Новини

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!


Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!

19-11-2021 22:09

 

На 21.11.21 г. трябва да изберем нов президент на Р. България. Ще трябва да си отговорим на въпроса:

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?
Ето какво си казаха в очите генералът-президент Румен Радев и ректорът на ректорите проф. Анастас Герджиков, кандидат-президент:
Румен Радев: Г-н Герджиков, това, че прокуратурата забатачи разследването за „шкафчетата", за магистралите, за къщата в Барселона, това ли е причината Вие да одобрявате нейните действия, както заявихте?
Анастас Герджиков: На въпроса ще отговоря така, г-н Радев. През цялото време Вие водихте тази кампания срещу мен, шкафчетата не са мои, обаче Вашите провали, кризата, в която затънахме, всичко, което се случва на хората в момента и разделението в обществото са си лично Ваши. Вие трябваше в тази кампания да кажете какво сте постигнали за 5 години и в какво аз съм сгрешил. Но не можахте да кажете нито какво сте постигнали, нито в какво аз съм сгрешил. Вместо това се опитвате непрекъснато да ме прикачите към някакви други хора, към Бойко Борисов, към когото очевидно имате някаква фиксация. Аз мисля, че един добър президент не би трябвало да мисли само за Бойко Борисов. Той трябва да мисли и за други неща. Колкото до това дали аз подкрепям българската прокуратура по някакви причини или не - аз подкрепям всички български институции. Аз нямам никакво отношение към главния прокурор като личност, не го познавам, не ме интересува. Нека да си върши добре работата. Ако не я върши добре - нека да бъде сменен. Ако има механизъм това да се случи, ще се радвам, защото трябва да има механизъм за отзоваване или контролиране на главния прокурор. Не можете да ми припишете всичко това. Нито главният прокурор, нито Бойко Борисов, нито някоя партия - нямам нищо общо с тези хора и партии. Това е Вашият начин да водите кампания. Всъщност би трябвало да говорите по същество за Вашата и моята визия. Не чухме какво искате да направите, нито какво сте постигнали. Не чухме и къде съм сбъркал аз лично. Приписвате ми предполагаеми грехове на други хора. Не желая да говоря повече по тази тема, тя е отвратителна. Мога да изброя всичките инсинуации през последните 30 дни.
Румен Радев: Не е вярно, но мога да Ви кажа, че Вие казвате, че нямате нищо общо с ПП ГЕРБ. Напротив, тези хора вървят с Вас, ръководството на партията, те Ви представят из страната. Вас Ви представя бившият министър на вътрешните работи, който ръководи министерството, докато бяха бити Вашите студенти. Как да нямате нищо общо с тези хора? Що се отнася до това постигнал ли съм нещо, или не - мога да Ви кажа само 2 неща. За 5 години аз отстоях истината и мога да бъда горд и доволен от това, че допринесох за възбуждане на гражданската енергия за промяна. Това ми стига. И ако българите виждаха огромната вина в мен, те нямаше да излязат и да гласуват за мен с този резултат, който видяхме на първи тур.
Анастас Герджиков: Ще видим резултата в неделя. Само да кажа, че въобще не отговорихте на въпроса за Вашата непогрешимост.
Румен Радев: Напротив, винаги съм си признавал грешките, ако допускам такива. Мога да Ви кажа, че в моята професия най-важното са не успехите, не победите, а разборът, там където след полет кацаш и се започва 2 часа разбор за грешките. Защото иначе няма не само успех, няма оцеляване. Що се отнася до моите грешки и провали, достатъчно медиите на статуквото, медиите на предишните управляващи 5 години ме засипваха с всякакви небивали провали, вменяваха ми всякаква вина, не подминаха дори и моето семейство. Цялото ми семейство! Вие в момента се радвате на този комфорт!
Румен Радев: Г-н Герджиков, Вие казвате, че ще бъдете обединител, как ще обедините мафията с жертвите на мафията, насилниците над Вашите студенти със студентите, хората с изпразнени шкафчета с тези, които си напълниха на техен гръб шкафчетата?
Анастас Герджиков: Това е същият въпрос, който ми задавате вече 30 дена, защото нямате друг. Вие искате да ме пришиете към някоя партия, да ме свържете с някого, който има някакви грехове. Ето сега отговорът на този въпрос - аз не се срамувам от подкрепата на никого, на нито един български гражданин, но забелязвам, че партиите, които издигнаха Вас, започват да се срамуват от Вас. Аз нямам от какво да се притеснявам, аз нямам шкафчета, аз не съм направил нищо нередно, аз не съм обвързан с никоя партия, аз не оправдавам никакви лоши практики. Покажете ми един случай, в който някой е бил осъден, освен, че сме хвърлили някои заглавия. Да Ви кажа отношението си по този случай - аз подкрепям всяка осъдителна присъда на човек, който е извършил нещо нередно. Не може непрекъснато да водите кампания срещу мен, опитвайки се да ме свържете с други хора. Кажете нещо за мен. Кажете какво лошо аз съм направил, какво във визията ми не подкрепяте. Вместо това Вие непрекъснато повтаряте това, което аз казвам в продължение на един месец, буквално цели фрази. Мога утре да го извадя и да сравня видеото на едното и другото.
Румен Радев: Не казвам нищо срещу Вас, казвам едно единствено нещо - Вие приехте да бъдете лицето на тези, които разграбиха България!
Анастас Герджиков: Не, аз не приех нищо подобно, аз приех да бъда издигнат от инициативен комитет. Моята цел е не да обединя битите и биячите, не корумпираните и честните, моята цел е да обединя всички български граждани около това да излезем от кризата, в която ни вкарахте. Тя е политическа криза и пречи да излезем от здравната, ценовата, образователната, икономическата. Излезте на улицата и питайте хората дали са добре. Дотук ги докарахте за 6 месеца. Това е истината. Не може непрекъснато да посочвате предишното управление. Може Бойко Борисов и неговото правителство да са допускали и грешки, но са направили и добри неща. Вие допускате само грешки.
Румен Радев: В кризата ни вкараха тези 12 години преди нас.
Анастас Герджиков: 4 години никакви усилия не полагахте. От една година се засилиха усилията Ви изведнъж, каква беше причината?
Румен Радев: Вие в античния период ли бяхте тогава, или сега прогледнахте каква битка водя със статуквото?
Анастас Герджиков: Не, Вие прогледнахте преди една година, когато Ви засегна лично.
Румен Радев: Кога снех доверие от правителството? Половин година преди протестите. Кога правих обръщения към Народното събрание?
Анастас Герджиков: Хората от протестите сами казват, че не сте част от тази вълна. Вие се самопровъзгласихте за водач на протестите.
Румен Радев: Когато години преди това апелирах парламента да спре разпада на държавността, защото хората или от апатия ще избягат навън, или ще излязат на улицата и това се случи.
Анастас Герджиков: Не искам да се връщам към разкритията от последните дни, Вие сте част от това статукво. Вие не сте водачът на промяната.
Румен Радев: Не, Вие сте кандидатът на коалиция „Магнитски". Това е статуквото, което доведе България до пълен разпад на държавността.
Анастас Герджиков: Благодаря на всички, които ни подкрепиха досега. Надявам се да ни подкрепят и за в бъдеще, за да можем заедно да излезем от кризата и да се обединим около нов национален идеал! И накрая ще пожелая с голямо удоволствие това, което пожелавам винаги, пожелавам си да бъда онзи президент на България, който на нова година не помрачава новата година на хората с мрачни речи, да не размахва пръст, да не се сърди на никого, за да виждаме българите усмихнати и щастливи!
Румен Радев: Преди да бъдат усмихнати и щастливи, те имат нужда от истината, имат нужда от промяна. В България от десетилетия парите купуват съвести, парите купуват безнаказаност, парите купуват гласове. Има дни през годините, в които всички имаме шанса да имаме равен дял в избора на бъдеще на родината. Този ден е 21-ви ноември. Уважаеми сънародници, излезте и гласувайте, за да затворим страницата на диктатурата и да си върнем България!
Анастас Герджиков: Ето, не беше страшно?
Румен Радев: Никога не е страшно. Аз не съм от плашливите и Вие го знаете!

 

На 21.11.21 г. трябва да изберем нов президент на РБ. Ще трябва да си отговорим на въпроса: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Аз съм Беновска. И питам.

Беновска: Г-н Петков! Защо: Доган се „появи“? Защо: Сандов „затвори“ Ковачки? Защо: Подадохте длан на Превозвачите? Защо: НЯ-КОЙ внася 2 танкера ГАЗ? Защо Петреъс - шеф на ЦРУ, собственик на „Нова ТВ“ - купи „Марица Изток 3“?

Беновска: Г-н Петков! Защо: Доган се „появи“? Защо: Сандов „затвори“ Ковачки? Защо: Подадохте длан на Превозвачите? Защо: НЯ-КОЙ внася 2 танкера ГАЗ? Защо Петреъс - шеф на ЦРУ, собственик на „Нова ТВ“ - купи „Марица Изток 3“?

Беновска: Г-н Петков, г-дата Борислав Сандов - ДъБъ и Асен Василев - ПП! Заради личен финансов интерес за 1 млрд с „Джем Корп“, за още 1 млрд с МЕТ опитват да изтъргуват БГ енергетиката и ТЕЦ-овете на Ковачки и Доган, и България?

Беновска: Г-н Петков, г-дата Борислав Сандов - ДъБъ и Асен Василев - ПП! Заради личен финансов интерес за 1 млрд с „Джем Корп“, за още 1 млрд с МЕТ опитват да изтъргуват БГ енергетиката и ТЕЦ-овете на Ковачки и Доган, и България?