Новини

Иван Атанасов: Слави иска да изчегърта самия себе си - джендърство и фалшиви новини


Иван Атанасов: Слави иска да изчегърта самия себе си - джендърство и фалшиви новини

17-07-2021 11:30


Иван Атанасов, председател на КП ЛСЧСР, в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 17-ти юли 2021 г., заяви позиции по следните теми: 


Победа над Цветанов и доближаване до Сидеров на изборите; Новото след старото управление 

"Вие постигнахте чутовни успехи - бихте Цветанов, дясната ръка на Борисов, взехте повече гласове от него, Вашата коалиция и почти се доближихте до легендата на демокрацията Волен Сидеров. Как си го обяснявате?" попита Беновска. Иван Атанасов благодари на избирателите, гласували за "Ляв съюз за чиста и свята република" и сподели, че тези гласове са ценни, защото са искрени. Председателят на КП ЛСЧСР заяви, че със своето морално послание не биха се сравнявали с хора, загубили своето в българската политика. "Левицата е разгромена, патриотите са вън. Това е много лошо за България, защото няма да има кой да се противопостави на задаващите се предателства, например, да се отстъпи от позицията спрямо Република Северна Македония или да се спре настъпление спрямо стандарта на живот от заявената програма на ИТН, и още - за либерализъм, политики и подкрепа на глобалния финансов капитал в ущърб на малкия човек на България" коментира Атанасов. Той добави, че водещият мотив на изборите е бил "изчегъртването" на сегашното управление, за да дойде новото, а какво е новото - никой не е задал въпроса. "Получихме го вчера частично на пресконференцията на ИТН. Този парламент е куц, той е лош за България, но дано неговото съществувание не бъде ознаменувано с някакъв следващ позор за България. 

Патриотизмът в "Ляв съюз за чиста и свята република"; "Лява алтернатива на България" 

Беновска пожела да се излъчи репортаж от откриването на кампанията на КП ЛСЧСР в Стара Загора и изявлението на Иван Атанасов в защита на индустрията. 

Интервю на Илиана Беновска с Иван Атанасов, председател на КП „Ляв съюз за чиста и свята република", след митинг на КП „Ляв съюз за чиста и свята република" от 27-ми юни 2021 г. под надслов: „Заедно да защитим българската икономика и работните места! Не на деиндустриализацията! Не на „зелената сделка"! 

Илиана Беновска: Знамето какъв символ е в ръцете на КП „Ляв съюз за чиста и свята република"? 

Иван Атанасов: Символ на нашата битка за България! Ще се борим за България с всички сили, с цялото си сърце, открито, почтено и с този плам в сърцата, който видяхте на днешния митинг в защита на българската тежка индустрия, на българския въгледобив, на българската енергетика от новата вълна на деиндустриализация и „зелената сделка". 

Илиана Беновска: Г-н Атанасов, Вие се опитвате да предадете своята енергия и възглед за чиста и свята република на коалицията на хората, а каква обратна енергия получавате от тях? 

Иван Атанасов: Виждате, ние се обявихме преди 1 месец, хората изразяват своята спонтанна подкрепа, най-малкото искат да се снимат с нас, което за мен е ново усещане, забравил съм го през последните 24-5 години. Това ми вдъхва надежда, че ние спояваме една истинска коалиция от хора единомишленици, хора, които вярват в това, което си поставяме като цел, те са го изстрадали и ще се борим всички за България, не само водачите! 

Илиана Беновска: Сега тук Ви снима едно младо момиче от нашия екип, как ще привлечете младите? Дали патриотичните песни са добри, народните хора, приказките, думите или понятията, които звучат по-академично, които вие от Вашата коалиция употребявате? 

Иван Атанасов: Младите имат много остро чувство за справедливост, а срещу България се изсипа една огромна несправедливост. Аз се надявам те да отстояват тяхното желание за справедливост, а справедливостта означава и независимост, означава суверенитет, означава сами да вземаме решения какво да правим, сами да си решаваме вътрешните работи и както е казал Апостолът на свободата - и правиците, и кривиците! Смятам, че тези млади хора ще разберат нашите послания, защото те са насочени към тях, тяхното настояще и бъдеще! 

След интервюто Беновска призова Атанасов да поведе хорото и го попита може ли да „поведе политическото хоро"? Иван Атанасов поведе хорото с българското знаме в ръка!  


"Поведохте ли хорото на патриотизма КП ЛСЧСР? Получи ли се обратна връзка от избирателите?" попита Беновска. Иван Атанасов коментира, че времето е от обявяването на коалицията до изборите е било много кратко - 50 дни и заради това са останали неразпознати за голяма част от хората. Председателят на КП ЛСЧСР обясни, че Лява алтернатива е прераснала в КП ЛСЧСР, но е трудно обозначаването на нов субект за кратко време. "След 25 години се вижда, че има цели поколения, които не помнят годините на първото управление на БСП, когато Жан Виденов беше председател на БСП. Нашата цел беше да заявим политиките, това, което искаме да отстояване, а не толкова да изтикаме едно лице напред, чрез което като символ да ни припознаят в обществото. Тази кампания отчасти успя, отчасти не. Патриотизмът доказа своето право да бъде част от левите политики. Това е ценност, към която все повече ще се обръщаме, защото България все повече ще има нужда от патриотизъм, за да я отстояваме като нация, държава, идентичност, суверенитет, право на съществуване и право на бъдеще" каза Атанасов. Той подчерта, че ще продължат своя проект и след изборите. Беновска попита председателя на КП ЛСЧСР какво съдържа новият проект - ще се задържи ли форматът на коалицията. Председателят на КП ЛСЧСР обясни, че коалицията е от 4 партии и приключва с тези избори. Новият проект е "Лявата алтернатива на България" и бъдещето ще покаже дали отново ще се съберат партиите в ЛСЧСР. "Трябва да имаме своя формация, с която по-ясно да заявим своето лице. Коалицията в известен смисъл имаше и своите ограничения и компромиси. Справи се чудесно, показа високо ниво на кооперативност между партии" обясни Атанасов. Той благодари на всички коалиционни партньори.  

Русофилът Николай Малинов 

"Това да не е в скрита форма опит да се освободите от русофила Николай Малинов, който в момента е обвинен за шпионаж в полза на Русия?" попита Беновска. Иван Атанасов заяви, че не е, защото са обявили "Лява алтернатива на България" още преди да е станало ясно, че ще има предсрочни избори, но временно са спрели проекта, заради бързото решение за избори. Атанасов обясни, че той и Виденов са поканили останалите партии със споразумение до края на изборите да бъдат в коалиция, а оттук нататък всяка партия има собствен живот и решения. "Не сме се договаряли да правим обща партия от коалициите" подчерта Атанасов.  

Жан Виденов; Конституцията; ИТН и Лява алтернатива - за какво се борят? 

"По Ваше предложение и с Вашия организационен мащаб Вие създадохте Лявата алтернатива. Вие сте ръководителят, а Жан Виденов е организационният секретар. Ще остане ли Жан Виденов, който мълча 24 години, на тази позиция и ще продължи ли да бъде по-активен участник в Лявата алтернатива?" Попита Беновска. Иван Атанасов отговори, че Виденов ще е много по-активен участник, а това, което са направили, е нов прочит на миналото и много свидетели на този период са погледнали от друг ъгъл на събитията през 1995-6-7 година. Атанасов заяви, че са ориентирани към настоящето и бъдещето, а целите, които си поставят, са - защита на българския суверенитет и конституцията от 1991 година. Според него има заплаха от отиване на трети избори и опит за авторитаризъм и суспендиране или промяна на конституцията. "Конституцията трябва да бъде тема табу" за следващите няколко години, смята Атанасов и подчерта, че те ще защитават малкия човек на труда от загуба на работно място и доход, съотношението на труда и капитала. "ИТН предлага намаление на данъка на 9 % и един популизъм - намаление на данъците с около 3-4 милиарда лева, но не казват какво ще се изреже от бюджета. По всяка вероятност някакви социални разходи" коментира Атанасов. Той подчерта, че Лява алтернатива стоят зад прогресивното подоходно облагане, стръмна скала за корпоративното и доходното облагане за големите печалби, семейно подоходно облагане с минимален необлагаем доход и намаление на ДДС за храни, лекарства, детски стоки, стоки и услуги за културата и литературата.  

Беновска пожела да бъде излъчен анализът на Жан Виденов за миналото и бъдещето на откриването на кампанията на КП ЛСЧСР в София пред Народното събрание.  

Жан Виденов отговаря на въпроси на Илиана Беновска на 11-ти юни по време на откриването на кампанията на „Ляв съюз за чиста и свята република"  за предсрочните парламентарни избори на 11-ти юли.

Илиана Беновска: Може ли и г-н Жан Виденов да каже няколко думи, ние сме дошли тук да Ви отразяваме и очакваме да чуем няколко думи? 

Жан Виденов: Като архитект на коалицията, неин секретар и признавам си „кръстник", предполагам на всички Ви хареса продукта и на трите ми усилия. Искам да Ви кажа, че съм възхитен от резултата, моралната победа, ако не е наша, поне е моя, бъдете убедени в това. Искам да пожелая тя да стане обществено достояние, ако не след месец, то след 6 или след 9 месеца победата ще бъде наша.  

Илиана Беновска: Важно е кой иска да управлява и може ли? 

Жан Виденов: Разбира се, че искаме да управляваме! А, дали народът ще каже, тези са хората, зависи само от него. Искам да се надявам, че той ще добие увереността, смелостта и гордостта като българин най-сетне да реши този въпрос сам, защото 30 години го решават други! 

Илиана Беновска: Какво трябва да знаят от днешна гледна точка хората за Вас? 

Жан Виденов: Че съм един и същ от десетилетия? 

Илиана Беновска: А какво трябва да помнят от преди 24 години, когато тук на същото място се организира преврат срещу Вас и то с участие на Ваши съпартийци?

Жан Виденов: Нищо не си струва да се помни от последните 24 години, защото за съжаление народът с този спомен не успя да се справи, а не е и нужно. Важното е да живее в настоящето, но истинското, в момента живее в измислено настояще, чийто край предстои. Той ще го разбере в един момент. Целият народ трябва да е готов за този край, защото той ще е много тежък. 

Илиана Беновска: А, кой ще сложи този край, външни сили ли, американци, руснаци, или ние тук в държавата? 

Жан Виденов: Историята сложи край и всички прекрасно го усещат. Българинът е объркан, чака пак някой друг да вземе това решение. За съжаление слабостта ни като народ е такава, не сме против някой друг да взима решенията вместо нас. Този път чуждо решение в наша полза няма. Не бих казал, че има чуждо решение, което ще ни съхрани като конституционен суверенитет дори със сегашното название България. Така че щем не щем трябва  да го решим сами, като българи, обединени, доколкото е възможно. Моето решение съм си го взел - заедно с България свършвам и аз! 

Илиана Беновска: Извинете за въпроса, но понеже получавате много похвали в ютюб, получавате обаче и упреци, затова не мога да не Ви задам този въпрос - имате ли да се извинявате за „жанвиденовата зима", фалита на банките и инфлацията, Вие ли предизвикахте това? 

Жан Виденов: Не е редно заинтересованата страна да го казва!

Илиана Беновска: Направили сте си равносметка, предполагам! 

Жан Виденов: Има много професионални, много авторитетни и очевидно те ще останат като исторически факт, историографски монографии, публикувани много отдавна между другото, през последните десетина години. Бих казал дължим си извинения, няма да казвам от кого, дълго го чакам, но явно няма да го получа, нека да бъде така. 

Илиана Беновска: Последен въпрос, какво е бъдещето не само на държавата, но и на сегашната БСП, която Вие предвождахте преди 24 години? 

Жан Виденов: И която напуснах преди 21. Тази БСП вече е отречена от историята. Аз нямам нищо общо с моментната, сегашната. Тя е достойна за съжаление и горест, карикатура, анахронизъм. Антиисторично явление. Не знам по-тежък термин от този. Звучи мек, но не е никак мек. Бъдещето е бурно и много неясно.  

Илиана Беновска: Каква е изненадата накрая, какво ще говорите с хората по време на кампанията? Кое е онова изречение, което е най-важното и с което ще ги окуражите да Ви повярват? 

Жан Виденов: С Вас съм до края! Друго няма да чуете, само това!

Пресконференцията на ИТН на 16-ти юли 2021г.; Николай Василев и неговата книга "Меню за реформатори" 

"Г-н Атанасов, хайде да прескочим към настоящето. Наблюдавате процесите в България, ИТН си седи там някъде във виртуалното пространство, задава неаргументирани икономически посоки. Гледахте ли вчера пресконференцията в БТА, която продължи 2 часа, на която не се появи Слави Трифонов, защото бил на работа в ТВ 7/8, както каза Тошко Йорданов? Там работел Слави Трифонов. Ако сте я гледали, какво Ви е впечатлението?" попита Беновска. Атанасов отговори, че частично я е гледал, защото не е имал възможност нито желание да я гледа. Впечатлението му е, че Слави Трифонов и ИТН са поднесли голяма подмяна на българския народ. "От възрожденецът, патриотът Слави, Слави, който е радетел на българското, видяхме един Слави Трифонов и неговата формация, която е проводник на най-отявлените политики на глобалния финансов капитал - приватизирай всичко, намалявай данъците на богатите и каквото остане за хората на труда, за бедните, за пенсионерите. Видях едно надменно отношение към останалите политически партии. Това означава надменно отношение към България" сподели Атанасов.  

Беновска пожела да бъде излъчен неин въпрос и отговорът на Филип Станев от ИТН на вчерашната пресконференция по отношение на Николай Василев и неговата книга. 

Филип Станев от ИТН отговаря на въпрос на Илиана Беновска на пресконференция в БТА от 16-ти юли 2021 г.

Тошко Йорданов: Заповядайте, г-жо Беновска! 

Илиана Беновска: Благодаря, г-н Йорданов! Въпрос към г-н Василев, г-н Василев, не знам дали тук присъстващите са чели Вашата книга от 2014 г. „Меню за реформатори", не знам дали и г-н Йорданов и Филип Станев са чели тази книга, но понеже зная вашият поглед върху международната политика и структурирането, вероятно и затова са Ви поканили, защо не им предложите, взимам повод от думите на г-н Йорданов, че са несистемна партия, пък и от това хубаво шоу, да назначат министър на щастие. В Абу Даби има такъв министър, една от най-успешните икономики. И там този министър е жена. Така ще покажете, че наистина имате духовност. Това го казвам в тона на шоуто, което се разиграва тук, алегорията я разбирате предполагам? Ще ми отговорите ли? 

Филип Станев: Вижте, идеята не е лоша в литературен план. Аз не съм чел книгата на Николай Василев, за която говорите. 

Илиана Беновска: Той ще Ви я подари! 

Филип Станев: А Министерство на щастието, ако искате можем да влезем в хипотезата на книгите на Джоан Роулинг и да направим Министерство на магията! 


"Поканили са Николай Василев без изобщо да са наясно с неговите крайно радикално десни икономически възгледи, изложени в тази книга "Меню за реформатори". Остроумието на сценаристите на Шоуто на Слави продължава. Това са едни от най-напредналите и иновативно развиващи се икономики. Знаете, че ОАЕ и Саудитска Арабия са много по-напред дори от Европа в желанието и работата си за дигитализация. Какъв е Вашият коментар, че ще направят министерство на магията?" попита Беновска. Атанасов смята, че ИТН са абсолютно антисистемни и на базата на това печелят някаква подкрепа, но с разрушителна сила. "Те са главният противник, тези, които искат да изчегъртват, защото зад тях прозират други намерения. Слави Трифонов ги е заявил още 2017 година, заяви ги пред "Льо Монд", там прозира джендърството, фалшивите новини. Те ще бъдат проводник на този свят, за който ние предупреждавахме през цялата кампания и казахме, че ние решително ще се борим. Надявам се да успеем да събудим българския народ, да разберат тази опасност. На нас ни трябва отговорен позитивно обсъден план за България" коментира Атанасов. Той подчерта, че на тези избори ЛСЧСР не са успели, защото в кампанията си са говорили истината и не са обещали на хората реки от мед, а са им показали, че идва криза и ще бъде трудно. Иван Атанасов се надява това да не се случи, но се вижда, че светът се разпада. 

"Лявата алтернатива за България" 

Беновска попита Атанасов кога планира да съобщи и да продължи кампания, предвид динамичната политическа ситуация. "Вие успяхте да биете Цветан Цветанов, който се считаше за най-големия магьосник на печеленето на изборите и се доближихте до легендата на демокрацията Волен Сидеров" подчерта Беновска. Атанасов благодари за оценката и заяви, че продължават напред, отработват посланията си като формация и ще следват стъпките в закона за политическите партии - инициативен комитет, конгрес и след това регистрация на нова формация.  


Така завърши разговорът между Иван Атанасов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" по "Радио К2" и на живо във Фейсбук и Ютюб на 17-ти юли 2021 година.  

„БЕНОВСКА ПИТА“ - на 11.09.2021 г., СЪБОТА, от 9.00 часа

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Беновска: Слави, Радев, Нинова – „летящи“ или „пълзящи“ политици сте?

Беновска: Слави, Радев, Нинова – „летящи“ или „пълзящи“ политици сте?