Новини

Доц. Мангъров: Министър Кацаров е от неграмотните със самочувствие, забъркали здравната каша


Доц. Мангъров: Министър Кацаров е от неграмотните със самочувствие, забъркали здравната каша

23-10-2021 22:23


доц. д-р Атанас Мангъров, инфекционист, в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 23-ти октомври 2021 г., заяви позиции по следните теми:  


Вярата на хората в доц. Мангъров 

"Защо станахте любимеца на народа Вие? Защо хората вярват на Вас, а не на идеолозите, на Ковид, на правителствата, на ваксърите, на международните институции?" започна разговора Беновска. Доц. Мангъров отговори, че честността е най-добрата политика и когато човек говори истина и стъпва върху основа, то тогава хората вярват. "Цялата тази работа не е медицинска. Това е чиста политика" подчерта Мангъров по повод затварянето на държавата, изискванията за сертификат за работа, посещание на различни места и т.н. Беновска сподели, че от канала на "Беновска пита" е бил свален видеоматериал с изследвания за ваксините срещу ковид с обяснението от страна на ютюб, че споделената информация е в разрез с приетата за вярна от здравните организации в международен план. Мангъров обясни, че това е нарушение на старата конституция и чл. 1 за ръководната роля на комунистическата партия, който сега е за ръководната роля на тези, които се опитват да управляват съвременния свят.  

Забогатяването покрай коронавирус кризата 

Беновска отбеляза, че десетки хора са забогатели с трилиони по време на първата вълна, а 96 % от човечеството е обедняло и не се знае дали дори след 10 години ще може да си възстанови предишния статус. Доц. Мангъров коментира, че забогателите си остават същите "галфони", каквито са били и преди да забогатеят с образованието и манталитета, които са имали. Считат се, че са над обикновените хора. "В "Сърцето на мрака" се казва много точно - когато си в общество, в среда, която не може да те контролира, когато си много над тези хора, изкушението да се започнеш да си играеш на Бог е неустоимо" продължи инфекционистът. Беновска попита дали българите имат воля да заявят своите избори и решения за живота си. Доц. Мангъров подчерта, че тези, които са управлявали, управляват и се гласят да управляват, следват механично като папагали инструкциите отвън. Мангъров подчерта, че голяма част от българите са икономически зависими, треперят за заплатите си и те са хората, които се ваксинират, след като им се скръцне със зъби, подписвайки съгласие, че каквото и да се случва, е на собствена отговорност. Същото важи и за частните фирми, каза още инфекционистът. "Когато не си извоювал нещо не знаеш каква е неговата стойност и си готов да го отстъпиш за жълти стотинки" подчерта Мангъров. Беновска подари на доц. Мангъров Конституцията на Р.България, за да се напомнят правата и задълженията на българите.  

Има ли лечение? 

Беновска попита вярно ли е, че няма лекарства срещу ковид. Мангъров потвърди, че няма медикамент, който да се даде и болният да оздравее. Той обясни, че болните влизат в болница, за да получават кислород и да се полагат допълнителни грижи, болният да се задържи жив, докато организмът преодолее заразата. Водещата попита на какво основание е създадена ваксината, какво съдържа и защо не може да бъде извлечен лек от тях. Мангъров разясни, че ваксините вкарват част или целия омаломощен вирус в организма, задействат имунната система без да убиват човека и по този начин се създава имунен отговор. Инфекционистът сподели, че е видял рецепта за лечение на ковид на стойност 250 лева. "Когато човек се чувства неразположен, трябва да си остане вкъщи, но не да лежи по цял ден, а да се движи, доколкото може. Залежаването е пагубно. Трябва да пие достатъчно течности. Трябва да хапва леки течни храни. Като редовно назначение трябва да получава някакъв антикоагулант - най-простите неща са - аспирин в малки дози и дипиридамол, антистенокардин, защото вирусът на ковид засилва способността на кръвта да се съсирва. Ако му е много лошо, боли го главата или не може да заспи - парацетамол, аналгин или ибупрофен. Вирусът на ковид засяга белия дроб и всеки, който има ковид, на снимката се виждат данни за вирус на пневмония, което не е усложнение, това е същността на ковид. Дихателна недостатъчност се получава, когато вирусът обхване такава част от белия дроб, че незасегнатата част не може да осигурява нуждите от кислород, но това не се дължи на вторична бактериална инфекция, а на особеностите на вируса, което не се лекува с антибактериални средства - антибиотици" обясни доц. Мангъров. Водещата извади една рецепта от лекар за лечения на ковид и прочете някои от записаните лекарства - азитромицин, антистенокардин, вигантол с мазна храна, мелатонин, фамотидин, суправит, прокомбо и т.н. Инфекционистът подчерта, че ковид не се лекува с антибиотик, защото вирусна инфекция не се лекува с антибиотици. По отношение на вигантол Мангъров заяви, че това може да има въздействие при човек, който рови по кофите, но не може да убие ковид. Инфекционистът обясни, че мелатонинът е за леко приспиване, а фамотидин се пие, за да се успокои стомахът след приема на тежки лекарства, а изписването на толкова пробиотици прилича на опит за отглеждане на банани в Самоков. 

Доц. Петър Атанасов 

Беновска пожела да бъде излъчено изказването на ръководителя на ковид отделението в "Пирогов" доц. Петър Атанасов от 21.10.2021г.. "Нали ваксинацията е с цел да се изработят антитела. Е ние, които ги имаме, защо не ни ги признават? Ние сме доказателство, че тоя имунитет е ефективен. Ние работим 2 години в тая среда, щяхме да сме измрели, ако тоя имунитет не беше ефективен! Нямам нито един от моите болни, които аз контролирам и проследявам, нито един повторен! Нито един! ", част от заявеното от медика. Той подчерта, че легла има, но няма лекуващи екипи. 

Какво следва? 

"Какво ще правим ние? Лекарите не знаят какво да правят, няма екипи, всички искат да ни ваксинират" попита Беновска. Мангъров обясни, че няма екипи, защото не им се плаща, а хората решават да дават пари за всякакви добавки и витамини.  

"Да се ваксинираме ли, да пием ли тези предписания, които изчетох, да пием ли това, което казахте Вие? Какво да правим?" попита водещата. Инфекционистът заяви, че трябва да бъдат избрани хора, които действително да свършат работа. "С цялото ми уважение, но здравният министър е от тази група млади момчета тогава, които бяха току-що завършили в началото на 90-те години и бяха с огромно самочувствие, че всичко им е ясно и те са тези, които забъркаха тази каша в нашата здравна система. Тези хора получиха статут на големи здравни администратори, въпреки че те не знам колко са влизали в болница, но те командваха, създадоха настоящата здравна система и продължават да я командват. Когато една здравна система се управлява от неграмотни хора, когато начело на лекарския съюз стоят хора, които са послушни изпълнители" коментира Мангъров. Той подчерта, че трябва да продължи нормалният живот, хората трябва да се борят и да не допускат да им бъдат отнемани свободите, защото това е вирус, които ще бъде изкаран от всички. Инфекционистът отбеляза, че ваксинирането е на собствена отговорност и не бива да се допуска ваксиниране, заради страх от загубване на работата. "Ако това се допусне - то е началото на края" подчерта доц. Мангъров. 

 

Така завърши разговорът доц. Атанас Мангъров между и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" по "Радио К2" и на живо във Фейсбук и Ютюб на 23-ти октомври 2021 година.  

Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро „звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро „звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!