Новини

Беновска: Политици, в България най-болна от COVID 19 е политиката – кой ще е лекарят?


Беновска: Политици, в България най-болна от COVID 19 е политиката – кой ще е лекарят?

08-11-2020 11:26

 


Кандидатът на Демократите Джо Байдън, май,  ще е 46- ият президент на САЩ. И се кълне 4 години  да е начело на властелина на света, придружен от съпругата си Джил и нейните ботуши с надпис „Vote"/гласувай/ . И да бъде страж на думите от химна на САЩ:

„И обсипаното със звезди знаме триумфално ще се вее

над земята на свободните и дома на храбрите".


Ако, обаче,  45-ият президент на САЩ, републиканецът  Доналд Тръмп не събори Байдън  в съда.  


България е на около 5 месеца разстояние от парламентарните избори. Които трябва да решат кой ще е начело на Родината. Борбата за властта от сега изглежда „безмилостно жестока", както пише поетът Никола Вапцарон. Бойко Борисов е убеден, че е и ще бъде защитник на думите от химна на България:


„Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край."

Ожесточени за власт са и президентът Румен Радев, и председателката на БСП Корнелия Нинова. Власт жаждат и  други знайни, и незнайни герои. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ иска оставката на председателя на 44 НС Цвета Караянчева, и на президента Румен Радев, и на премиера Бойко Борисов.

Преди изборите лекарите и болниците се задъхват от липса на алгоритъм и инструменти за справяне с COVID 19. Учители, родители, студенти и ученици са ту пред компютрите, ту в класните стаи. Полицаите протестират, че трудът им не е достойно заплатен. Министърът на здравето проф. Костадин Ангелов и министърът на образованието Красимир Вълчев, дори карантинирани, се опитват да въведат правила за спиране на пандемията. В същото време президентът Радев сее щедро коронавирус и в Естония , и на офицерски купони, и на учения.

А премиерът на по-малката сестра на България Северна Македония Зоран Заев се опитва - с изложба в Скопие на паметници на български национални светини и с външен натиск - да ни накара да зачеркнем историята на България.

Политици, в България най-болна от COVID 19 е политиката - кой ще е лекарят?

 

Аз съм Беновска. И питам.


„БЕНОВСКА ПИТА“ - на 15.05.2021 г., СЪБОТА ОТ 9:00 ЧАСА СУТРИНТА

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Беновска, получени заплахи

Беновска, получени заплахи