Новини

Йорданка Фандъкова: От Манолова не чух решения, ако предложи - ще разговаряме


Йорданка Фандъкова: От Манолова не чух решения, ако предложи - ще разговаряме

03-11-2019 12:46


Йорданка Фандъкова, кандидат-кмет на София от коалиция ГЕРБ/СДС, отговаря на въпроси на Илиана Беновска след приключването на изборния ден на втория тур на местните избори от 3 ноември 2019 г.

 

Илиана Беновска: Като говорите за персонални промени, г-жо Фандъкова, не приемайте въпроса ми иносказателно, бихте ли поканили Мая Манолова да сподели под някаква форма, като консултант или нещо друго част от своите идеи?


Йорданка Фандъкова: Не знам в коя сфера точно?


Илиана Беновска: Тя има доста идеи, Вие бяхте на много дебати с нея!


Йорданка Фандъкова: Аз не чух нито едно предложение за решение, ако чуя нещо рационално, мога да разговарям с нея.


Илиана Беновска: А Борис Бонев бихте ли призовали?


Йорданка Фандъкова: Той е общински съветник.


Илиана Беновска: Да, като общински съветник.


Йорданка Фандъкова: Със сигурност ще водим разговори в рамките на общинския съвет в определени сфери, в които имаме съвпадение на идеите.


Илиана Беновска: Вие сте заместник-председател на ГЕРБ и член на ИК, току що Борисов заяви, че продължава с промените в ГЕРБ. Вие лично какви изводи си правите от тези местни избори и от Вашия балотаж? Какви промени трябва да се направят в ГЕРБ?


Йорданка Фандъкова: Вие знаете, че още с предложението на листата за общински съветници аз направих доста промени в листата на ГЕРБ. Те бяха приети от ИК за което благодаря, защото смятам, че в листата има доста сериозни хора, авторитетни хора, както тези, които досега са работили, така също и от новите хора, така че ще продължа в тази посока.


Илиана Беновска: Не Ви питах за София, питам Ви като заместник-председател на ГЕРБ. Имате загубени областни градове, имате спечелени от страна на БСП и коалиция други.


Йорданка Фандъкова: Със сигурност както и досега ще обсъждаме всеки въпрос много внимателно в ИК. Ние работим наистина сериозно и при номинациите за кметове и за общински съветници и досега, мисля, че това г-н Борисов го коментира.


Илиана Беновска: Лично Вие някакъв извод направихте ли си? Имате балотаж за първи път?


Йорданка Фандъкова: Разбира се, аз го казах и преди малко!


Илиана Беновска: Това звучи доста общо!


Йорданка Фандъкова: Конкретните промени ще бъдат представени пред Вас съвсем ясно и конкретно, когато ги обсъдим.


Илиана Беновска: Г-жо Фандъкова, а как Вашият екип, Вие тримата - г-н Герджиков и г-жа Едрева, ще отговорите на това, че изтървахте конците в 22 районни кметства от 24 в София?


Йорданка Фандъкова: Нека да изчакаме да приключи ...


Илиана Беновска: Говоря за балотажа, самият факт е известен!


Йорданка Фандъкова: Нямам информация от всички райони.


Илиана Беновска: Не, защо се случи балотаж?


Йорданка Фандъкова: Когато излязат официалните резултати, тогава отново ще коментираме.


Илиана Беновска: Не, аз питам какво е обяснението Ви за балотажа? Какво ще излезе сега ще видим.


Йорданка Фандъкова: Обяснението за балотажа аз многократно го дадох, първо неща да не забравяме, че ние работим повече от 10 години в София и освен многото работа със сигурност имаме и много пропуски, така че за мен, отново ще кажа, като човек убеден демократ е много добре, че има голяма конкуренция, а с районни кметове съм работила с различни политически сили. Всички знаят, че аз не ги деля по политически партии, а ги деля по това дали са инициативни, дали успяват да си защитят проектите, или просто се оплакват. И такива е имало, дай Боже да няма, но малко се съмнявам.


Илиана Беновска: Няма ли да отговорите и Вие, г-н Герджиков?


Можете да чуете цялото интервю ТУК

Беновска: Главен прокурор Гешев, вие ли ще сте „лекарството“ срещу „коронавируса“ на корупцията и войната „Радев VS Борисов“?

Беновска: Главен прокурор Гешев, вие ли ще сте „лекарството“ срещу „коронавируса“ на корупцията и войната „Радев VS Борисов“?

Беновска ще пита в неделя, 5 юли 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?