Новини

Беновска: Г-да Борисов и Доган - „на война като на война“ ли? Или - 2 глави мислят по-добре от 1?


Беновска: Г-да Борисов и Доган - „на война като на война“ ли? Или - 2 глави мислят по-добре от 1?

26-07-2020 21:29


Когато премиерът Бойко Борисов съобщи смяната на министрите Горанов, Младенов, Караниколов и Ангелкова го запитах: Как ще си урегулирате отношенията си с ДПС? И: Вашата мисия как ще се промени, с какво ще я дообогатите?


Илиана Беновска: Г-н Борисов, как ще си урегулирате отношенията с ДПС?

Бойко Борисов: Всяка партия, коалиция отговаря за себе си. Ние отговаряме за нас, за нашата програма, имаме разписан договор, така че действаме по него. Имаше въпроси, които самите ние си задавахме помежду си. Време беше да отговорим.

Илиана Беновска: Вашата мисия как ще се промени като министър-председател, с какво ще я дообогатите?

Бойко Борисов: Аз съм казал много добре. След мандата аз отивам да си ръководя партията, да си укрепваме структурите, защото сега всички я ръфат отстрани, тъй като ние на сто процента сме ангажирани с правителството и се допускат грешки в самата партия. Самият контрол в партията е занижен, защото всички уважавани от партията хора или тези, чийто мнение тежи, са ангажирани с министерства, с кметства или са депутати, така че това е, което мога да кажа към момента.

Влизането в банковия съюз е един изключителен успех за финансите. Влизането в чакалнята също така. Договорените пари, щото чух много коментари. Договорените пари в Брюксел са пари, които при 60 и колко милиарда по-малък бюджет на ЕС и България не само, че си ги е запазила, но за две от ключовите места - изостаналите райони, там също чух коментари. Те се изчисляват по една формула, където ние дори не попадаме в тях, а в същото време се дадоха като знак от ЕС, близо половин милиард лева за най-изостаналите райони. Близо половин милиард лева се дадоха за опазване на външната ни граница, така че убеден съм, че друг не може да ги постигне тези неща.

Попитах Бойко Борисов за ДПС, защото той обяви, че сменя 3-ма министри на ДПС, разпореди отнемането на студения резерв /разбирай милиони/ от ТЕЦ Варна - свързван с Доган   и ВАП разпореди проверка на кея и сградите в парк „Росенец" - отново свързван с Доган.


Попитах Борисов и за мисията му, защото всички помним думите му от изборите през 2009 година: „Само подкрепяни от Доган са ставали премиери. Партии са управлявали само в коалиции с него. За пръв път шансът Доган да не е във властта сме ние."

Ще напомня на Борисов още и , че Доган избира и президенти - Георги Първанов, 2 мандата и Румен Радев, засега, 1 мандат.

Във война ми влизате, г-н Борисов с Доган? Не забравяте, г-н Борисов, че наоколо, „пърхат", макар, с проскубани криле, Нинова и Радев... И Доган ги вижда и без очила...

 

 

Или следвате, г-н Борисов, максимата:  „Бог помага на този, който си помага сам"?

 

 

Ще видим. Това, което се подразбира, става още по-ясно като се каже.


Аз съм Беновска. И питам.

Беновска: БСП защо изтръгнахте Великана Чирков от клиниката му и да го отнехте от хората, а сега роните крокодилски сълзи за него?

Беновска: БСП защо изтръгнахте Великана Чирков от клиниката му и да го отнехте от хората, а сега роните крокодилски сълзи за него?

Беновска: Г-жо Нинова, да не сте пристрастена към Георги Гергов, че го връщате за областен на БСП- Пловдив?

Беновска: Г-жо Нинова, да не сте пристрастена към Георги Гергов, че го връщате за областен на БСП- Пловдив?