Новини

Гайдарски състав „Диньо Маринов“: Призоваваме българите да се събудят и да се обединят


Гайдарски състав „Диньо Маринов“: Призоваваме българите да се събудят и да се обединят

24-05-2020 13:28


Тома Томов, Емил Друмев, Пламен Тинчев, Ясен Друмев и Радослав Василев от гайдарски състав „Диньо Маринов" в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2" заяви позиции по следните теми:


Коронавирусът или изкуството - кой е по-силен?

Илиана Беновска покани Тома Томов, Емил Друмев, Пламен Тинчев, Ясен Друмев и Радослав Василев от гайдарския състав „Диньо Маринов" и ги попита какво послание биха отправили в този свят за България ден - 24 май, както и свят за мюсюлмаските вярващи, които днес празнуват Рамазан Байрам. Тома Томов заяви, че посланието от съвпадането на двата празника е, че трябва да се превъзмогнат различията между различните вероизповедания, защото празниците са в сърцето и са за тези, които се уважават помежду си без значение от техния произход и религия. Емил Друмев заяви: „Музиката може да ни обединява всички" и даде пример как щом има езикови различия, когато са пътували в чужбина на участия, именно музиката обединява хората и благодарение на нея се разбират. Радослав Василев каза, че за него музиката е най-важното нещо, а религия и цвят на кожата нямат значение, защото любовта е в сърцето. Пламен Тинчев отбеляза, че музиката съществува много по-отдавна от религиите и заяви: „За някои е религия, за мен е живот." Беновска припомни казаното от Митрополит Гавриил Ловчански по-рано в предаването, че човек ако приеме увереността, може да бъде по-скоро добър, отколкото лош, а самата тя въприема това като нещо, което го носим вътре в себе си. Ясен Друмев призова хората да се обичат, защото любовта е всичко за него и чрез тяхната музика даряват своята любов.

В студиото прозвуча музика от гайдарския състав „Диньо Маринов".

Беновска попита защо са подбрали революционни песни и дали е революционна обстановката в България. Стана ясно, че това е призив от тяхна страна към българите да се събудят и да се осъзнаят какво се случва в страната ни. Те подчертаха, че ако сме заедно, сме силни, но сме разединени. Затова призоваха да сме единни и да намерим нещо, което обединява всички - музиката е това нещо за тях.

Водещата сподели, че преди предаването на въпрос на Тома Томов тя го е попитала за какво не иска да говори. Той заяви в студиото, че за него няма скрити теми. Според него всичко е психика и с тези песни се показва, че не трябва просто да се скандират някакви лозунги, а да се наложи самосъзнание, че наистина съединението прави силата.

За финал водещата подари на мениджъра на състава българска червена ябълка с увереност, че ще сеят любов, култура и единение. Също така Беновска им подари и клубната тениска на предаването, както и книгата й с интервюто й с Ахмед Доган. Така завърши разговорът между Тома Томов, Емил Друмев, Пламен Тинчев, Ясен Друмев, Радослав Василев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2" на 24 май 2020 година.


Беновска: Главен прокурор Гешев, вие ли ще сте „лекарството“ срещу „коронавируса“ на корупцията и войната „Радев VS Борисов“?

Беновска: Главен прокурор Гешев, вие ли ще сте „лекарството“ срещу „коронавируса“ на корупцията и войната „Радев VS Борисов“?

Беновска ще пита в неделя, 5 юли 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?