Новини

Беновска: Те, политическите „ястреби“ и „врабчета“ - Радев, Борисов, Слави, Кирчо и Асенчо, Манолова, Христо Иванов - в „опит за летене“ на 14.11.21?


Беновска: Те, политическите „ястреби“ и „врабчета“ - Радев, Борисов, Слави, Кирчо и Асенчо, Манолова, Христо Иванов - в „опит за летене“ на 14.11.21?

02-10-2021 22:00


В очакване на парламентарните и президентските избори се зачетох в Йордан Радичков - два пъти номиниран за Нобелова награда, преведен на 37 езика, издаден в 50 държави. Няма го от 2004-та. Но думите му са живи. И видях съвременните политически герои.

Кандидатът за 2-ри път президент Румен Радев в „Суматоха" и "Ние, врабчетата": "Човек не всякога е там, където е капата му. А при суматохата изобщо не може да се разбере под коя капа какво има." "Оттогава съм забелязал, че когато човек не разбира от дума, трябва да го удариш по главата, за да разбере!"

Лидерът на ГЕРБ и премиер 10 години Бойко Борисов в "Домашна тетрадка": "Есента баща ми умря и тогава аз продължих да сея лъвове в нивата и да жъна зайци от нея. Съседите известно време се смяха, че сея лъвове, а жъна зайци, но после престанаха да се смеят и взеха да ме гледат накриво. Откъде-накъде, викаха те, ние ще сеем леща, а той ще сее лъвове! Той да не би да е по-горе от нас! За да угодя на съседите, се отказах от лъвовете и почнах и аз да сея леща. Тогава те почнаха да се смеят и да говорят зад гърба ми, че не става човек от мене. Баща му, викаха те, сееше лъвове, а тоя седнал да сее леща. Тогава разбрах, че не трябва да слушам съседите. Сей лъвове, милостиви читателю, та макар и да жънеш зайци! Може би един ден съдбата ще те възнагради и сред мършавите зайци в твоята нива ще те срещне спокойно лъвът. Бог да те благослови!"

Почетният председател на ДПС и пазителят на етническия мир Ахмед Доган:  "Трудните уроци са по-мъдри и по-благодарни за човека от лесните - това сам съм го изпитал и го зная от опит. Лесният урок се усвоява с леснина и от него почти нищо не научавате. Трудният урок иска много пот, но пък като усвоите урока, за цял живот ще ви държи влага."

Властелинът на шоуто и председател на ИТН Слави Трифонов: "Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки."

Продължителите на Промяната Кирил Петков и Асен Василев: "Добре е човек да се научи да премълчава някои работи! Не да говори или да мълчи, а да премълчава!"

„Изправящата" се и „идваща" Мая Манолова: "За мъжа жената е като кладенче - от която и страна да се наведе над кладенчето, той може да утоли жаждата си.

ДъБъ Христо Иванов в "Ние, врабчетата": "По тоя повод Драги ми господине направи следната забележка: Ти, драги ми господине, трябва да знаеш, че всяка жаба си знае гьола и всеки колекционер, колекцията. Откъде-накъде си седнал да колекционираш влечуго, драги ми господине! Да си видял случайно някое влечуго да е седнало да колекционира врабчета? Не си видял и няма и да видиш, драги ми господине, защото влечугото гледа как да те изяде, а ти си седнал да ги колекционираш! Еее, драги ми господине, драги ми господине!"

А, аз, Илиана Беновска ще Ви напомня Пешеходеца от „Ние, врабчетата": „Да крачиш пешком по света, като си подсвиркваш небрежно с уста - мигар може да има нещо по-красиво от това!"

Те, политическите „ястреби" и „врабчета" - Радев, Борисов, Слави, Кирчо и Асенчо, Манолова, Христо Иванов - в „опит за летене" на 14.11.21?

 

Аз съм Беновска. И питам.

Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро „звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро „звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!