Новини

Пламен Димитров: С президента Радев и със служебния министър-председател заявявам искане за предварителна среща


Пламен Димитров: С президента Радев и със служебния министър-председател заявявам искане за предварителна среща

01-08-2022 21:31


Пламен Димитров, президент на КНСБ, отговаря на въпроси на Илиана Беновска по време на пресконференция в централата на КНСБ от 1-ви август 2022 г., излъчена директно в  youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz

 


Пламен Димитров: Служебният кабинет има две задачи, според нас! Първата е да се с прави с енергийните цени и да гарантира всъщност доставките на газ за България на прилични и достъпни цени! Като в скоби казвам, дори и да развие механизъм за компенсация, какъвто нямаме в момента, в зависимост от това на каква цена ще дойдат доставките. И втората, която е свързана - да актуализира бюджета!

 

 

Илиана Беновска: Г-н Димитров, Беновска! Проявявам интерес като журналисти и като гласоподавател! Правите пресконференция, редовна, анализирате равнището на обедняване, инфлацията, давате препоръки към съответните правителства и парламенти. Но явно може би трябва да се смени стратегията. Сега казвате - служебният кабинет ние му поставяме две задачи. Само с тази пресконференция ли ще се ограничите, или ще направите една предварителна среща, дори с президента, който ще излъчи този кабинет, да му поставите тези условия, вследствие вашите анализи? И да се срещнете със самия кабинет, защото виждате какво се случва! Вие си говорите, работодателите си говорят, но нищо не се променя!

 

 

   И не на последно място, може би при тази среща ми се иска да видя един анализ на управлението на „Промяната", който да послужи като основа какво да не прави този служебен кабинет и може би какво да не прави следващият редовен! Благодаря!


Пламен Димитров: Да, ние наистина ще поискаме в момента, в който бъде назначен от президента Радев служебния кабинет среща!


Илиана Беновска: Мисълта ми беше преди Радев да назначи кабинет, може би вие да му поставите тези аналитични искания! Това не са условия по принуда, нали?


Пламен Димитров: Аз мисля, че те се подразбират! В много от анализите всички фактори в държавата стигат до заключението, че без решение на енергийните въпроси няма как да вървим напред. Ние добавяме и актуализацията на бюджета, финансовата рамка, която би трябвало от сега още да се прегледа. Аз допускам, че няма да имаме такова време. Най-вероятно утре ще бъде обявен кабинета. Но използваме днешния ден да анонсираме това, в това число и към президента Радев, и към бъдещия служебен кабинет за двете задачи, които наистина са кардинални и имат много подзадачи всъщност тези две големи задачи. И ще ги развием подробно. В следващите дни буквално, няма да чакаме да свърши седмицата, ще поискаме среща и с президента Радев, и със служебния премиер, за да можем да коментираме в по-големи детайли как си представяме ние нещата. Правим и някои разчети наши в това число.

   А иначе към политическата среда, подготвяме промени в нашия меморандум. Знаете, ние имаме такъв, който актуализираме всеки път, много избори станаха през последната една година. Сега пак ще актуализираме и в средата или края на август най-късно ще сме готови с него към всички, които отиват на избори, какво да се прави след изборите. Защото то няма да се свърши само до октомври това, което казваме. И в тази връзка в първите дни на септември ще искаме среща с всички парламентарно представени или очаквано да бъдат парламентарно представени партии още в първите дни на септември.

Беновска: Борисов, Доган, Василев „режат“ Гешев с ръката на Габриел? Домусчиев защо доведе Клинтън?

Беновска: Борисов, Доган, Василев „режат“ Гешев с ръката на Габриел? Домусчиев защо доведе Клинтън?

Беновска: Борисов, Петков, Карадайъ, Слави, Костадинов! САЩ - посланик Мертен е тук! И руската Митрофанова!

Беновска: Борисов, Петков, Карадайъ, Слави, Костадинов! САЩ - посланик Мертен е тук! И руската Митрофанова!