се казва хотелът Ви в Дубай?


Велико Желев: От Вашите уста в Божиите уши! Надявам се, като го намерите, да ми дадете нотариалния акт! За момента нямам хотел в Дубай! Съдружник съм в хотели в „Златни пясъци", които се казват „Астория"! Като физическо лице и като фирма съм инвестирал пари в хотелиерството, имам инвестирани пари в земеделска компания, имам инвестирани пари в недвижими имоти. Имам и компанията „Мавели", която е инвестиционна компания, е закупила дялове от най-различен вид компании. Имам и кариери, имам и фабрика за производство на бетонови изделия, имам за производство на знаци. Имам най-различни бизнеси. Но пак казвам, всеки един от тези бизнеси си има мениджърси екип, всеки един от тези бизнеси си определя правилата. Аз гласувам доверие на колегите, защото с някои от тях работя от 23-25 години, те са част от нашата компания!

 

Продължих да питам Велико Желев, „Хидрострой": Кой сте Желев- "Хидрострой"? От счетоводител сте магнат?

 

Желев ми отговори: Не съм на Борисов и Пеевски! Стефан Янев не съм финансирал!

 

Илиана Беновска: Можете ли да разкажете кой е Велико Желев?

Велико Желев: Велико Желев е физическо лице, инвеститор в няколко компании. Един обикновен строител.

Илиана Беновска: А как влязохте в този бранш? Бил сте счетоводител, чета!

Велико Желев: Завършил съм счетоводство и контрол, завършил съм финанси, завършил съм икономика и управление на туризма, завършил съм инженерна специалност. Това е трудовата ми и учебна биография.

Илиана Беновска: За първи път ли Ви арестуваха сега?

Велико Желев: Много въпроси, кой точно отговор търсите?

Илиана Беновска: Просто някои неща се случват за първи път!

Велико Желев: И добре да живееш, все някога може да се случи!

Илиана Беновска: Защото се носеха слухове, че се готви нещо, след като министър Шишков взе проби от „Хемус", носеха се слухове, че се готви нещо за Вас! Намирате ли, бе има преднамерени действия между прокуратурата, МВР и МРРБ?

Велико Желев: Не, аз никой не мога да обвиня в преднамерени действия. Имало е сигнал от наш служител. Така са преценили органите на реда. Пак казвам - ние сме тук, ние сме в България, ние сме на работното си място, аз съм си на работното място! Нито мисля да се крия, нито мисля да бягам, нито има нещо, от което се притеснявам! Така че аз ще си работя!

Илиана Беновска: Направихте много изявления, че не сте политически човек, не сте човек на никого, но Ви свързват с Бойко Борисов и Делян Пеевски! Що за хора са тези двамата?

Велико Желев: Делян Пеевски не съм го виждал никога през живота си, не го познавам! Бойко Борисов съм го виждал по телевизията и на обекти, които е инспектирал. Така че кака са не съм аз лицето, което може да Ви каже! Те ни свързват, че сме работили през последните 60 години, аз с Тодор Живков бях много близък!

Илиана Беновска: Чакайте, Вие нямате 60 години!

Велико Желев: Аз нямам 60 години, но фирмата е на 60 години! Бяхме много близки с Тодор Живков и затова фирмата работи от 60 години!

Илиана Беновска: Това шега ли е?

Велико Желев: Шега! Както и всичко останало!

Илиана Беновска: Добре, а шега ли е също приказката, че сте изнасяли пари в черни чували, инвестирали сте ги в хотел в Дубай, в къща на морето?

Велико Желев: От Вашите уста в Божиите уши! Дано да инвестирам в хотел в Дубай, но все още нямам такива възможности! Аз като физическо лице съм си декларирал всички доходи, които съм получавал през годините. Всяка година си подавам годишна данъчна декларация, плащам си дивидента. След това къде и как съм инвестирал средствата, които съм получил - инвестирал съм в закупуването на фирми в България, инвестирал съм в закупуването на недвижими имоти в България. Имаме високо строителство, закупили сме дялове във фирми в хотелиерския бизнес, само че в България. Закупили сме дялове във фирми в земеделския бизнес в България. Аз съм инвестирал пари, никога не съм изнасял пари в брой в чували където и да е! Превеждал съм пари от физическото лице, от моята лична сметка в България до моята лична сметка в чужбина. Къде и как ще си инвестирам моите пари - мисля, че е мое право!

Илиана Беновска: Тук да вклиня един въпрос, който се отнася до корпоративната социална отговорност. Като Ви слушам сега, Вие може да кажете кого подпомагате, какви дейности?

Велико Желев: Мога да кажа, че Велико Желев не е „Хидрострой", Велико Желев е просто един акционер в „Хидрострой" и в множество други компании! В „Хидрострой" има хиляди хора, на които пращаме всеки месец аванс и заплати навреме. Ние си плащаме всички данъци навреме. Имаме ревизии и проверки през всички тези години. Нищо не е установено. Ние сме социално отговорни. Пак казвам, за нашите служители, кой какви заплати взема, на толкова се разписва, толкова си получава в банковата сметка. Искам ясно да се разбере, че фирмите от групата на „Мавели", „Хидрострой" си плащат редовно данъците, плащат си осигуровките, плащат си банковите кредити, лизингите. Ние през всичките тези години сме имали толкова обекти, без значение дали обектите са били на печалба или на загуба - ние сме си ги изпълнявали. Искам да разберете, че ние сме социално отговорни! Да, през всички тези трудни години ние не сме освободили нито един наш служител, дори не сме намалили заплатите! В тези тежки години ги вдигнахме между 10% и 30 %! Това е, което мога да кажа!

Илиана Беновска: Г-н Желев, как ще възстановите добрата си репутация, след и плюс, и минус бих казала, след двупосочните изявления на министър Шишков?

Велико Желев: Аз не мисля, че има нужда да си подобрявам репутацията ...

Илиана Беновска: Да я възстановите!

Велико Желев: Да я възстановявам, защото всички хора, които ме познават, знаят аз кой съм и какво представлявам! Не можете да си представите колко обаждания, колко есемеса получих и какви бяха те! Можете да ги видите! Така че аз съм благодарен, че в този момент видях, че имам много приятели, имам много отговорни колеги. Всички застанаха зад мен и бяха готови да ми помогнат!

Илиана Беновска: Имали ли сте някакви тайни разговори с Шишков?

Велико Желев: Тайни разговори?

Илиана Беновска: Да, четох някъде в социалните мрежи!

Велико Желев: Никога не съм имал тайни разговори с никого, особено с г-н Шишков! С г-н Шишков съм се виждал, когато сме ходили всички колеги от БСК и ББКП. Така че това е някаква манипулация!

Илиана Беновска: Като бивш шеф на АПИ и човек, който е работил в този бранш, и сега сте деен в строителството, смятате ли, че тази ядка, която взеха от АМ „Хемус" е показател за качеството или некачество на строителството? Защото на мен ми се  струва, не съм професионалист, че е единична!

Велико Желев: Пак казвам, не искам ...

Илиана Беновска: Питам професионално, да изясним за хората!

Велико Желев: Пак казвам, ние сме социално отговорна фирма! Където и каквито е имало констатации за компрометирани участъци, за некачествено свършена работа, имало е в годините. Имало е, никой не е безгрешен! Но „Хидрострой" е тук, ще продължава да е тук и каквито и некачествено свършени дейности да има, ако има, защото аз не съм сигурен, че има - ще ги отстраним!

Илиана Беновска: Говори се, че европрокуратурата Ви разследва, всъщност какво Ви казаха, кой Ви разследва?

Велико Желев: Аз не знам някой да ме разследва, освен случая с Благой Андонов!

Илиана Беновска: Да, но парадоксалното е, че Вие подавате жалба срещу Благой Андонов за злоупотреби, никой не Ви обръща внимание, гледам датирането, а изведнъж той подава жалба, че сте го понатупал и започва производство по неговата жалба. Как си го обяснявате това?

Велико Желев: Нямам обяснение!

Илиана Беновска: А попитахте ли все пак Вашият адвокат Менков, заявихте ли поредността на жалбите?

Велико Желев: Аз не знам кога е подадена, моята е подадена в 8.30 часа на 27-и февруари. До момента не знам дали има някакви действия по тази жалба.

Илиана Беновска: По тази жалба никой не Ви е разпитвал?

Велико Желев: По тази жалба никой не е викал никой от нашите колеги, не знам дали има някакво отношение до момента!

Илиана Беновска: Добре, в крайна сметка производството срещу Вас в момента по този Благой Андонов ли е?

Велико Желев: Да.

Илиана Беновска: Адвокат Менков поиска 44 души да бъдат разпитани. Това сигурно ще затрудни сериозно прокуратурата, но Вие ще настоявате ли за това?

Велико Желев: За мен е без значение! По-важното е, че аз знам истината и моите колеги от фирмата знаят истината!

Илиана Беновска: Ще продължавате ли да живеете и работите в България?

Велико Желев: Проблемът е, че аз съм обречен да живея тук, защото така съм възпитан! Имам двама сина, с които се гордея! Които завършиха в чужбина и аз ги накарах да се върнат в България, да работят. Те са рамо до рамо в нас във всички наши проекти. Задават въпроси, на които не зная как да отговоря. Аз не съм убеден дали вече мога да им дам съвет да останат тук. Те вече сами трябва да вземат тяхното решение! Но аз ще остана да живея тук!

Илиана Беновска: Поздравявам Ви за този избор! Сега само да кажа, че минаваме през един тунели, това придава допълнителна експресивност на нашето интервю! Но искам да излезем от тунела и да Ви запитам нещо, свързано с финансирането на политическите партии. Излезе пак някакво писание в социалните медии, че Вие сте финансирал Румен Петков, който беше коалиционен партньор на ген. Стефан Янев в коалиция „Български възход". Изчакайте само да Ви светне лицето, да не кажат, че се криете в тъмното, да ми дадете отговор, защото това звучи доста странно!

Велико Желев: За мен е доста странен и интересен въпрос! Мога да кажа, че през всичките тези години не сме финансирали нито един политик! А г-н Румен Петков не съм го виждал през живота си!

Илиана Беновска: И ген. Янев няма никаква връзка?

Велико Желев: Никога през живота си не съм ги виждал и двамата! Не съм имал никакви срещи с тях!

Илиана Беновска: И последен въпрос, имате ли някакви очаквания от политиците, защото законодателството трябва да се усъвършенства непрекъснато във всеки бранш, особено във Вашия, в строителния, където стана много „горещо" в момента? Индексации на договори, спор за качество, изреждане на фирми, които били качествени и други, които били некачествени - какво очаквате?

Велико Желев: Аз съм човек оптимист и винаги съм бил настроен позитивно. Затова очаквам, че политиците ще започнат и ще си свършат работата, за която са избрани, за да могат строителите и всички други браншове да свършим това, което имаме да вършим! Пак казвам - те са политици, да се занимават с политика, а ние сме строители, искаме само и единствено да строим обектите на България!

Илиана Беновска: Добре, благодаря Ви! Ще завършим в тъмното. Сега къде отиваме всъщност?

Велико Желев: Отиваме на участък 1 от АМ „Хемус", както и на две от базите, които сме закупили и инвестирали от авансите, които сме получили.

Илиана Беновска: Които не сте изнасяли или сте изнасяли в черни чували?

Велико Желев: Никой не е казвал, че аз съм изнасял в черни чували и няма как да каже, защото аз в банка да тегля не съм стъпвал! Второ, както Ви казах всеки един лев от моя сметка в чужбина е излязъл от моя сметка в моя сметка! Не виждам нищо незаконно в това да си преведа, да си инвестирам пари където намеря за добре!
На 1 април 23-та, в деня на лъжата, ще мислим за кого да гласуваме за 49 НС...

А до тогава се случват разни неща. Например.

Второ:

Ето какво прочетох  в „Поглед.инфо"! Хлебарки ли ни пускат в мозъците?

 

До неотдавна статиите в западната преса за ползите от яденето на насекоми изглеждаха маргинални и ексцентрични. Днес това е мейнстрийм - също като содомията. И те са брънки от една и съща верига. И едните, и другите преследват целта, поставена от глобалистите - намаляване на броя на човечеството.

"Четири неразделни хлебарки и щурец"

На Запад идеята за необходимостта от ядене на насекоми като заместител на протеина се насърчава активно. През последните няколко години в западната мейнстрийм преса, тук и там, имаше отделни статии, разказващи на лаиците за ползите от протеина, извлечен от насекоми.

Например, съвсем нормално е да ядете щурци, бръмбари, хлебарки, скакалци и други същества, които летят, пълзят и просто се крият в стария ви диван, защото те са богати на протеини, така необходими за живота на човек.

В подкрепа на тази теза непременно се дава примерът с Китай, Австралия и други страни, където хората отдавна пържат и задушават всичко това същество и го мачкат с апетит.

Сега нещата взеха сериозен обрат. Страниците на западната преса днес са пълни с тази тема, давайки "научни обосновки" защо хората трябва да ядат щурци, бръмбари, скакалци и други гадости.

Западната преса вече разтръби за необходимостта от спешно преминаване към ядене на насекоми в името на „опазването на околната среда". Това, казват те, ще спаси Земята от глобалното затопляне, изменението на климата и ще спести водни ресурси.

Каква е връзката между пържените хлебарки на вашата маса и природата? Обяснението е крайно просто: като се намали потреблението на месо от домашни животни, уж ще има по-малка нужда от поливни площи за животновъдство и земеделие, поне за отглеждане на фураж. Откъде дойде всичко това?

Започна с Давос

Първоначално, около 2017 г., „дневният ред за яденето на насекоми" започна да се насърчава от Световния икономически форум (WEF/СИФ) в Давос. На уебсайта на тази глобалистка платформа започнаха редовно да се появяват статии за „ползата", „необходимостта" и „неизбежността" от яденето на насекоми.

В статия от юли 2018 г. „Good Eater: Why Well Soon Be Eating Insects" един от авторите на сайта пише, цитирайки компанията за пазарни проучвания Meticulous Research, че - внимание! „До 2023 г. глобалният пазар на ядливи насекоми може да нарасне до 1,18 милиарда долара", утроявайки нивото си от 2018 г.

СИФ отбеляза, че „насекомите се сравняват с производството и отглеждането на други видове храна". Например, на килограм живо тегло насекомите отделят по-малко вредни газове от обикновените селскостопански животни.

Една крава, например, произвежда 2,8 кг парникови газове на килограм телесно тегло. А насекомите - само 2 грама. Насекомите "консумират по-малко ресурси от традиционния добитък: за всеки килограм тегло една крава се нуждае от 10 кг фураж, насекомите само 1,7 кг."

Водата, която става все по-оскъден ресурс, също се предполага, че е важен фактор.

"За да произведете един грам протеин от насекоми, имате нужда от 23 литра вода. Това може да изглежда много. Но, за да получите същия грам протеин от едър рогат добитък, имате нужда от 112 литра вода", уебсайтът на СИФ заслепява читателя с числа. И ето още един аргумент:

От гледна точка на фермера, отглеждането на насекоми ще бъде коренно различно от отглеждането на овце, свине или говеда. Вече не е нужно да се борите с мръсотия и канализация.

„Тъй като недостигът на ресурси и устойчивостта стават все по-важни въпроси за производството и дистрибуцията на храни", СИФ се оплака преди пет години, че „законите на ЕС забраняват продажбата на насекоми за консумация от човека".

Но тъй като СИФ има „записани всички ходове" за години напред, изобщо не е изненадващо, че до 2023 г. беше прогнозирано трикратно увеличение на производството на „ядливи насекоми" и че в края на лятото от 2022 г. Европейската комисия препоръча на жителите на страните от ЕС да ядат насекоми.

"Независимо дали става въпрос за закуска или кулинарна съставка, знаете ли, че три насекоми в момента са разрешени в ЕС като „нова храна" - бравурно каза Европейската комисия в профила си в известна социална мрежа.

На европейците беше разрешено да ядат домашни щурци, жълти червеи и мигриращи скакалци. Всичко според препоръките на Давос.

Истинската същност на щуреца

И все пак възниква въпросът: защо глобалистите са толкова фокусирани върху насекомите? Защо толкова настояват тази тема? Само за пари и екология ли става въпрос? Несистемната западна преса бие тревога, като се позовава на публикувани по-рано научни изследвания, според които яденето на насекоми крие сериозен риск за човешкото здраве поради пренасяне на паразитни и други заболявания.

Научните изследвания показват, че насекомите са идеални преносители на паразити и патогени за хората.

"Огромен проблем е ролята на ядливите насекоми в предаването на паразитни болести, което може да доведе до значителни щети при размножаването им и може да представлява заплаха за хората и животните", се казва в проучването "Паразитологична оценка на ядливите насекоми и тяхната роля в предаването на паразитни заболявания на хора и животни", което е публикувано на уебсайта на Националната медицинска библиотека на САЩ.

"Паразити са открити в 244 (81,33%) от 300 (100%) изследвани ферми за насекоми", добавят учените.

"В 206 (68,67%) случая идентифицираните паразити са били патогенни само за насекомите. В 106 (35,33%) случая паразитите са били потенциално опасни за животните. В 91 (30,33%) случая паразитите са били потенциално патогенни за хората. Ядливите насекоми са подценяван резервоар на човешки и животински паразити", се подчертава в проучването.

Други изследвания са фокусирани върху хитина, естествен структурен компонент на екзоскелета на насекомите.

Изследване от 2007 г., публикувано в списание Nature, заключава, че хитинът причинява алергична реакция при хората. Може би по този начин тялото ни казва, че не трябва да ядем екзоскелета на насекомите?

Друго изследване върху хитина, публикувано в списанието Cell Press, заключава, че "хитинът ... инициира различни възпалителни процеси".

Друго изследване, публикувано на вече споменатия сайт на Американската национална библиотека по медицина, е посветено на токсичността на хитозана (химическо съединение, получено от хитин). Оказва се, че консумацията му води до изчерпване на витамините в човешкия организъм, а това води до пагубни последици.

Но въпреки всичко...

Въпреки това, ако глобалисткият елит даде команда, нито едно от предупрежденията на учените за опасностите от яденето на насекоми няма да работи. Още през 2021 г. The Economist, влиятелно и някога смятано за сериозно списание, публикува статия „Ядливи насекоми и лабораторно отгледано месо в менюто".

Същото можеше да се види и на сайта на британската BBC. Глобалисткият елит добре знае, че най-благодатната почва за насаждане на всички тези глупости са децата и младежта. Ето защо днес в американските училища можете да видите плакати, които казват на децата колко вкусно и здравословно е да ядат буболечки.

"Ядливите насекоми като щурци и брашнени червеи са били част от кухнята на света от хиляди години, включително и на местните жители на Австралия", популярното списание The Conversation тръби по целия свят.

"Насекомите са много питателни, богати на протеини, омега-3 мастни киселини, желязо, цинк, фолиева киселина и витамини B12, C и E", добавят те.

И успоредно с това, докато глобалистите тласкат хората да консумират насекоми, в света се случват някои странни събития, които пряко засягат доставките на храна. Все повече се говори за глада и световната хранителна криза.

В същото време в Европа се намалява производството на месо. В Холандия, например, правителството е във война с животновъдите заради „замърсяването". Целта е броят на свинете, говедата и кокошките да се намали с над 30%.

Много странни и шокиращи съобщения идват от САЩ. Известният американски блогър Иън Майлс Чеонг, който има над 330 000 абонати, публикува видео на страницата си в Twitter*, показващо хиляди трупове на домашни любимци.

"Силната жега и влажност убиха хиляди говеда в Канзас тази седмица. Приблизително 10 000 животни са умрели. Още хиляди загинаха в Небраска", каза той.

"По всичко личи, че освен дефицит на пшеница, ще има и дефицит на месо. Ще ядеш буболечки. Няма да притежавате нищо. Вие ще бъдете щастливи", написа блогърът.

Репортажите за безпрецедентна загуба на добитък в САЩ през лятото на 2022 г. дойдоха на фона на подобни странни събития в американските хранителни фабрики, складове за зърно и заводи за торове, като десетки от тях бяха изгорени. Всички тези събития имат общ смисъл - САЩ са лишени от възможността да изхранват населението си. Но грешките ще бъдат много.

Какво от това?

Наложената от глобалистите "програма за ядене на насекоми" прави хората податливи на различни болести, включително и изкуствени вируси. Тя е част от борбата на глобалистите с населението на планетата и е сродна с локални войни и „джендър идеология", които преследват същите цели - намаляване на човешката популация. Просто трябва да разберете: хората ще се разболеят и ще умрат от яденето на насекоми.

Странно е, че в Русия съобщенията за прехода на целия свят "към насекоми" все още не са получили подходящ отпор. Засега в нашата преса има само "обективна" история за ексцентричността на Европа и Америка. Дори и с чувство за хумор. Направо да ти се доплаче.

На 1 април 23-та, в деня на лъжата, ще мислим за кого да гласуваме за 49 НС...

А до тогава се случват разни неща. Например.

Трето:

Ще воюваме срещу Путин? Да ви припомня какво каза президентът Путин - „за" семейството!

 

21-ви февруари 23-та, Москва

Руският президент Владимир Путин тази седмица не „уби рибата" с речта си пред Федералното събрание, а  защити изконните човешки ценности от идеята да има „Неутрален по Пол Бог"!

 

Владимир Путин: На първо място, разбира се, младите хора, младите поколения са избрани като цел. И тук отново непрекъснато лъжат, изопачават историческите факти, не спират атаките срещу нашата култура, срещу Руската православна църква и други традиционни религиозни организации на страната ни.

Вижте какво правят със собствените си народи: унищожаването на семейството, културната и националната идентичност, извращенията, малтретирането на деца - чак до педофилията - са обявени за норма, норма на техния живот, а духовенството, свещениците са принудени да благославят еднополовите бракове. Бог да ги пази, нека си правят каквото си искат.


Но искам да им кажа: но вижте, извинете ме, свещените писания, главните книги на всички други световни религии. Там се казва всичко, включително, че: семейството е съюз на мъж и жена, но, дори, тези свещени текстове вече се поставят под въпрос.

Англиканската църква, например, се съобщава, че планира - планира, макар и едва сега - да обмисли идеята за Неутрален по Пол Бог. Какво можеш да кажеш?! Прости им Господи, те не знаят какво правят!

 

Защитаваме живота на хората, собствения си дом.

А целта на Запада е неограничена власт. Той вече е похарчил повече от 150 милиарда долара за подпомагане и въоръжаване на режима в Киев. За сравнение: според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие страните от Г-7 са отделили около 60 милиарда долара през 2020-2021 г. за подпомагане на най-бедните държави в света. Разбираемо, нали? За войната - 150, а за най-бедните страни, за които уж постоянно се грижат - 60, и то при всеизвестните искания за подчинение на страните - получатели на тези пари.

 

И именно те „изпуснаха джина от бутилката", потопиха цели региони в хаос.

Според самите американски експерти, в резултат на войни Съединените щати отприщиха след 2001 г., почти 900 хиляди души загинаха, повече от 38 милиона станаха бежанци.

Никой от тях не разглежда човешки жертви и трагедии, защото, разбира се, залогът е трилиони и трилиони долари; способността да продължите да ограбвате всички; под прикритието на думи за демокрация и свободи, да се разпространяват неолиберални и по своята същност тоталитарни ценности; окачват етикети на цели държави и народи, да обиждат публично лидерите им; да потискат несъгласието в собствените си страни; да създават на имидж на враг, за да се отклони вниманието на хората от корупционните скандали - все пак всичко това не слиза от екраните, всички го виждаме - от нарастващите вътрешни икономически, социални, междуетнически проблеми и противоречия.

 

Бих искал да отбележа, че делът на руската рубла в нашите международни разплащания се удвои в сравнение с декември 2021 г. и възлиза на една трета, а заедно с валутите на приятелски страни това вече е повече от половината.

 

 

Сега, чрез представителите на НАТО, те дават сигнали, а всъщност поставят ултиматум: вие, Русия, изпълнявайте безпрекословно всичко, за което сте се договорили, включително и Договора СТАРТ, а ние ще се държим както искаме.

В тази връзка съм принуден да съобщя днес, че Русия спира участието си в Договора за стратегическите нападателни оръжия.

Русия ще отговори на всякакви предизвикателства, защото ние всички сме една държава, един голям и единен народ. Ние сме уверени в себе си, уверени в нашите способности. Правдата е за нас.


Радев, Борисов, Петков: Велико Желев - виновен или не? Хлебарки ни пускате в мозъците? Ще воюваме срещу Путин?

 

Аз съм Беновска. И питам. 

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?