Новини

Наско Сираков: Аз заслужавам най-много „Левски“, защото съм най-успешния и футболист, и ръководител от новата история на „Левски“


Наско Сираков: Аз заслужавам най-много „Левски“, защото съм най-успешния и футболист, и ръководител от новата история на „Левски“

28-06-2020 20:59


Интервю на Илиана Беноска с новия собственик на „Левски" Наско Сираков, излъчено в предаването „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2" на 28 юни 2020 г.

 

 

Илиана Беновска: Имаме удоволствието да посрещнем г-н Наско Сираков тук на стадион „Герена", новият собственик на ФК „Левски"! За мен е огромна чест, с такава голяма звезда не съм се срещала!


Наско Сираков: Здравейте, удоволствието е изцяло мое, добре дошли!


Илиана Беновска: Благодаря Ви, че ни приехте на този много хубав стадион!


Наско Сираков: Аз мисля, че трябва да стане много по-хубав. Сега е хубав само от едната страна и то не докрай.


Илиана Беновска: Добре, да видим, Вие бяхте голмайстора, световния голмайстор на „Левски", треньор, спортен директор, какво попускам още?


Наско Сираков: Изпълнителен директор.


Илиана Беновска: Сега вече сте и собственик, като собственик можете ли да ми върнете топката?


Наско Сираков: Аз съм след операция на крака, така че избяхвам по-принцип да ритам.


Илиана Беновска: Да, знам, затова леко я подавам.


Наско Сираков: Между другото, на ти можем да си говорим, нали?


Илиана Беновска: Да, ние се познаваме отдавна. Ще седнеш ли?


Наско Сираков: На земята ли?! Като казваш собственик, аз да ти кажа не се приемам толкова насериозно като собственик и това, което заявих, искам да направя така, че всички левскари по света да се чувстват собственици. Това, че аз съм приносител и собственик на акциите не ме прави ...


Илиана Беновска: Нещо много по-голямо от това, което си!


Наско Сираков: Искам нещо много по-голямо да постигнем за всички, които обичаме „Левски".


Илиана Беновска: Знаеш ли, скоро министър-председателят цитира една мисъл, която аз няколко пъти съм казвала на пресконференция - „Успехът е общ за целия екип, провалът е личен, собствен".


Наско Сираков: Виж, за това за мен лично съм го приемал винаги. Това е нещо, от което не можеш да избягаш, особено за един клуб като „Левски" с такава фенска маса и популярност. Най-нормалното е успехът да е на всички, а аз преди, като спортен и изпълнителен директор, съм приемал загубите като лични и съм ги приемал като главен виновник за това нещо.


Илиана Беновска: Знаеш ли, нашето предаване е политическо, но политиката е всичко. Мотото е „политиката, глупако", като перифразирам една мисъл на Бил Клинтън, с която той спечели изборите за президент - „икономиката, глупако", как ще се справиш с парите? Първо има задължения, знаеш, и аз съм работодател, всички искат да получават повече, надяваме се и те да работят много за това, не винаги се получава така. Трябва много неща, ти казваш, че искаш и другата страна на „Герена" да обновиш?


Наско Сираков: И трите страни.


Илиана Беновска: Трябва да инвестираш и в млади футболисти, едно време и ти, и жена ти Илиана Раева сте типично български рекордьори, тя световна и ти световен. Ние нямаме вече български футболисти. Какво ще правиш с парите?


Наско Сираков: Да, това е голям проблем, сериозен проблем. Ами ще започнем да си ги създаваме. Защото истината е, че това е най-правилното и второ, в дългосрочен план най-печелившото и най-евтиното за клуба.


Илиана Беновска: А как ще ги създавате?


Наско Сираков: Така, както сме ги създавали преди, с правилна работа още от деца, преди да станат още юноши.


Илиана Беновска: А, да създавате деца, аз мислех, че говориш за парите!


Наско Сираков: Не, хората, децата, юношите. А за парите, ти си работодател и казваш, че искаш твоите хора да получават повече пари. Е, тук няма да получават повече пари, ще получават по-малко със сигурност.


Илиана Беновска: Дали ще се примирят?


Наско Сираков: Който иска да върви по този път, ще върви с мен. Който не иска, няма проблем, ще се разделим. Това, че тук е валя „златен дъжд" през последните години и въпреки всичко резултатите са тотално разочароващи  и плачевни, показва, че и с много пари може нищо да не се направи. Така че ще тръгнем по съвсем различен път и с хора, с които имаме единомислие по този въпрос.


Илиана Беновска: Защо Локомотив Пловдив ви би в първия мач, в който ти стана собственик?


Наско Сираков: Виж какво, аз искам във всеки мач отборът да побеждава, но в интерес на истината не чувствам нито грам вина или угризение за резултатите на отбора в този момент. Първо аз не съм Дейвид Копърфийлд, за да променя каквото и да е. Второ, лично аз искам да видя всички футболисти, с които разполагаме тук, в игрова обстановка и да си направя за мен заключение кой трябва да продължи по този нов път, по който искаме да поемем. В спорта има победители и победени, във футбола има и равен резултат. Резултатите ни не са толкова важни, пак казвам, искам да побеждаваме във всеки един мач, но не са толкова важни на този етап, а да добием реална представа с какво разполагаме, какво трябва да търсим и да продължим напред.


Илиана Беновска: Тук обаче ще ти напомня нещо, което няма как да го скрия. Когато Ивайло Петев трябваше да става треньор и го съблякоха на пресконференцията до кръста, ти каза, че никога повече няма да се върнеш в „Левски".


Наско Сираков: Да, и в интерес на истината го мислих.


Илиана Беновска: Защо?


Наско Сираков: Защото беше ужасяващо.


Илиана Беновска: Това беше чудовищно!


Наско Сираков: Това беше скандала на годината в световен футболен мащаб. И аз да ти кажа честно и сега го мисля така. Аз не бях обиден толкова за себе си. Аз чувствах страшна болка и обида към институцията „Левски", че това може да се случи на този отбор, на който аз дължа всичко и в който съм отраснал от 12 годишен. И наистина чистосърдечно мога да кажа, че го мислех това. Виж как се потвърждават тези думи, че никога не трябва да казваш никога.


Илиана Беновска: Защо, животът е подвижен и хубавото е това, че го живеем активно. Ти в момента точно това правиш, преминаваш от най-различни превъплъщения, но си верен на това, което можеш.


Наско Сираков: Истината да ти кажа, че бях си изградил такъв живот през последните години, който ме задоволяваше абсолютно.


Илиана Беновска: Не беше ли пасивен?


Наско Сираков: Да, пасивен, но на мен ми харесваше това, да обръщам изключително много повече внимание на семейството ми, на децата ми, на внучките ми. Това, от което съм ги лишавал и съм лишавал и себе си толкова дълги години като футболист и ръководител след това. И ми беше добре. И ако не се беше случило това нещо с „Левски" ...


Илиана Беновска: Ще стигнем и дотам, но преди това да те попитам нещо от старите спомени, 94-та или 95-та, децата не помня дали бяха тогава родени ...


Наско Сираков: Да, бяха тогава на 10 и на 6 години.


Илиана Беновска: Какво направи ти сред привържениците на „Левски", помниш ли?


Наско Сираков: Не.

 

Илиана Беновска: Е, как? Обърна се и си свали шортите!


Наско Сираков: По-рано беше, някъде 92-ра, 93-та беше. Беше на една група от десетина човека.


Илиана Беновска: Но се разбра, като че ли е акт срещу всичките левскари или така го изкараха.


Наско Сираков: Изкараха го определени твои колеги и продължават да го изкарват.


Илиана Беновска: Добре, кажи сега как е!


Наско Сираков: Първо това никога не се е случвало на мач със „Славия", това беше на мач с „Черноморец" Бургас.


Илиана Беновска: Ти не беше ли от „Славия" тогава?


Наско Сираков: Не, това е поредната лъжа, която се преповтаря 1000 пъти и хората се надяват да стане истина.


Илиана Беновска: Слушайте внимателно Наско Сираков!


Наско Сираков: Няма как да стане. Това е на мач с „Черноморец" Бургас на стадион „Васил Левски". Това беше едно от най-силните поколения на „Левски". Тогава в сектор А една групичка от 10 човека, те не са казали една дума против мен, първото полувреме беше 0:0, започна второто полувреме, играехме наистина колебливо, те нападаха 80% от колегите ми. Аз тогава бях на върха на любовта на хората и 80% от времето се скандираше „Наско Сираков" от трибуните. Така че след като вкарахме гола на мен спонтанната ми реакция беше да отида при тази група, заради моите колеги, не заради мен, пак казвам, нито една лоша дума не беше казана за мен на този мач или скандирана. И отидох при тях и си свалих гащите, но аз бях с клин.


Илиана Беновска: Аз не казвам, че си би гол.


Наско Сираков: За мен това беше и още го чувствам така - наказание за тези десетина човека, като след реакцията ми до края на мача целия стадион скандираше само моето име. Така че това е истината, а на мача със „Славия" при едно спиране на играта, точно на тъч линията, падна се пред скамейката на „Левски", взех топката и започнах да жонглирам с главичка. Това беше и колкото и да се повтаря и преекспонира, няма да стане лъжата истина.


Илиана Беновска: Добре, хайде тогава да ми кажеш каква е истината за това, че ти придоби акциите от Васил Божков.


Наско Сираков: В смисъл, как се случи ли?


Илиана Беновска: Как се случи, защо избра теб, а не, да не споменавам други имена?


Наско Сираков: Който и да споменеш, според мен, в интерес на истината, колкото и нескромно да звучи, аз ги заслужавам най-много. Защото аз съм най-успешния и футболист, и ръководител от новата история на „Левски" и това също е истина. От 71 или 72 трофея, които е спечелил „Левски" в историята си, аз съм свързан с 27. Не съм се запитвал защо Васил е избрал мен, макар че с Васил сме приятели от 30 години. Аз му се обадих на другия ден, след като стана този цирк в срядата през Министерски съвет, което за мен беше едно тотално безобразие, поне аз така го приех.


Илиана Беновска: Ти каза ли му, че не го одобряваш?


Наско Сираков: Да.


Илиана Беновска: Какво му каза - какво правиш ти?


Наско Сираков: Аз в четвъртък сутринта му се обадих, звънях му по телефона, той не ми вдигна. Пуснах му съобщение, че имам някакво решение евентуално за акциите и той ме набра следобед към 2,30-3.


Илиана Беновска: Тоест не той се сети за теб, а ти го потърси?


Наско Сираков: Аз му се бях обадил 10 дена преди това и му казах, че ако иска да направи добро за „Левски" и че ситуацията е трагична, да прехвърли акциите си на Тити. Че това е човек, който с огромния си хъс, желание, амбиция и непримиримост може да помогне на „Левски" в този момент да излезе от тази ситуация. Но в този ден след „шоуто" на Сашо през Министерски съвет, реших аз да поема тази отговорност.


Илиана Беновска: Това носи ли ти някакви негативи? Ще те питам съвсем буквално, ти харесваш ли Бойко Борисов?


Наско Сираков: Да.

 

Илиана Беновска: Какво му харесваш, като футболист ли го харесваш?


Наско Сираков: Не, като футболист не чак толкова, мисля, че съм бил по-добър футболист от него, макар че има мачове, в които сме играли заедно и той е вкарвал повече голове от мен.


Илиана Беновска: Ти си му пуснал.


Наско Сираков: Аз ти говоря преди 20 години, аз сега вече отдавна спрях да играя, мисля, че ми е минало времето. Но точно когато се бях отказал в тези години сме ходили и сме играли заедно и сме правили такива мачове и в провинцията.


Илиана Беновска: А като политик харесваш ли го?


Наско Сираков: Харесвам го, да.


Илиана Беновска: Какво му харесваш?


Наско Сираков: Какво да ти кажа?


Илиана Беновска: Така, простичко ми кажи.


Наско Сираков: Простичко - аз винаги съм бил „син" политически. Би съм демократ още от първите дни след 89-та година, когато дойдоха промените. А и другото, което е, с Бойко сме над 25 години приятели. Добри познати, но и приятели, аз така го чувствам. И много неща ме кефят.


Илиана Беновска: Преди малко показах фигуративно какво си направи ти, случката със шортите. Божков не направи ли така на Борисов, като му прати акциите в Министерски съвет. Как го разбра?


Наско Сираков: Виж сега, аз нито искам да съм адвокат на Бойко, нито да съм прокурор срещу Васил. Още един път го заявяам, мен ме обиди, страшно се почувствах обиден и омерзен от това, което се случва с любимия ми клуб. Нито искам да влизам защо единия го е направил, разбирам и бях сигурен, че Бойко няма да ги приеме.


Илиана Беновска: Естествено!


Наско Сираков: Нормално е, че няма да ги приеме и го знаех от първата секунда, бях сигурен. Просто смятам, че не беше нормално в случая „Левски" да става заложник на когото и да е и на неговите интереси.


Илиана Беновска: Добре, ти сега ще можеш ли да отбраниш „Левски" от политиката, защото както знаеш както знаеш циганите, извинявам се за съвместяването ...


Наско Сираков: Ами то „Левски" няма нищо общо с политиката, веднага ти казвам.


Илиана Беновска: Има, сега ще ти кажа, циганите и „Левски" винаги са били заложник на политиците, извинявам се, че ги събирам!


Наско Сираков: А, не! Аз когато съм бил футболист никога не сме били заложници на политиката!


Илиана Беновска: Хайде сега, всички се кълнат в „Левски"!


Наско Сираков: А, това, че някои политици са били левскари, ами то е имало много повече политици цесекари!


Илиана Беновска: Аз не помня, Първанов с кого риташе? Имаше един мач си спомням на „Васил Левски".


Наско Сираков: Да, те бяха в моя отбор и Бойко, и Първанов.


Илиана Беновска: И Бойко беше тогава в същия мач?


Наско Сираков: Да, и двамата бяха тогава в моя отбор, но това не виждам какво ме е полизирало мен специално или „Левски", а там бяха два отбора, разделени от футболистите, които бяхме през 94-та на световното, и за да бъде по-равностоен мача, така че падна, че в моя отбор бяха и Бойко, и Първанов.


Илиана Беновска: Да, но парите винаги са някак около политиците. Откъде ще вземеш пари ти сега? Казахте, че имате свободни рекламни площи.


Наско Сираков: Ето и аз съм ги накарал, всичките са в бяло, това всичко е свободно, да.


Илиана Беновска: Не те питах колко, но ти го споменаваше, колко горе-долу са неизплатените задължения?


Наско Сираков: Задълженията са много, но те не са страшни и опасни. Най-големият проблем на „Левски" в момента са парите, които са натрупани в последните 6 месеца, задълженията, които са натрупани като пари в последните 6 месеца.


Илиана Беновска: Защо?


Наско Сираков: Защото не е плащано, нямаше кой да плаща на футболисти, треньори, администрация, детско-юношеска школа.


Илиана Беновска: А ти обследва ли защо по-рано Васил Божков, или Спас Русев, или който и да е там са плащали?


Наско Сираков: Да обследвам? Аз да не съм разследващ журналист!


Илиана Беновска: Да анализираш, нали поемаш едно предприятие в крайна сметка?


Наско Сираков: Ами да.


Илиана Беновска: Каква е била мотивацията им да плащат?


Наско Сираков: Този въпрос трябва да зададеш към тях. Аз мога да коментирам какво се е случвало под тяхно ръководство, а защо те са плащали и защо са си харчили парите, те дадоха достатъчно пресконфереции през тези години, така че всеки може да си направи изводите.


Илиана Беновска: Как склони Спас Русев да се откаже от това, което му дължи „Левски"?


Наско Сираков: На него „Левски" не му дължи нищо, „Левски" дължи на „Виваком".


Илиана Беновска: И как, ще им се отплащате с реклами?


Наско Сираков: „Левски" е взел по времето на Спас Русев, когато той е бил собственик на „Левски", е взел допълнително пари на заем от „Виваком", които са изхарчени и тези пари се дължат на „Виваком". Спас Русев прави огромния жест в момента с негови пари да изплати този дълг и да оправи тази дреболия от 2,9 милиона лева, за което получава само адмирации от моя страна. Между другото той ми го беше обещал няколко дена преди да дойдта акциите и се радвам, че си изпълни обещанието.


Илиана Беновска: А кой ти е най-добрия пример за управление, сега се сещам и за адвокат Тодор Батков?


Наско Сираков: Виж сега, аз не искам да правя някакви градации на ръководителите, защото с всички от тях поддържам много добри отношения и до момента. Факт е, че в последните 11 години „Левски" с огромното желание на всички, с изключение на Иво Тонев, който, понеже е бивш футболист и има някаква експертиза спортна, другите нямат такава и явно не са заложили на правилните хора, които да управляват спортния процес в клуба и резултатите са видни на всички.


Илиана Беновска: Какво каза Илиана Раева, Вашата съпруга?


Наско Сираков: Илиана не беше в началото много щастила за това, което започнах.


Илиана Беновска: Защо?


Наско Сираков: Защото си бяхме изградили един нормален, спокоен живот.


Илиана Беновска: Рано ви е за пенсия още!


Наско Сираков: Не, да обръщаме внимание на внучките ни, които вече станаха 3.


Илиана Беновска: Да са ви живи и здрави!


Наско Сираков: Мерси! Ние се чувствахме отлично и в началото тя прие малко раздвоена, макар че тя е по-голяма левскарка от мен, защото е израсла на 300 метра от този стадион и тук е станала състезателка, треньорка, сега и президент. Всичко е минало през „Левски". Така че беше малко разколебана, но от втория ден, тя по принцип знае, че когато става въпрос за „Левски" не трябва да ми поставя нещата така, че да трябва да избирам.


Илиана Беновска: Една шега сега ми хрумва по женска линия, аз имам три дъщери, ти имаш три внучки, защо не вземеш да направиш един женски футболен отбор?


Наско Сираков: Не, женски футболен отбор не искам, но мисля, че ако се напънат дъщерите ми още един два пъти ...


Илиана Беновска: Е, недей така сексистки!


Наско Сираков: Следващият ансамбъл след 15 години е готов!


Илиана Беновска: Това е добър отговор!


Наско Сираков: Мисля, че за малките момиченца най-доброто решение е, да учат разбира се и да се занимават с художествена гимнастика. Дали ще станат големи звезди или не, но те ще бъдат изключително привлекателни и за в бъдеще.


Илиана Беновска: Чудесно. А защо каза, че на Тити Папазов си имал повече доверие, отколкото на семейството си, какво беше казал точно?


Наско Сираков: Горе-долу е така. Аз още веднъж ти казвам, Тити е толкова отдаден човек на каузата на „Левски", аз не съм срещал. Мисля, че това е богатство в момента за нашия клуб. Разбира се понякога трябва да му се дърпат малко и юздите.


Илиана Беновска: Ръчната да му дърпаш?


Наско Сираков: Да му се дърпа малко ръчната, най-вече, за да не се превърне стадион „Георги Аспарухов" в „Стената на плача".


Илиана Беновска: Как го закачаш! Той си е емоционален!


Наско Сираков: Крайно емоционален! Но пак казвам, той може да бъде и ще бъде със сигурност изключително полезен на каузата „Левски".


Илиана Беновска: Как ще изкара пари, сега той започва да продава акции или какво?


Наско Сираков: Не! Акции на парче няма да се продават. Ако има желание някой наистина сериозен инвеститор, „бял" инвеститор, чист, могат да се продават акции в пакет. Ние и без това в момента имаме над 1200 акционери, ако започнем да продаваме, аз съм сигурен, че по 1, по 5, по 10 акции можем да продадем колкото си искаме.


Илиана Беновска: Мога ли да си купя една акция?


Наско Сираков: Може, аз на теб ще ти подаря!


Илиана Беновска: Не, искам да си купя, да съм член на общото събрание.


Наско Сираков: Точно това трябва да се избягва да се случва, защото след 15 дни тук на стадион „Георги Аспарухов" няма да ни позволяват да си проведем общото събрание.


Илиана Беновска: Да, това е ужасен капан между другото.


Наско Сираков: Затова казвам, че в пакет по 5%, 10%, 15% от акциите на Тити могат да се продават. Но те ще бъдат с един човек на общото събрание.

 

Илиана Беновска: Имате ли нещо конкретно вече предвид за акциите?


Наско Сираков: Не, но никога не е късно да се появи желаещ човек, особено след това, което напарвиха нашите фенове.


Илиана Беновска: Колко ви е времения хоризонт?


Наско Сираков: Къс е по принцип, но ние ако гледаме само на това някой да се появи и да ни купи акциите, плюс това аз не искам само да ги продам тези акции ...


Илиана Беновска: Ти каза „бял и свестен".


Наско Сираков: Аз искам всеки един на базата на определен бюджет на базата на това, което ще седнем и ще обсъдим с него, всеки един такъв инвеститор, който иска да стане акционер в „Левски", трябва да участва всяка година на базата на процентите, които има като акции, в издръжката на клуба.


Илиана Беновска: Тоест не само да взима дивидент, но и дава?


Наско Сираков: Това след година, две или три може да се случи или да не се случи, но не това е начина и пътя да се издържа „Левски".


Илиана Беновска: Добре, нямаш треньор!


Наско Сираков: Имам треньор, как да нямам! Имам треньор, от който съм доволен в момента, това е Георги Тодоров.


Илиана Беновска: А какво ще правиш с Петър Хубчев, разделяте се?


Наско Сираков: Водили сме разговори с него и с адвоката му, предстоят още разговори, ние трябва да му платим при всички положения това, което той си е заработил до момента.


Илиана Беновска: Тоест няма драма?


Наско Сираков: Драма винаги има, защото все пак ...


Илиана Беновска: Ще се разберете?


Наско Сираков: Аз с Петьо съм играл още преди 30 години, така че съм убеден, че ще се разберем.


Илиана Беновска: Ясно, а Георги Тодоров ще го правиш постоянен ли?


Наско Сираков: Георги Тодоров в момента е треньор на „Левски" и ще продължи да бъде.


Илиана Беновска: Защото нещо четох, че бил заместващ ли, не знам какво?

 

Наско Сираков: Той юридически ако не е, тогава няма право да стои на пейката. Виж какво, в България не трябва да четеш прекалено много неща, защото голяма част от тях меко казано не отговарят на истината.


Илиана Беновска: Съгласна съм. Хайде сега, това е твоята камера, обърни се към нея и кажи нещо, което ти е важно да го чуят левскарите!


Наско Сираков: Което ми е най-важно в момента ли?


Илиана Беновска: Да, какво искаш да ти се случи? Не от „златната рибка"!


Наско Сираков: Не, не чакам „златната рибка" и нямам намерение да я чакам! Знам, че е измислица. От 1-ви юли стартираме кампанията за абонаментни карти. Призовавам всички левскари, всички, които обичат този отбор, тази година до момента сме с рекорд в историята до момента по продадени абонаментни карти, да го подобрим двойно.


Илиана Беновска: И аз се присъединявам към молбата на Наско Сираков. Това ще бъде нашата обща инициатива между „Канал 3", „Радио К2" и „Беновска пита", знаете, че с нашите гости правим общи инициативи - моля ви, послушайте го и го направете, нека да направим едно добро дело. На никой няма да му коства кой знае какво, но капка по капка вир става, нали така?


Наско Сираков: Точно така!


Илиана Беновска: Дайте ни сега тениски, ябълки и книгата на Наско, да видим какво ще ми напишеш. Няма да ти я ритам ябълката, ще ти я подам! Пожелавам ти да си здрава българска червена ябълка, с такава надежда правим това интервю!


Наско Сираков: Любимия ми плод!


Илиана Беновска: Ръфай, да са ти здрави зъбите! Това е една мъдра книга, едно голямо интервю, което направихме с Ахмед Доган преди 20 и повече години. Между другото, без да пише за футбол тук, ако го прочетеш внимателно, ще намериш много отговори на въпросите си.


Наско Сираков: Сигурен съм!


Илиана Беновска: Ще правим кросче, дано си добре със ставата, с клубната тениска.


Наско Сираков: Много благодаря!


Илиана Беновска: Ти си ми приготвил моя тениска, какво ще ми напишеш, с тези книги ще правим благотворителен търг, така че не да е нещо помпозно, но да е истинско. „За отличното и искрено интервю, за мен беше удоволствие". Добре, да се съглася с това послание, гледайте внимателно какво ще направя, да не се изтълкува по друг начин, и за мен беше удоволствие, дай да го напиша. Изключително много ти благодаря за това интервю, чао, до скоро и успех!


Наско Сираков: Благодаря и аз, да сте живи и здрави, успех на екипа и на Вас!


Беновска: Г-н Борисов, като „бомба със закъснител“ заложена ви от Радев ли цъкат „часовниците“ на Цветанов?

Беновска: Г-н Борисов, като „бомба със закъснител“ заложена ви от Радев ли цъкат „часовниците“ на Цветанов?

Беновска ще пита в неделя, 27 септеври 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?