Новини

Джевдет Чакъров: ДПС трябва да влезе в изпълнителната власт, обединител е, ще потуши омразата!


Джевдет Чакъров: ДПС трябва да влезе в изпълнителната власт, обединител е, ще потуши омразата!

24-09-2022 22:03

д-р Джевдет Чакъров, ДПС - Илиана Беновска „Беновска пита - Радио К2", 24. 9. 2022 г.


Може ли ДПС да обедини България и да победи омразата?

  „Вчера вашият председател Мустафа Карадайъ пусна в Момчилград бели гълъби, какъв знак давате?", попита Беновска. Джевдет Чакъров отговори, че посланието е ясно - да има единение, диалог, мир в страната, просперитет!

   „Озаглавих темата на нашия разговор „Може ли да обедини България и победи омразата ДПС"!", продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че това е много сериозна задача, изключително сериозно предизвикателство. Той продължи, че не само в контекста на изборите, но още от създаването му концепцията на ДПС е била за заедност, единение на всички, ясен път на страната ни по посока евроатлантическа ценностна система. За съжаление обаче в последно време противопоставянето и омразата са довели до спирала от кризи. Всички изпитваме да гърба си последствията от тези кризи и трябва да направим всичко възможно да излезем от тях. „ДПС е готово да го направи! ДПС е с протегната ръка! Но за съжаление няма чуваемост. Политически субекти, които доскоро бяха управляващи, отново залагат на разделителни линии, червени линии. Това в никакъв случай няма да бъде конструктивно, креативно!", категоричен бе Чакъров.

Приоритетите на ДПС.

     „Виждате какво Ви показвам, това са с предишните събеседници едни споразумения, които подписахме, но за да разберете какво ще направим с тях и какво ще направим с Вас - ще Ви пуснем краткия коментар на седмицата!", продължи Беновска и пусна седмичното предаване:


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Илиана Беновска: 75 млн политиците пръснаха, от нашите пари, за избори!

 

https://youtu.be/-I8pA-0BlcI


7 дни преди предсрочните парламентарни избори за 48 НС. 

В България гръмко отеква Крилатата фраза на Майкъл Корлеоне, 

Godfather - Кръстникът: 


Цял живот се стремя, работя да се издигна високо, където всичко е почтено и законно. Но! Колкото по-нагоре прониквам, толкова повече непочтеността и незаконността растат!


„Парфюм-ите" на КръстниЦИТЕ в политиката лъхат от ТВ-екрани, сайтове, вестници.

Ние сме им ги платили. 

Като сме им разрешили субсидии - демек, от заработените от всеки от нас пари им даваме, за да охраняват законността и справедливостта, да не живеем в страх от бъдещето, България да има национално достойнство. 

А правят ли го?!


Време е да подпишем с властниците Договор за резултат. И. Вместо ние да ги финансираме да си „веят байряците". Да внесат Те Депозит за резултат. Финансово обезпечение. Подписват се, че ще изпълнят онова, което ни обещават, когато си раздират ризите, за да гласуваме за тях. И. Ако не го изпълнят. Взимаме им депозитите.

 

Изборите за 48 НС на 2-ри октомври 22-ра ДО МОМЕНТА ни струват 70,5 млн лева.

А, в мерака си за власт, „чичоДенчовците" са пръснали само за 20 дни ОЩЕ

2 086 167 лева, за да се САМОрекламират по медиите. Ето колко пари са дали предполагаемите влизащи в 48 НС, според изследването на Института за развитие на публичната среда:

 

ДБ - 372 000

БСП - 300 000

ГЕРБ - 300 000

ПП - 192 000

Възраждане - 150 00

ДПС - 117 000

ИТН - 60 000

БВ - 57 000

 

В похарченото от партиите не влизат, така наречените, „безвъзмездни договори"

/каквото и да значи това/...

Неизвестно е и колко са дали за Google, ФБ, билбордовете, рейсовете, листовките, шатрите, хонорари за ПР-и, творци и всякакви видими и невидими пари...

 

Ето и кои медии са най-печеливши от изборите, според доклада на Института за развитие на публичната среда:

 

БНТ - 400 000.

 

Защо субсидираната от държавата медия трябва да печели от реклами по изборите?!

 

Евроком - 288 000

БТВ - 270 000

Нова ТВ - 156 000

в. 24 часа - 129 00

в. Труд - 84 000

сайт Епицентър - 70 000

радио Дарик - 52 000

 

 

Време е да подпишем с властниците Договор за резултат. И вместо ние да ги финансираме да си „веят байряците". Да внесат Те Депозит за резултат. Финансово обезпечение. Подписват се, че ще изпълнят онова, което ни обещават, когато си раздират ризите, за да гласуваме за тях. И. Ако не го изпълнят. Взимаме им депозитите.

 

С песента на Валди Тотев и Александър Петров „Светлината", ви будя за изборите:

 

„Вече знам, че така са нещата! Има Ад, Чистилище, Рай...

Но аз съм тук. Да руша тишината! Сега. И утре. До край!"

 

Аз съм Беновска. И питам.//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


    Беновска продължи: „Уважаеми доктор Чакъров, изненадах Ви с това предложение!". Джевдет Чакъров отговори, че не е изненадан, а коментерът показва, че ДПС отново е с финансова дисциплина. Той продължи, че трябва да има публичност, публичен обществен договор. ДПС няма никакви притеснения от това.

    Джевдет Чакъров заяви, че ДПС залага на директни срещи с хората и няма област, която да не е посетена от председателя на партията и ръководството. Така най-добре може да се види какви са нагласите на хората, какви са проблемите.

   „Вие сте отдавна в политиката, ДПС е с 30 годишна история, лично Вие сте от началото, бяхте и министър - моля Ви за 3-4 приоритета на ДПС, ясно формулирани, които аз ще запиша, а Вие ще подпишете като дойдете, както са направили другите! Но ние си стискаме ръцете, както казах на един от събеседниците - виждала съм много дебели договори неизпълнени и много стиснати ръце и свършена работа!", продължи Беновска. Джевдет Чакъров заяви, че на първо място ДПС ще работи за преодоляване на политическата и институционална криза. За това е необходимо да се възобнови нормалния политически диалог, да се търси общото. Натрупването на напрежение между институциите през последните 2 години се е отразило изключително неприятно върху управлението на държавата. Джевдет Чакъров припомни, че когато през 2009 г. ГЕРБ са дошли на власт са сринали коалиционността, коалиционните взаимоотношения. Само след няколко години обаче от ГЕРБ са осъзнали, че България може да се управлява само коалиционно и са призовали за по-висока коалиционна култура.

   На второ място ДПС ще работи за надпартиен консенсус и изработване на програма с мерки за преодоляване на икономическата и социална криза, ценовата криза в енергетиката, инфлацията.

  ДПС ще работи за определяне на селското стопанство като национален приоритет. След избухването на войната в Украйна сме осъзнали, че земеделието е част от националната сигурност и доколкото е възможно трябва да подпомагат нашите земеделски производители във всички сектори. „Бидейки в Силистра, житницата на България, виждам, че наистина има нужда и в това отношение аз ще посоча, че наистина се гордеем са направените от наша страна предложения при приемането на последния бюджет. Предложението беше за 150 милиона лева, ние предложихме още 300 милиона лева, които се одобриха от парламента с консенсус по този начин да подпомогнем! Преди това страни като Франция, Испания, Гърция наложиха минимални изкупни цени за тяхната продукция и по този начин подпомагат и запазват своето производство!", категоричен бе Чакъров.

  На четвърто място ДПС ще работи за надпартиен консенсус за реформи в здравеопазването. Те трябва да започнат още от началото на следващия мандат!

   На пето място ДПС ще настоява за програма за развитие на най-изостаналите райони в страната и за инвестиции в по-малките населени места.

   Джевдет Чакъров подчерта, че България е единствената страна, която все още не получава никакви средства от плана на Европа за възстановяване. Затова работата по тази линия трябва да бъде възстановена. Защото имаме огромни закъснения по изпълнението на втория програмен период 2014-2020 г., а все още не сме подготвили за представяне оперативните програми пред ЕК за новия програмен период. Така ние пропускаме средства, от които имаме огромна нужда.

   „Ето, г-н Чакъров, показвам Ви списъка с приоритети, ще си сложите подписа, когато дойдете лично, но да кажем, че сега, виртуално го подписваме, нали?", обърна се към госта си Беновска. Той се съгласи.

Ролята на ДПС като обединител в следващия парламент.

   „Вашите резултати се очаква, дай Боже, не знам как се казва на турски, иншаллах, да повишите резултата, но във всеки случай ще се видим след изборите на 2-ри октомври, за да коментираме какво се случва!", завърши Беновска. Чакъров отговори: „Дай Боже, иншаллах за всички ни резултатите да бъдат добри, да бъде най-доброто за България! Нещо, за което ДПС изразява готовност, всички ние имаме експертизата, имаме визията! И ясно и категорично нашият председател г-н Карадайъ каза още преди старта на кампанията - да, ние действително трябва да участваме в изпълнителната власт, да поемем съответните отговорности, защото считам, че можем да отговорим на предизвикателствата! Като осъзнаваме, че това ще бъде много голяма отговорност в контекста на процесите, които се развивам, кризите, които следват една след друга! Така че трябва да се обединим и да изведем страната на подобаващо място в семейството на ЕС и въобще по отношение стандарта на живот за всички ни!". Така завърши разговорът между Джевдет Чакъров и Илиана Беновска „Беновска пита - Радио К2" на 24.09.2022 г.

Беновска: Борисов, Кирил, Янев, Радев: Самотата на поколението Z ще ви даде урок за „разгула“ ви в политиката!

Беновска: Борисов, Кирил, Янев, Радев: Самотата на поколението Z ще ви даде урок за „разгула“ ви в политиката!

Беновска: Радев, Борисов, Петков, Доган? Ако не в този живот… Младите? Болка? Защо и как да живеят?

Беновска: Радев, Борисов, Петков, Доган? Ако не в този живот… Младите? Болка? Защо и как да живеят?