Новини

Беновска: Г-н Петков! Психическа и институционална сила има ли „Промяната“ да управлява България?


Беновска: Г-н Петков! Психическа и институционална сила има ли „Промяната“ да управлява България?

11-06-2022 22:18


Юни е. И вместо да облечем банските и да се хвърлим в морето, Слави запрати Кирил Петков и ПП в „окото на бурята".

 

 


8 юни 22-ра

 

Минути преди извънредна пресконференция на ИБ на ПП, Слави пусна видеообръщение:

 

Слави Трифонов: Днес министрите от ИТН напуснаха заседание на МС заради изключително лошия бюджет, който представи министърът на финансите Асен Василев. Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито финансовият министър, нито министър-председателят се справят, нито тази коалиция работи както трябва! Даже това е агония! Между другото, като казвам повод, искам да ви кажа, че винаги съм се стремял през целия си живот да правя разлика между повод и причина. Напускането на министрите на ИТН днес е повод и това е поредният повод. А причините, поради които тази коалиция не работи и ние нямаме място в нея са две -


Македония и факта, че в държавата вече няма пари!

По отношение на Северна Македония министър-председателят води друга политика, различна от МВнР, различна от политиката на парламента и различна от политиката, декларирана на КСНС при президента! Министър-председателят, забележете, си има друг външен министър. Не външният министър Теодора Генчовска, а негов външен министър. И този негов външен министър, ще ви кажа, се казва Весела Чернева. Министър-председателят е обещал на различни лидери от Европа и от света, че ще вдигне ветото на Северна Македония и прави всичко възможно това да се случи! Въпреки че огромната част от българските граждани искат Северна Македония да започне преговори чак когато изпълни договора между двете държави, подписан през 2017 г. По този начин Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение! Македония е важна част от нашата история и нашата душа! И никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ! Това се нарича най-простичко национално предателство!


По отношение на бюджета и парите на държавата, откакто Асен Василев е финансов министър в държавата хвърчат едни милиарди нагоре-надолу! Аз не знам на вас как ви изглеждат тези милиарди. И аз преди, като съм гледал телевизия, винаги, когато заговорят за милиарди, направо настръхвам! А сега, това естествено ме ужасява! Всеки лев е важен, особено ако говорим за парите на държавата, защото това всъщност са нашите пари, всичките ни пари. И никой няма право да експериментира с тях еднолично! Да ги харчи както намери за добре и да прави каквото си иска! Ако ще не да е завършил Харвард, а да е завършил междугалактическия институт.


Имам достатъчно информация и ще ви дам факти. Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България! 9 милиарда лева за 9 дена през декември 2021 г. 4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за текущи нужди. Тоест вземаха се пари от енергетиката и се харчеха, защото няма достатъчно други приходи. 1,2 милиарда от държавните дружества с взеха, за да се купи зърно. Обаче зърно няма! И 1,2 милиарда ги няма! Къде са? Повечето от така наречените мерки, планирани за актуализацията на бюджета, само ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото останали пари на хората! Къде е борбата с мръсните пари, които така щедро щяха да ловят? Нали щяха да ги хващат мръсните пари и да ги вкарват в държавата? Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление? Къде са онези 8 милиарда кражби от бюджета и защо не са в държавата тези пари? Как ви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг 10 милиарда лева само за тази година? Кой мислите, че ще ги плаща тези пари? Той ли ще ги плаща? Или ние и нашите деца? Добре де, аз нямам деца, но съм загрижен за всички! Защото се чувствам отговорен! За какво съм влязъл в политиката? В крайна сметка, освен захвърлянето на националните интереси на България спрямо Северна Македония, министрите на „Продължаваме промяната" водят държавата, тоест всички нас и към фалит!


Сега, знам, че ще започнат да се упражняват в говорене на глупости заради това, което правят в момента. Ще започнат всякакви глупости, като това, че спираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно заявяваме, че депутатите на ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и пенсиите на хората. Но, няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха. Разни хора си позволяват да казват, че аз искам власт, че ние сме тук заради властта! Не! Всичко е въпрос на морал! Това е. Ако ние искахме власт, щяхме удобно да си стоим в управлението и да се ползваме от всички екстри на властта. То сега би следвало да си ми е супер и да се съобразявам с Кирил Петков и Асен Василев. Обаче аз не съм тук заради тази власт! Даже продължавам да не се чувствам политик. Аз съм заради това да се свърши работа и заради морала! Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати! Заради моралния избор и сега сам, е, не сам, аз съм с много хора, които ми се довериха! Това е голяма отговорност! Доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тази коалиция. Само че, за разлика от ПП, аз не съм такъв! Така че от днес, трябва по-сериозно да го кажа - от днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония! Това е!

 

И в същия 8 юни 22-ра,

Кирил Петков, Бойко Рашков и Асен Василев отговориха на Слави:


Кирил Петков: Здравейте! Искам да обясня ясно събитията, които се случват в днешния ден. През последната седмица министър Караджов на ИТН поиска безпрецедентно увеличение на бюджета на МРРБ с 3,6 милиарда. Това е отгоре на вече съществуващата сума от 2,2 милиарда, което е безпрецедентен бюджет от самото начало. В тази актуализация той поиска допълнително 3,6 милиарда да бъдат платени на същите тези фирми, които в последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че тази актуализация не е за да може да се допълват бюджетите на МРРБ! Тази актуализация е за да увеличим пенсиите! Тази актуализация е да помогнем на работещите семейства! Тази актуализация е да намалим цените на бензина и дизела и да махнем ДДС на хляба! Получихме обратно, че те няма да се съгласят, освен ако не дадем тези средства на МРРБ и после да отидат в тези строителни компании. Днес в МС заявихме ясно, че това няма как да се случи! Когато обещахме на нашите гласоподаватели, че ще има нулева толерантност към корупцията, ние заставаме зад това!

Вие знаете, че първият конфликт възникна с ИТН, когато не им допуснахме първите 1,1 милиарда, които бяха във връзка с ремонтите. Най-лошото, което видяхме, направихме комисия тогава и видяхме, че между 80% и 90% от тези строежи са реално не леки поправки на пътя, а истински строителни дейности, направени под предлога, че са леки ремонти. С други думи тези пътища нямат гаранция. Тази комисия излизаше с този доклад съвсем скоро и колегите от МРРБ знаеха, че това ще излезе като публична информация.

Отделно на миналия коалиционен съвет ние казахме, едно от големите обещания на всички ние като коалиция е да реформираме КП КОНПИ. КП КОНПИ вече 6 месеца стои и се управлява от заместника на г-н Цацаров. И ние предложихме да сложим човек, който има безпрецедентно добра репутация в борбата срещу корупцията. И това е министър Рашков до мен! Ние казахме, че това е човекът, който трябва да оглави КП КОНПИ и вместо да се бавим, вместо да се чудим, да започнем истинските разследвания, които отдавна бяхме обещали. Какво получихме като отговор от ИТН? Просто не сме съгласни! Без доводи, без нищо! Значи в един момент искаме 6 милиарда общ бюджет на МРРБ, в друг момент не искаме да имаме реформирано КП КОНПИ, в трети момент имаме личност като министър Рашков, който е готов да застане начело на тази организация и те казват просто не! Е, няма как да стане!

Това, което ние сме решени, е, че сме готови на правителство на малцинството, но няма да харчим нито един лев без надзор! Няма да харчим нито един лев по начин, по който е без контрол! Обещанията ни за реформи на КП КОНПИ ще се случат и г-н Рашков ще бъде начело на тази организация, за да можем да променим България! 6 месеца вече се бавим със закона за КП КОНПИ. Не били съгласни, не били готови, трябвало още да се обсъди, време е да обсъдим отново. Ето защо няма да обсъждаме повече! Внасяме закона за КП КОНПИ още в утрешния ден!

Днес е денят на водораздела! Може да сте от страната на корупцията, от страната на мафията, от страната на хората, които използват обществен ресурс, за да си го сложат в джоба! Или да имаме принципна позиция, където всеки лев трябва да се отчита на хората, които са ги дали! Защото това не са пари на държавата, това са пари на всички нас! Затова искам да кажа, че правителство на малцинството в този случай е много по-добре от едно правителство, което се опитват да му извиват ръцете за повече пари, спират се истинските реформи, спират се законодателните реформи и най-голямата организация за борба срещу корупцията се спира, когато имаме такъв кандидат като министър Рашков! Така че искам да уверя всички, които са ни подкрепили, че когато става дума за морал, дума, която беше използвана от Слави Трифонов, морал не е да се крием под някакви общи заглавия за някакви нереални претенции! Морал е когато кажеш не на парите да отиват в същите тези мафиоти, които същите бяха изнесли част от тях в торби, които министър Рашков разследва! Сега ще дам думата на министър Рашков, после на вицепремиера Асен Василев!


Бойко Рашков: Вече повече от година в МВР се провеждат упорити, целенасочени разследвания на дейността на редица длъжностни лица от управлението на Борисов, свързано тясно с конкретни фирми, на които, в противоречие с българските закони е било възложено изграждането на автомагистрали в нашата страна. В резултат на тези разследвания по категоричен начин се установи, че на тези фирми, стоящи, още веднъж подчертавам, близо до управляващите, близо до кабинета на Борисов, са отпуснати авансово между 50% и 80% от сумите, които е трябвало да бъдат разходвани от тези фирми в или за строителство по-скоро на различни пътища, включително автомагистрала „Хемус". Ние установихме при тези разследвания, че тези държавни средства не са вложени за изграждането на пътища, не са вложени за изграждането на АМ „Хемус". Те са разходвани за различни нужди, като е доказано, повтарям още веднъж, че някои от фирмите са получавали по сложен път от банките чрез създаване на кухи фирми, използвали са безимотни хора, чрез които сумите са били теглени, получавани от определени банки и са заминали, нека да кажа така в настоящия момент, в неизвестна посока! Ще подчертая, става дума за бюджетни средства, средства на нашата държава. Тези средства в момента не е ясно къде се намират и за какво се използват. Имаме разбира се данни, че част от тези фирми са вложили тези средства в обекти, които удовлетворяват техни фирмени, лични, групови интереси. Мисля, че МВР е длъжно да изнесе тази информация публично и аз още в утрешния ден ще направя необходимото, за да може тази информация да стане публично достояние, включително с видеофилми, с фотоснимки и така нататък.

Същевременно напоследък стана известно, че в МРРБ се подготвя отново да се финансират същите фирми без да се планира да се потърси сметка за тези огромни финансови ресурси, които до този момент са потънали в тези фирми, стоящи близо до кабинета „Борисов". Това изправя страната пред избора да се продължил ли по този начин „изграждането" на пътища, защото пътищата не се изграждат, но се разходват огромни бюджетни средства! Така ли да продължим, или да сменим подхода, начина, да вземем други решения, включително, както каза преди малко премиерът, да се премине към управление на страната в друг формат!

За, като министър на вътрешните работи, не мога да спра да информирам българската общественост за невижданите досега нарушения и престъпления във връзка със строителството. За пръв път от една година МВР доказа по несъмнен начин това. Нека да напомня, че не само МВР осъществява разследване, разследване осъществява и НСС.

Бих казал в заключение, че да, няма все още внесени обвинителни актове в българския съд. Една от причините е, че става дума за мащабна престъпна дейност, която действително изисква огромни ресурси и време, за да бъде завършено успешно това разследване. Другата причина можем да определим като субективна, но така или иначе разследвания се извършват в няколко държавни органа, в двете система - съдебна власт и изпълнителна власт. Ние продължаваме да извършваме своите задължения по закон и ще ви информираме оттук нататък детайлно, защото обществото има право да знае как са разходвани, за къде са били предназначени тези средства и къде се намират те. Дали не са изнесени в чужбина тези средства или тук, в нашата страна се изграждат имоти чрез безлихвените средства, получени от бюджета чрез тези фирми, обекти, които са лична собственост на управители на фирми, собственици на фирми. И естествено всички много добре знаете, че когато се получават такива средства, печалбите после са двойно, тройно, петорно по-големи, отколкото, ако бъдат вложени в каквато и да е друга дейност!  Благодаря ви за вниманието!


Асен Василев: Благодаря на министър Рашков! Знаете, че тази коалиция беше трудно сформирана от партии, които са много различни по своята същност. И като разбиране за икономика, и като разбиране за социална политика, и ако щете като разбиране за най-добрия начин България да се интегрира в света и да участва на международната сцена. Но имаше едно разбиране в основата на формирането на коалицията. И това разбиране беше, че ще се сложи край на кражбите и парите на българите ще бъдат разходвани прозрачно, целесъобразно и законосъобразно. Някои от вас в различни интервюта са ме питали къде е червената линия на „Продължаваме промяната". И ние много ясно сме заявявали, че нашата червена линия е да не допуснем кражби. Днес сме тук точно заради тази червена линия. Може да имаме различия какво е най-добре да се направи. Може да имаме различия как най-добре да се подпомогнат българските граждани и българските фирми. Може да имаме различия как е най-целесъобразно да се разходва ресурса, който държавата събира от гражданите. Но не можем да имаме различия по това, че не трябва да се допускат кражби и по това, че трябва да се упражнява ефективен контрол върху всеки лев държавна пара. Няма как да допуснем обществени поръчки, които не са на най-ниска цена, а съдържат компонента „колко добре пълним дупки"! Това се правеше в едно друго управление! Няма да се прави в нашето управление!

 

8 юни 22-ра

Веднага попитах Петков:


Илиана Беновска: Г-н Петков? Лично към Вас! Беновска! Ще имате ли психическата и институционалната издръжливост да успеете да преодолеете това, че Слави Трифонов, ако мога образно да се изразя, Ви „пусна по Ниагарския водопад"? И ще ми кажете ли още нещо извън компроматите, свързани с ИТН, ГЕРБ, средствата за МРРБ? Нещо за политиките, което трябва да знаем за „Промяната" и да продължат избирателите да Ви вярват? Или нямате повече аргументи? Къде са танкерите с газ, г-н Петков? И кои са средствата, които ще удовлетворят исканията на работодателите, превозвачите, пенсионерите и всички тези социални сфери? Моля да ми отговорите?


Диана Дамянова, бивш ПР и вице на „Лукойл": 8 въпроса зададохте?


Илиана Беновска: Какъв Ви е проблемът, г-жо Диана Дамянова? Аз съм журналист, Вие каква се явявате тук?


Кирил Петков: Благодаря за въпроса! Ние имахме две основни цели, като законотворчество, за тези 6 месеца. Първата цел беше да направим нов закон за КП КОНПИ. Разликата в политиките е, че ИТН, и тук между другото трябва да разделим, не всички от ИТН имат едно и също мнение. Има различни депутати, различни хора в ИТН, които се различават в това си мнение. ИТН казаха, че искат да имат в КП КОНПИ специален борд от поне 4 човека, всяка партия да има човек в този борд и да се слага вето от всеки един, ако КП КОНПИ по някакъв начин разследва група от хора, които от тяхна гледна точка не са правилните хора. Е, няма как да имаме инструмент, който да работи ефективно, когато някакви бордове могат да слагат вето кой да бъде разследван и кой да не бъде разследван!

Когато казахме - добре, ще продължим дискусията, но нека докато дискутираме да не е заместникът на г-н Цацаров начело на КП КОНПИ! Нека сложим един безспорен лидер в борбата срещу корупцията, и това е министър Рашков, ние очаквахме, че поне там ще имаме разбиране! Защото до този момент какво е направила КП КОНПИ?  Единственото нещо, което е направила до този момент, разследваше човека, който в последните няколко седмици разкри злоупотребите на границата между България и Турция. И ние сме готови в този момент да оставим, представете си, това е тяхното предложение към нас, да оставим хората, които разследват единствените ни реални постижения, които са основни срещу корупцията, но да не дадем шанс на човек като министър Рашков да бъде начело на тази организация! Това за мен показва явно нежелание за справяне с корупцията! И когато го съчетаете с 6 милиарда, които да се раздават на същите строителни фирми и не искате да има контролен орган - това за мен не е нищо повече, освен ясна идея, че тези 6 милиарда трябва да бъдат изхарчени по непрозрачен начин! Червената линия е тук и никаква друга политика, никакви други компромиси не могат да ни накарат да изхарчим тези пари!

Сега за актуализацията е много важно да се каже, тази актуализация не беше направена, за да дадем още 3 милиарда на 8 фирми! Тази актуализация беше направена, за да помогнем на хората, които имат най-големи проблеми с инфлацията. Това са пенсионерите, това са младите семейства. Затова беше! И изведнъж при тази актуализация идва с нов бюджет и ново искане МРРБ от 3,6 милиарда! И на вашия въпрос директно - да, ще издържим! И знаете ли защо ще издържим? Защото всичко, което правим, го правим точно в принципите, в които вярваме и няма да се отклоним и стъпка! Това ни дава сила да продължим!

8 юни 22-ра

В София се изви не само „бурята" на Слави, но и истинска буря с порой.  На завет пред МС Кирил Петков обясни още:


Кирил Петков: И как България не може да влезе в поредната политическа криза. Ние всички сме заедно, обединени и искаме да успокоим всички граждани, че всичко, което зависи от нас, ще го направим, България да продължи точно със същото правителство, което има в момента. Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или заради нещо друго България да влезе в спирала от избори точно в този момент на война, когато имаме енергийна криза, газова криза. Когато ПВУ разчита на 22 закона да се приемат до края на годината, за да се получат парите от Брюксел. Ние всички сме единни! Казваме „не" на хаоса! Казваме „не" на еднолични решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза! И „да", заедно! „Да" срещу корупцията! „Да" за промяната в КП КОНПИ! С това не искам на повече въпроси да отговарям, защото българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция в този си състав застава зад тях и приоритет номер едно в утрешния ден ще бъде приемането на бюджета! Защото хората имат нужда от допълнителни пенсии. Бизнесът има нужда от помощи за ток. Младите семейства имат нужда от данъчна подкрепа. И всички българи имат нужда от по-ниски цени на горивата. Благодаря ви!

9 юни 22-ра

В МС европейският комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи се оказа фрустриран, че България не е превила гръб да отстъпи историята и националното си достойнство на Северна Македония.

Кирил Петков: Първо искам да благодаря на комисаря, който отговаря за политиката за разширяване на ЕС, Оливер Вархеи за конструктивния разговор! Понеже тази сутрин и в последните дни чувам най-различни неверни твърдения, че българското правителство имало две външни политики и какво ли не още, искам ясно да заявя пред българските граждани и пред комисаря Вархеи, че България има 3 ясни изисквания, за да имаме прогрес по темата за напредването на Северна Македония! Първо, спазване на рамковата позиция, която беше приета от българския парламент. Включване на българите в Северна Македония в конституцията на Република Северна Македония, за да може техните права да бъдат защитени. И трето, договорът за добросъседство да се изпълнява. Просто и ясно! Това, което го заявявам и пред вас и се радвам, че имахме такъв конструктивен разговор с г-н Вархеи, е, че това са били нашите дискусии и преди, и сега и работим заедно да видим дали е възможно ЕС да бъде гарант за тези условия! Затова искам отново да благодаря на комисаря и да дам и на него да потвърди тези думи, както в досегашния ни разговор, така и за предишни такива! Благодаря ви!


Оливер Вархеи: Благодаря ви! Добър ден! Какво виждате аз вече редовно идвам в България. Мисля, че в последните 6 месеца за четвърти път ме виждате. И се опитвам да намеря разрешение. И тъй като отново и отново се връщам означава, че все още няма решение, което много ни фрустрира, ако мога така откровено да го кажа. Защото не можем да продължим по-нататък процеса на присъединяване на Република Северна Македония без всички членки да потвърдят. Все още очаквам подкрепата на една държава, именно България, и работим за това. С всички тези разговори, които проведох тук в такъв редовен порядък, и в Скопие, най-накрая европейската перспектива не само ще се изясни, но и ще се укрепи за Северна Македония. През всички тези месеци Европейският съвет през юни е една много важна дата, поне в нашия календар и бихме желали да видим постигнато споразумение в този толкова важен момент. Ето защо се срещам с министър-председателя, и с външния министър се срещнах тази сутрин, ще се срещна и с президента. Последните два пъти се срещах и с политици от отделни партии и правя всичко, което е по силите ми, за да не губим взаимно времето си един на друг. Благодаря ви!


Медия: Има докладни записки и документи, в които, според външния министър, Вие водите, да го кажем, задкулисни разговори! Не казва да отпаднат трите изисквания, които изреждате, но примерно да се търси някакъв вариант да бъдат заобиколени. Има ли нещо такова? Водили ли сте подобни разговори? И към еврокомисаря - при разговорите в Скопие и това, което казвате, България да прояви разум, Вие настоявате ли Скопие да следва, което е договорила? Тоест, ако Скопие не изпълнява нещата, как ние да кажем да? Благодаря Ви?


Кирил Петков: Ето тук сме пред вас, това е еврокомисарят, който отговаря за разширяването. Това е човекът, който водеше до момента всички конструктивни разговори с абсолютно всички. И по този начин, бидейки до мен, аз ясно заявих, че както преди, така и сега това са трите условия, за които винаги сме говорили! И когато някой прави едностранни фалшиви новини или се опитва да прави политически дивиденти на гърба на тази тема, нека да застане с човека, който това му го е казал, както аз заставам сега с г-н Вархеи и да каже какво точно е имал предвид. Защото ето, човекът, който отговаря за тази тема, пред всички българи аз заявявам кои са трите критерии и тези критерии винаги съм ги отстоявал! Благодаря!


Оливер Вархеи: Мисля, че е много ясно каква е ролята на еврокомисаря. Първо имам задължението да помогна на всички участници. Това е едно от моите задължения, затова съм тук! Вчера се срещнах с министър-председателя на Северна Македония, защото това ми е другото задължение. Говорим на масата, да можем да се придвижим напред. В този смисъл предполагам, че това е, което сме постигнали!


9 юни 22-ра 

Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО и евродепутат, призова главния прокурор на България:


ДО Г-Н ИВАН ГЕШЕВ

ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


СИГНАЛ

от Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО - Българско национално движение, представител на България в Европейския парламент


Уважаеми господин Главен прокурор,

            Обръщам се към Вас във връзка с предаването „Лице в лице", излъченото в ефира на телевизия „BTV" на 09.06.2022 г., между 18:20 и 18:31 ч., и по-точно относно участието на народния представител господин Станислав Балабанов. В него той показва в ефир бележка, която, по негови думи, е написана докато е пътувал във влак заедно с министър-председателя на Р България - г-н Кирил Петков, с който влак двамата са пристигнали в Украйна за междуправителствена визита. В ефир господин Станислав Балабанов показва лист хартия, откъснат от служебните тефтери на Министерски съвет, върху който Кирил Петков е разписал идеите си относно допускането на Република Северна Македония до започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз, заобикаляйки утвърдената официална позиция на Република България.

Предвид факта, че има гласувана рамкова декларация на Народното събрание, която утвърждава наложената от Република България официална позиция, както и предвид потвърждаването на същата тази позиция от страна на Консултативния съвет за национална сигурност, смятам че с действията си господин Кирил Петков е извършил състава на престъплението по чл. 103, пр. 1, раздел II, Глава  първа от Наказателния кодекс, гласяща следното: „Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9".

 

 

 

Уважаеми Господин главен прокурор,

 

 

Вземайки предвид изложените по-горе факти и обстоятелства, на осн. чл. 208, т. 1 от НПК, както и предвид факта, че данните за извършено престъпно деяние бяха разпространени в средствата за масово осведомяване, моля да използвате настоящия сигнал като законен повод за образуване на досъдебно производство срещу господин Кирил Петков.

 

 

Моля да привлечете лицето, за да има правна възможност да даде обяснения дали е направило опит да извърши умишлени действия, с които да увреди интересите на Република България.

 

 

С уважение,                                                                                                 09.06.2022 г.        
Ангел Джамбазки

 

 

 

 

 

10 юни 22-ра

 

 

Усмихнат, но сам - с 2 знамена, Кирил Петков се зарече: Ще разговарям всеки ден с български депутати, готови да служат на държавата, а не на партийния си лидер!

 

Кирил Петков: Здравейте! Във вчерашния ден актуализацията на нашия бюджет не беше подкрепена. Не беше подкрепена от ГЕРБ, от ДПС, от „Възраждане" и от ИТН. Защо тези партии не искат повишаване на пенсиите, точно когато тези хора имат най-много нужда от подкрепа срещу инфлацията? Защо не трябва да подкрепяме младите семейства с допълнителни данъчни стимули? Защо не искаме да се намали цената на бензина? Защо този пакет от 2 милиарда да не отиде да помогне на всеки един български гражданин точно в този момент? Заради политически интриги? Заради политически игрички? Това е много безотговорно!

Ето защо аз ще продължа да водя разговори с всеки един депутат, който се чувства, че неговата отговорност не е към нечий партиен лидер, но към България! Защото в този момент всеки един депутат, който иска да застане на страната на българските избиратели, трябва да каже - този бюджет трябва да бъде подкрепен, трябва да помогнем на българските граждани! Трябва да каже - не искаме да има нестабилност! Не искаме да не приемем двайсетте закона, които са нужни, за да можем да отключим парите по ПВУ! Искаме да продължи това правителство с енергийната си сигурност! Искаме да сме готови за зимата и есента, не като поредни предсрочни избори, не като временни правителства, а като една стабилна държава, в която всички искаме да живеем!

Но нека да ви кажа. От „Продължаваме промяната" не ни е страх от избори! Даже напротив! Това, което ясно се видя, че днес сме на вододел. От страната на корупцията, от страната на задкулисието или от страната на прозрачността, от страната на грижата за хората. Искам да благодаря на нашите коалиционни партньори БСП и ДБ, че застанаха плътно зад стратегията на правителството! Аз също вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер. Особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само заради личното си его. Затова искам да успокоя всички граждани. Аз ще продължа да работя с всичките си усилия това правителство да продължи стабилно и мисля, че това, което изглежда като проблем днес, ще бъде възможност утре! Благодаря ви!

 

 

Дали Слави „пусна духа от бутилката" и ще помете ли „Промяната"?

Г-н Петков! Психическа и институционална сила има ли „Промяната" да управлява България?

 

Аз съм Беновска. И питам.

Илиана Беновска: 75 млн политиците пръснаха, от нашите пари, за избори!

Илиана Беновска: 75 млн политиците пръснаха, от нашите пари, за избори!

Беновска: Г-да Радев и Гълъб Донев! Г-да Шишков - МРРБ и Иванов - АПИ! Черни ли забрадки чакате, за да ремонтирате 20-те километра път Самоков - Мальовица?

Беновска: Г-да Радев и Гълъб Донев! Г-да Шишков - МРРБ и Иванов - АПИ! Черни ли забрадки чакате, за да ремонтирате 20-те километра път Самоков - Мальовица?