Новини

Беновска: Г-да Борисов и Радев, знаете ли българската поговорка: “Войната на едни понася, други отнася“?


Беновска: Г-да Борисов и Радев, знаете ли българската поговорка: “Войната на едни понася, други отнася“?

02-08-2020 22:29


Защо хора, които са родени да живеят като братя, се превръщат във врагове?


Това е главният въпрос, който поставят вече 25-ти ден протестите в България.


Защо, вие,  избраните от нас министър-председател Борисов и президент Радев, чийто дълг е да се грижат за просперитета на България, воювате?


Защо г-да  Радев и Борисов не седнете пред всички нас в дебат какво е нужно на нас, хората и как да го постигнете?


Г-да Борисов и Радев, вгледайте се в очите на протестиращите. Това са самотни и объркани хора. За това са и податливи на влиянието и внушенията на обяздващите ги олигарси и неуспели политици.


Някой беше написал в интернет: „Успелите хора обсъждат идеи. Неуспелите -обсъждат хора".


Г-да Борисов и Радев, вие как искате да останете в историята?


В тази замърсена обстановка двама политици - Емил Димитров, ВМРО и Валери Симеонов, НФСБ - ни изненадаха със своя прочит на дълга си към хората:

Емил Димитров: Днес е последния ден на тази сесия в 44-то Народно събрание. От есента дейността на парламента се премества в друга сграда. Днес, като министър на МОСВ, на практика съм последният министър, който отговаря на парламентарен контрол в тази сграда, в тази зала и от тази трибуна. Имах честта тук да бъда 5 години народен представител в два парламента, включително заместник-председател и председател на няколко парламентарни комисии. Искам да благодаря и да изкажа почит и уважение на всички, които са заставали на тази трибуна. От днес тази сграда остава в историята. Позволете ми за последен път да прочета текста от Конституцията на Република България, чл. 76, ал. 2, в която всички народни представители, депутати в тази сграда, премиери и министри са полагали - „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа! Заклех се!". Уважаеми г-н председател, на Вас се пада честта да съобщите датата, часа и мястото на следващата парламентарна сесия и да закриете последното заседание в тази зала, след което тя да стане част от българската парламентарна история, с която всички ние трябва да се гордеем. Още веднъж благодаря, за мен беше чест, да живее България!

Валери Симеонов: Да живее България! Благодаря, г-н Димитров! Поради изчерпване на дневния ред закривам заседанието. Следващото заседание на Народното събрание ще се проведе в новата пленарна зала на 2 септември от 9 часа, приятна почивка!


Г-да Борисов и Радев, вие как искате да останете в историята?


Аз съм Беновска. И питам.

Беновска: Г-н Борисов, като „бомба със закъснител“ заложена ви от Радев ли цъкат „часовниците“ на Цветанов?

Беновска: Г-н Борисов, като „бомба със закъснител“ заложена ви от Радев ли цъкат „часовниците“ на Цветанов?

Беновска ще пита в неделя, 27 септеври 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?