Новини

Красимир Каракачанов: САЩ няма да си променят радикално отношението към България


Красимир Каракачанов: САЩ няма да си променят радикално отношението към България

09-01-2021 16:58


Красимир Каракачанов, вицепремиер по вътрешна сигурност и обществен ред, министър на отбраната и лидер на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" по "Радио К2" на 9-ти януари 2021 г., коментира следните теми:


Отношенията ни със САЩ. Ще им повлияе ли смяната на администрацията във Вашингтон?

    „Искам да Ви попитам за новите отношения, които ще имаме, или те ще бъдат същите, но обогатени, със САЩ и с вероятния нов президент Джо Байдън. Не на последно място да Ви кажа нещо, което е шеговито, но сериозно, говорихте преди малко за Истанбулската конвенция и „джендъризацията", не знам дали обърнахте внимание, че председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси внесе предложение за нови езикови правила, гарантиращи полова и расова неутралност в официалната документация, което означава, че всички думи, които подсказват пол, ще бъдат заменени с неутрални синоними, тоест, когато Вие отидете евентуално в Сената, няма да ви казват „г-н Каракачанов", а не мога да разбера дали ще казват „то" Каракачанов, как ще коментирате тази тенденция?", попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори: „Не я разбирам. Няма сила, която да ме накара да наричам моята внучка „то", за мен тя е моето момиче, защото е от женски пол! А това, че някой някъде иска да прави експерименти и да възпитава децата не с традицонното отношение към родителите, извинявайте, но ние не живеем в някакъв съветски концлагер, където хората нямат пол, нямат имена, нямат етнос и религия, а са със затворнически номера! Ние не сме в хитлеристки или съветски концлагер! За мен моята внучка ще бъде моето момиче, защото тя е момиче по рождение! За мен моята дъщеря ще бъде моето момиче, защото аз съм я отгледал като момиче и тя се е проявила като жена, раждайки ми внучка!".

   „И Вие сте бил нейния баща мъж!", отбеляза Беновска. Каракачанов отвърна: „Сутрин, като се погледна в огледалото, нямам съмнения от какъв пол съм. Като се погледна в огледалото и се наложи да се избръсна разбирам, че съм от мъжки пол, защото само на мъжете ни расте брада!".

    „Добре, но кажете за българо-американските отношения, поддържате ли някаква връзка с техния министър на отбраната, там имаше някакви смени разбира се, но какво ще се случи с българо-американските отношения при новия кабинет?", попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че през неговия мандат в САЩ са се сменили 4 министри на отбраната, с всички е поддържал добри отношения. Що се отнася до новата администрация, той не очаква някаква съществена промяна, защото в САЩ не е като в България, където идва на власт една партия и смята, че всико започва от нея. САЩ спазват последователност във външната си политика. „Така че големи промени не очаквам в това отношение, ако тук определени кръгове мислят, че САЩ ще си промени радикално отношението към България или подобни неудачни идеи ще бъдат автоматично наложени в България, мисля, че сериозно се лъжат, защото това няма как да стане по този начин. Така че мисля, че отношенията ще бъдат в едно нормално русло, макар че в момента САЩ имат да решават доста вътрешни проблеми и това ще отнеме известно време!", категоричен бе Каракачанов. Той добави, че обществото в САЩ е дълбоко разделено, но според него Байдън осъзнава този проблем и ще работи за решаването му.


Смяната на собствеността на „Нова броудкастинг груп".

   „Досега говорихме за американското влияние в България или по-скоро за сътрудничеството ни със САЩ във Вашата област, отбраната, въоръжаването и дипломацията. Сега, понеже сте медиен човек, не мога да отмина един въпрос, вероятно следите, че „Нова броудкастинг груп" ще бъде закупена всеки момент бих казала, от консорциум, за който се говори, че е оглавен от бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс, четохте ли тези новини?", попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че за първи път чува за такова нещо. „Понеже сте медиен човек, Вас ще Ви питат за това, нахлува ли американско влияние в медиите? Нали вие, коалиционните партньори и Борисов, искахте по-големите медии да са български. Ето, братя Домусчиеви продават на този консорциум, в който има и сърби, говори се и руснаци и е оглавен от Дейвид Петреъс, бивш шеф на ЦРУ?", попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори: „Това не мога да Ви кажа, чувам го от Вас, не се занимавам с медийния пазар, не ми остава време за това. В крайна сметка медиите винаги са били едно средство за политическо влияне, така че както по света, така и в България собствениците на медии малко или много, по-явно или по-скрито упражняват определено влияние върху общественото съзнание!".


Можете да чуете цялото интервю ТУК

„БЕНОВСКА ПИТА“ - на 17.04.2021 г., СЪБОТА ОТ 9:00 ЧАСА СУТРИНТА

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Беновска: Юруш! На Бойко Борисов! Ама всички сте яли от ръката му! Факт!

Беновска: Юруш! На Бойко Борисов! Ама всички сте яли от ръката му! Факт!