Новини

Костадин Костадинов: САЩ и Русия воюват в Украйна – България настрана!


Костадин Костадинов: САЩ и Русия воюват в Украйна – България настрана!

24-09-2022 22:10

Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане" - Илиана Беновска „Беновска пита - Радио К2", 24. 9. 2022 г.

 


Иска, но може ли да води България Костадин Костадинов?

    „И казвам добър ден на най-яркия претендент за това да води България - Костадин Костадинов! Иска, но може ли да води България Костадин Костадинов?", попита Беновска. Костадинов отговори: „Всеки един, който се занимава с политика и иска да управлява държавата, трябва и да може! Иначе това означава провал и за него, и за държавата!".

Приоритетите на „Възраждане", под които Костадинов се подписва.

   „Донесохте ми една лепенка, всъщност това е зеления сертификат на „Възраждане", който ще управлява България! Нали така, или аз му придадох прекалено много смисъл?", продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „Придадохте му прекалено много смисъл, това е просто един символ на българския национален идеал, какъвто е бил в края на миналия век! Който не бива да бъде забравян между другото. Защото всяка една нация трябва да има идеал, иначе просто губи смисъл от своето съществуване и се разпада рано или късно!".

   „За да продължим разговора и да разберете накъде водя с въпросите си, ще Ви помоля заедно да чуем 3 минутния коментар на седмицата, в който излагаме определени факти и правим предложения!", продължи Беновска и пусна седмичното предаване:


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Илиана Беновска: 75 млн политиците пръснаха, от нашите пари, за избори!

 

https://youtu.be/-I8pA-0BlcI


7 дни преди предсрочните парламентарни избори за 48 НС. 

В България гръмко отеква Крилатата фраза на Майкъл Корлеоне, 

Godfather - Кръстникът: 


Цял живот се стремя, работя да се издигна високо, където всичко е почтено и законно. Но! Колкото по-нагоре прониквам, толкова повече непочтеността и незаконността растат!


„Парфюм-ите" на КръстниЦИТЕ в политиката лъхат от ТВ-екрани, сайтове, вестници.

Ние сме им ги платили. 

Като сме им разрешили субсидии - демек, от заработените от всеки от нас пари им даваме, за да охраняват законността и справедливостта, да не живеем в страх от бъдещето, България да има национално достойнство. 

А правят ли го?!


Време е да подпишем с властниците Договор за резултат. И. Вместо ние да ги финансираме да си „веят байряците". Да внесат Те Депозит за резултат. Финансово обезпечение. Подписват се, че ще изпълнят онова, което ни обещават, когато си раздират ризите, за да гласуваме за тях. И. Ако не го изпълнят. Взимаме им депозитите.

 

Изборите за 48 НС на 2-ри октомври 22-ра ДО МОМЕНТА ни струват 70,5 млн лева.

А, в мерака си за власт, „чичоДенчовците" са пръснали само за 20 дни ОЩЕ

2 086 167 лева, за да се САМОрекламират по медиите. Ето колко пари са дали предполагаемите влизащи в 48 НС, според изследването на Института за развитие на публичната среда:

 

ДБ - 372 000

БСП - 300 000

ГЕРБ - 300 000

ПП - 192 000

Възраждане - 150 00

ДПС - 117 000

ИТН - 60 000

БВ - 57 000

 

В похарченото от партиите не влизат, така наречените, „безвъзмездни договори"

/каквото и да значи това/...

Неизвестно е и колко са дали за Google, ФБ, билбордовете, рейсовете, листовките, шатрите, хонорари за ПР-и, творци и всякакви видими и невидими пари...

 

Ето и кои медии са най-печеливши от изборите, според доклада на Института за развитие на публичната среда:

 

БНТ - 400 000.

 

Защо субсидираната от държавата медия трябва да печели от реклами по изборите?!

 

Евроком - 288 000

БТВ - 270 000

Нова ТВ - 156 000

в. 24 часа - 129 00

в. Труд - 84 000

сайт Епицентър - 70 000

радио Дарик - 52 000

 

 

Време е да подпишем с властниците Договор за резултат. И вместо ние да ги финансираме да си „веят байряците". Да внесат Те Депозит за резултат. Финансово обезпечение. Подписват се, че ще изпълнят онова, което ни обещават, когато си раздират ризите, за да гласуваме за тях. И. Ако не го изпълнят. Взимаме им депозитите.

 

С песента на Валди Тотев и Александър Петров „Светлината", ви будя за изборите:

 

„Вече знам, че така са нещата! Има Ад, Чистилище, Рай...

Но аз съм тук. Да руша тишината! Сега. И утре. До край!"

 

Аз съм Беновска. И питам.//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


    Беновска продължи: „Решихме да помолим събеседниците днес, тези, които вероятно ще влязат в Народното събрание, Вие сте един от тях, да ни кажат по няколко приоритета, които се заричат, че ще изпълнят, и да се подпишат под тях!". Костадинов отговори, че веднага ще се подпише, още повече, че нещата, за които говорят, вече са ги направили в предишното Народно събрание. Ще ги направят и сега! Той уточни, че „Възраждане" ще предложи своите решения, но не може да са сигурни, че ще станат, защото, за да се случат, трябва да управляват държавата.

   Костадинов беше категоричен, че ако управлява, първото нещо, което „Възраждане" ще направи, е да премахне плана за въвеждане на еврото, който унищожава българската икономика. Този план е приет с 10 на 7 гласа от правителството на Петков, а е бил подготвен още от служебния кабинет на Стефан Янев. В първата и втората си фаза е осъществен от Асен Василев, тогава служебен министър на финансите и след това като редовен министър на финансите.

    Второто нещо е нормализиране на отношенията с Русия, гарантиране на газовите доставки за България и възстановяване нормалната работа на българската икономика. Костадинов беше категоричен: „Икономиката не иска шум, икономиката иска тишина и спокойствие, за да няма инфлация, ръст на цените на стоките и услугите и съответно спад на доходите. И най-важното - инфлацията да не се превърне в рецесия, защото рецесията ще е смъртна присъда за българската икономика!".

   Третата стъпка на „Възраждане" ще бъде начало на преговори с ЕС за предоговаряне на условията за нашето членство, защото нашето членство в момента вреди на страната ни. Той продължи, че при предишното си телевизионно участие често е бил контриран от събеседниците си с довода „това ЕС не го разрешава"! Според лидера на „Възраждане", ако наистина сме независима държава, ние трябва да гледаме нашия интерес и да не ни интересува какво разрешава ЕС. Той беше категоричен, че в ЕС страните не са действително равни и затова или променяме правилата, или разрушаваме ЕС. „България е дала повече на ЕС, включително с решенията, които ощетяват българската икономика, така че първо ще ни върнат парите, които са ни взели, защото те ни превърнаха в една периферия, в една територия суровинен придатък, от която изнасят мозъци, злато, а внасят боклук!".

   Водещата отбеляза, че все пак ЕС връща част от взетите средства под формата на еврофондове под условие. Костадинов отговори, че за тази година членският ни внос е 1,5 милиарда, а това, което трябва да получим, е около 1,5-2 милиарда. Но нашите пари ги даваме в брой, безусловно, докато парите, които идват по еврофондове, трябва да дойдат, след като се защитят проекти. А част от тези пари се връщат отново в Брюксел под формата на глоби.

  „Излизаме ли от ЕС?", попита Беновска. Костадинов отговори, че първо трябва да предоговорим условията на членството ни, защото имат да ни дават пари. Ако не ни ги дадат - тогава блокираме работата на ЕС с правото на вето. Лидерът на „Възраждане" обясни, че точно поради тази причина ЕС се опитва да премахне правото на вето. В Италия например е съвсем вероятно „Италиански братя" да съставят консервативно правителство и Урсула фон дер Лайен е заявила, че срещу Италия трябва да се предприемат мерки. Което е намеса във вътрешните им работи. Той попита каква би била реакцията, ако подобно нещо каже Путин. „Това е двойният стандарт! Когато някой в Брюксел каже нещо, то винаги е добро. Отсрещната страна трябва да слуша и да изпълнява! На това нещо ние от „Възраждане" ще сложим край!", категоричен бе Костадинов.

   „Сега ще Ви кажа един силен аргумент. Ще кажат - ЕС настоява за спазване върховенството на закона, а в България върховенството на закона е под нулата!", продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че точно това са аргументите на неговите опоненти, но те са управлявали държавата и по този начин критикуват себе си.

    Костадинов заяви, че „Възраждане" предлага евтиният ток да е за наше ползване, а скъпият да се изнася. Опонентите им твърдят, че ЕК не го разрешава. Той заяви: „Няма свободен пазар, да не забравяме, че в България една част от пазара все още не е свободен. Точно ЕК говори, че трябва да се отнемат печалбите на производителите на ток и да отиват в обща каса в Брюксел, за да се компенсират енергийните разходи на европейците. Ама има една малка подробност - ние сега с нашите печалби ще финансираме пенсиите и сметките за ток на германските пенсионери! На тези бедни, германски отрудени хорица! Също така на бедните французи, бедните италианци, бедните холандци, бедните датчани! Живи да ги оплачеш! Все хора, които лежат на моите, на вашите плещи. Те чакат на нас! Тук това не беше много коментирано!".

      Костадинов заяви, че важен приоритет за „Възраждане" е премахването на чуждите военни бази в България. Водещата отбеляза, че се твърди, че у нас няма американски, а натовски бази. Костадинов предложи: „Искате ли да направим експеримент, да отидем на входа на една такава натовска база, например в Ново село, и да поискаме да влезем вътре, Вие като журналист, аз като представител на една от големите партии в България? Първо, ще Ви покажат табелата на входа, на която пише, че на тази територия важи законът за териториална отбрана на САЩ. На второ място, като видите знамената, подредени по протокола, първото знаме е американското. След това е българското знаме, като страна гост! С уважение към гостите, както се казва! С големи букви там пише на английски, отдолу с по-малки на български, така, както е редно, първо се слага на страната домакин. Тоест ние сме гости на собствената си територия!".

  Водещата попита уговарят ли се да отидат след изборите. Костадинов отговори, че досега много пъти е канил журналисти, но никой не идва. Беновска заяви, че ще отиде.

   Костадинов беше категоричен, че членството в НАТО уврежда националната ни сигурност. Той продължи: „Ще кажа нещо, като човек, който подлежи на мобилизация, защото аз съм част от мобилизационния запас, да не използваме чуждицата резерв. Аз съм бил 6 месеца в казармата, един от последните набори, даже подавах молба, за да служа в казармата! Бил съм в ПВО дивизион, обучавали са ме да свалям самолети. Лошото е, че техниката, с която ни обучаваха, беше още тогава доста остаряла, преди 20 години. Парадокс е, че преди няколко дни във връзка с годишнината от създаването на зенитно-ракетни войски, които бяха унищожени, имаше нещо като изложение на техника и там видях техниката, на която аз съм служил през 2002 г.. Тя още тогава беше безнадеждно остаряла!".

   Костадинов заяви, че в последния парламент е имало 5 американски, една турска и една българска партия. Той продължи: „Дори ще кажа, ние сме единствената политическа организация, нека да не звучи прекалено самоуверено, но аз се нагледах в парламента на хора, които не спореха за политики! Политиките и начините, по които се управлява България, се определят директно от американците! Те не подлежат на коментар! Единственото нещо, по което се караха и влизаха в конфликт участниците в парламента бяха лични проблеми, лични конфликти и лични спорове! Едно безкрайно профанизиране и опростачване на българската политика!".

   След като изредиха приоритетите на „Възраждане", Костадин Костадинов се подписа под тях и се ръкува с водещата. Тя заяви: „Предполагам, че ще подкрепите тази идея, защото сте млад, модерен човек. Трябва да има отговорност!". Събеседникът ѝ отговори, че трябва да се знае кой управлява и да носи отговорност за това!

Обявената от Путин частична мобилизация и референдумите в 4 области на Украйна за присъединяване към Русия. Каква трябва да бъде позицията на България?

   „Обърнахте ли внимание какво каза служебният министър на отбраната Стоянов, когато го попитаха какво мисли за мобилизацията? Каза, че това не е тема на пресконференцията и да отговаря МВнР!", продължи Беновска. Костадинов отговори, че всички се страхуват да говорят по темата, но военния министър донякъде има право, защото той трябва да бъде най-обран.

    „В момента се провеждат референдуми в 4 области, върви в ход мобилизация, Европа иска да изолира Путин изцяло, от всички области, в които една държава може да присъства. Байдън също се опитва. Нашата позиция?", попита Беновска. Костадинов отговори, че за съжаление България няма позиция. Румен Радев е заявил - каквото каже НАТО. Той продължи, че позицията на „Възраждане" е, че това е чужда война, в която ние нямаме абсолютно никакво участие. В тази война воюват наши братски, близки държави и ние е трябвало и трябва да се включим единствено като посредник, а не като страна, която разгаря конфликта с износ на оръжие. Страната ни трябва да постави и въпроса за българите в Украйна, още повече, че част от тях живеят в Запорожие на територии, завзети от руските войски. „Но никой не го поставя. Вместо това от няколко дни чета в американските медии в България, няма да ги цитирам, защото ме е гнус от някои от тях, такива, финансирани от американското посолство, да се твърди, че в Таврия руските войски били затворили българските училища. Това е наполовина вярно, тези училища са затворени, но през 2014 г. от украинците след майдана!", категоричен бе лидерът на „Възраждане".

   Костадин Костадинов заяви, че според него тази война ще се разгори и от България ще се иска да се включи. „С оглед на изказването на президента и на настроенията на американските партии - ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП, ДПС, ИТН - те няма да се поколебаят да ни вкарат в конфликта! На 2-ри октомври ние българите избираме между две много простички алтернативи - война или мир! Това е референдум дали България ще продължи да съществува като държава, защото американците са решили да водят война с Русия до последния украинец, до последния българин, до последния европеец! Те предпочитат да изгорят и да унищожат този континент, вместо той да тръгне по някакъв независим път на развитие. А такива наченки се дават не само заради Италия и Унгария, не само заради това, че България скоро може да бъде управлявана от „Възраждане" и да изхвърлят оттук американските окупатори, а и заради това, че все повече и повече хора си задават простия въпрос - каква е нашата роля в този конфликт, след като той очевидно е конфликт между две велики сили - Русия и САЩ? Ако те искат да си я водят тази война - нека да си я водят! Ние нямаме място в този конфликт, категорично! И единствената политическа сила в България, която може да гарантира мира в страната, е „Възраждане"! Всяко едно друго решение означава война и разрушение на нашата държава!". Така завърши разговорът между Костадин Костадинов и Илиана Беновска „Беновска пита - Радио К2" на 24.09.2022 г.


Беновска: Борисов, Кирил, Янев, Радев: Самотата на поколението Z ще ви даде урок за „разгула“ ви в политиката!

Беновска: Борисов, Кирил, Янев, Радев: Самотата на поколението Z ще ви даде урок за „разгула“ ви в политиката!

Беновска: Радев, Борисов, Петков, Доган? Ако не в този живот… Младите? Болка? Защо и как да живеят?

Беновска: Радев, Борисов, Петков, Доган? Ако не в този живот… Младите? Болка? Защо и как да живеят?