Новини

Здравко Димитров: Борисов и Радев трябва да намерят общ език за доброто на България


Здравко Димитров: Борисов и Радев трябва да намерят общ език за доброто на България

11-09-2021 22:08


Здравко Димитров, кмет на Пловдив, ГЕРБ, в „Беновска пита" във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти септември 2021 г., заяви позиции по следните теми:


Как се управлява Пловдив в обстановка на ковид криза, служебен кабинет на Радев и факта, че ГЕРБ не е на власт?

    „Как управлявате Вие в обстановката на служебен кабинет на Румен Радев, влязъл в остра престрелка с лидера на ГЕРБ и ексминистър-председател Бойко Борисов, в обстановката на ковид и това, че ГЕРБ не е на власт?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори: „Не е лесно. Мандатът се очертава като много труден и изисква върхови усилия, мъдрост, позитивност, за да може всичко, от което Пловдив има нужда, да бъде осъществено! Трябва диалог и много търпение от всички, защото и политическата обстановка е много тежка, така че без диалог и само с излизания по улицата няма да стане! Това го разбраха и в парламента!".

Транспортните проблеми в Пловдив.

     „Вчера имахте една среща по повод на това, че автобусите в Пловдив искаха да спират, какво стана?", попита Беновска. Здравко Димитров отговори, че никога не е отказвал среща и затова е попитал превозвачите кога им е била отказана такава. Те не са отговорили нищо. Пловдивският кмет се съгласи, че билетите в града са може би най-ниски в цяла България, превозвачите търпят загуби, защото и цените на горивата са се повишили, но още веднъж подчерта, че проблемите се решават само с диалог, сядане на масата и излагане на аргументите. Той продължи, че на следващата сесия на общинския съвет ще бъде вкарано предложение превозвачите да бъдат дотирани и добави: „Но за това трябва да гласуват и общинските съветници, не е достатъчно само аз да бъда съгласен!".

   „Като говорим за транспорта, вие получихте като тежко наследство неработещ транспортен проект, опитите ви да въведете електронно таксуване все още не са завършили, как ще решите този проблем с обществения транспорт?", попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „Тотално провален транспортен проект наследихме! Представяте ли си, в Пловдив нямаше десен завой? Вече имаме 25 кръстовища, продължаваме да работим в тази посока. В Пловдив през деня влизат много хора, които работят. Улиците преди време са били изчислени за 40 000 - 50 000 коли, а сега само за ден влизат толкова!". Той добави, че се работи за кръстовища на две нива и пробиви на различни места и ако не се обърне внимание на тези проекти, ще настъпи пълен хаос.

   Здравко Димитров обясни, че в Пловдив искат да минат на електронно таксуване в градския транспорт, може би до края на годината ще се обяви конкурса. Компанията, която е получила предишната поръчка, не си е свършила работата, сега отново се започва отначало, може би ще има и обжалвания, което води до загуба на време и нерви.

Инвестициите в образованието.

    „Щем не щем всичко опира до пари, говорихме и за дотация на градския транспорт, сега пак говорим за пари. Как изобщо се справяте финансово, откъде общината черпи резерви?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че не е никак лесно, строят се 11 нови детски градини в момента, има планове да се построят и нови училища. Водещата отбеляза, че през последните десетилетия в Пловдив не са строени нови училища. Събеседникът ѝ каза, че в момента има проект за ново училище до хуманитарната гимназия.

   Здравко Димитров каза, че в момента са се съсредоточили върху най-важното и не се харчат излишни пари. Има обаче приоритети, които трябва да се изпълнят, за да бъде Пловдив добър град за живеене.

Протестите на ресторантьорите и собствениците на нощни заведения.

   „Тук преди малко бяха Ричард Алибегов, председател на БАЗ, Магдалена Милтенова от КАП и Петко Ангелов от КАПБ. Ричард Алибегов ми каза да Ви предам много поздрави. Какво закодирано послание Ви пращат ресторантьорите?", попита Беновска. Здравко Димитров отговори: „Преди време и аз съм се занимавал със същия бизнес, така че се разбираме без думи. Предайте му и Вие много поздрави! Община Пловдив беше първата, която отмени тротоарното право, отмени наемите. Не съм безразличен към техните проблеми, с каквото можем си помагаме взаимно!".

   „Как се движат протестите на собствениците на ресторанти и нощни заведения?", попита Беновска. Здравко Димитров отговори, че настини липсата на социални контакти е нещо много неприятно. Що се отнася до протестите, такива винаги е имало, трябва обаче да се подходи внимателно към всички аргументи.

Новите лица в политиката и неуспешните им опити да съставят правителство.

    „Какво мислите за новите лица, които предявиха апетит в политиката, но не можаха във втори парламент да съставят кабинет?", продължи Беновска и пусна на събеседника си коментара си от 24-ти юли://////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Беновска: Слави, какво ще направиш да не запее срещу теб народът „Мутри, сбогом!" и „Нема такава държава"?


Слави, „достойно ест" да си си отговорил сам, преди аз или друг да ти е „бил камбаната", че „историята се повтаря като фарс"...

Защото скъпият часовник на ръката ти вече отмерва времето, когато някой може да  запее песента ти срещу управлението на Борисов „Нема такава държава!":

„Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

Или чакате да дойдат поредните спасители?

Колко пъти се повтаря старата история?

Изхвърляме единия, прегръщаме втория.

И, нали, уж са нови, а пак са си същите -

правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се.

И, изведнъж, става ясно, че са пълни с имоти.

И, изведнъж, става ясно, че са пълни идиоти.

И какво да ги правим, сега, тия „кавали" -

щом така или иначе вече сме ги избрали?

Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно?

Не ви ли омръзна да живеете бедно? До кога ще си траем, вече става банално?

Толкова ли е трудно да живеем нормално?

Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава.

Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава.

Няма смисъл от това. И последната илюзия умря

в тая страна  - на власт е глупостта.

А, бе, нема такава държава!"


Слави! Аз, Илиана Беновска, в името на приятелството ни, интервютата ни и работата ни в „България търси талант!" те моля да не те изпратят с хита срещу Борисов „Мутри, сбогом!":

 „Хайде, стига вече! Времето изтече! Махайте се, мутри! Хайде, още утре!"

 

Слави. И. Да не ти се наложи с тези, които обявихте: „Ние идваме!" да помахате с бяла кърпичка и да обявите:

Ние си отиваме...

Аз съм Беновска. И питам.//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


        След като изгледаха клипа Беновска попита: „Какво е политическото бъдеще на България?". Здравко Димитров отговори, че всичко това е потвърждение на неговите думи, че едно е да говориш от студията на телевизиите и от площадите, съвсем друго е да поемеш властта и да носиш отговорност. Той добави: „Иначе ние сме горд народ, ще преминем и през това!".

Размяната на реплики между Борисов и Радев.

   „Мислите ли обаче, че ще преминем без последствия, в деня на Съединението ексминистър-председателят беше в Пловдив, тогава стана една задочна размяна на реплики между него и президента Радев?", попита Беновска и пусна запис от изказванията на Борисов и Радев от 6-ти септември 2021 г.


/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////Румен Радев: Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост. Единствените думи на Борисов, които имат значение, това са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор.


Бойко Борисов: Откъде знаеш ти кой ще е главният прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи? Може твоите да попитат за торбичките на Пламен Узунов „Пловдивски" или всичките ти там далавери на твоя кръг. Безсилие, страх, че ще загубят вече изборите.


Румен Радев: Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество.


Бойко Борисов: Ето това е интересно в държавата, дали Киро ще прави партия. Да я прави. Аз пък искам да направи партия.


Румен Радев: Що се касае до тревогите на левите хора, които се надяват да не бъде предадена тяхната надежда, искам да заявя следното - не аз съм човекът, който ще ви предаде!//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////     Беновска попита събеседника си кой ще бъде следващият президент на България. Димитров отговори, че не се наема да прави прогнози. „А трябва ли Борисов да се кандидатира за президент?", попита Беновска. Кметът на Пловдив отговори: „Уважавам и единия, и другия, те са големи хора с опит, според мен Борисов и Радев би трябвало да намерят общ език за доброто на България!". Така завърши разговорът между Здравко Димитров и Илиана Беновска в „Беновска пита" във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти септември 2021 г.

Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро „звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро „звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!