Новини

Петьо Блъсков: Ако ген. Мутафчийски види съдбата на ген. Радев – ще се откаже от президентството


Петьо Блъсков: Ако ген. Мутафчийски види съдбата на ген. Радев – ще се откаже от президентството

17-05-2020 19:44


Петьо Блъсков, Труд, в  разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2" заявиха позиции по следните теми:


Извънредната обстановска в България заради кризата с коронавируса.

    Водещата покани своя гост Петьо Блъсков да се поздравят на мината и го предупреди „Внимавай да не избухне!". Той отбеляза, че и без това сме били във военно положение доскоро. „А бяхме ли във военно положение?", попита водещата. Събеседникът й отбеляза, че е имало някои сходни черти - ограничени права, страх, мобилизиране на медицината.

   „А онези пък, които искаха да пътуват, да „палуват", те какви бяха?", попита водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори: „Знаеш ли, като каза военно положение, на мен ми се струва, че има една много интересна асоциация с края на Първата световна война, тежка икономическа, социална и политическа обстановка в България и прочутите сражения на българската армия при Дойран и частта, командвана от ген. Вазов. В записките си, които води, казва - картината е ужасна, в София всички се веселят, кръчмите са пълни, въртят се „гешефти", тогава това е била думата за нещо далаверско. А тук войниците нямат дрехи, даваме им по 800 грама хляб, обувките са изпокъсани, и въпреки денонощния обстрел на английската артилерия, позициите при Дойран са запазени! И в „Таймс" се пишат героични дописки за българската войска! В същото време в София една танцова група, която й е все едно какво се случва в държавата и само гледат да се „репчат" и да говорят мръсотии! Обществото ни някак си не се е променило!".


Работата на ген. Мутафчийски и има ли бедеще той в политиката?

 

 

    „Тогава да те питам, като напомни за ген. Вазов, смяташ ли, че в такива моменти на криза, хайде Първата световна война е военно положение, но тук не беше баш, трябва да се появи някой генерал, ето сега ген. Мутафчийски се появи?", попита водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори: „Категорично, разбира се, че трябва!". „А този човек застрашава ли по рейтинг Борисов, той ли ще е бъдещият президент?", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че ген. Мутафчийски не е политик, а тези приказки нямат сериозна аргументация. „Нека да стане и политик, ако го влече!", отбеляза водещата. Гостът й отговори, че в това няма нищо лошо, но едва ли ще го направи, като се има предвид какъв професионалист е.

 

 

   „А защо някои „слабаци", ще ги нарека така, мисля, че ще ме подкрепиш, не можаха да одобрят - той беше прав! „Какво ми задавате все едни и същи въпроси! Защо не слушате какво говоря?" Защо опитаха и него да го развенчаят и ефикасни ли са? Докога ще търпим деструктивизма? Този коронавирус ще ни обърне ли малко да си премислим?", попита водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори, че в подобни кризисни моменти се появява една група, която той нарича „мозъчни онанисти". Тези хора нямат разсъдък да участват реално в живота. „Те нямат корени! Те не са дали плод!", отбеляза водещата. Събеседникът й се съгласи и продължи, че тези хора показват злоба, присъща за нетворящия и безплоден човек. На въпроса на водещата ще успеем ли да ги преборим той отговори, че такива хора има навсякъде.


Президентът Радев.

     „А президента Радев към кои е? Направи ли ти впечатление, че той като че ли се опитва да „вдигне самолета", но сякаш остава на етапа коремно превъртане?", попита водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори: „Това май му дойде вповече, кризата като че ли мина над него!". „Вие мъжете такива ли сте „слабаци"?", попита водещата. Гостът й отговори, че държавният глава изобщо не е успял да осмисли аналитично кризата с коронавируса. „Ще го „удава" ли тази криза?", продължи с въпросите си водещата. Събеседникът й отговори: „Кой го знае дали ще го удави, но във всеки случай силно е разклатено състоянието му!".

   „Искра Михайлова свърза президента абсолютно с БСП и каза, че ДПС са страшно разочаровани от липсата на всякакъв здрав разум!", отбеляза водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори: „Кой с кого свързва, тези неща са малко съчинения по картинка!".

    „Какво е бъдещето на ген. Радев, който е настоящ президент?", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че вероятно пак ще се бърка в политиката. Той продължи, че Радев също е суперпрофесионалист в своята област и ако ген. Мутафчийски види съдбата на Радев, със сигурност ще се откаже от президентството. „И този е генерал, и този е професионалист, но какво стана - отиде в президентството и изпусна въздуха!", заяви Блъсков.

   „А ако ген. Мутафчийски види, защото той я е видял, съдбата на ген. Борисов?", попита водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори, че Бойко Борисов не е професионален генерал. Водещата отбеляза, че и ген. Мутафчийски не е професионален генерал, а лекар. Блъсков отвърна, че все пак Мутафчийски е лекар във военни подразделения. От своя страна Борисов е станал главен секретар на МВР и постът е изисквал чин. „Но Борисов е завършил военно училище, недей да го обиждаш така! Сега ще ти се обади и ще те пита - Блъсков, защо?", отвърна водещата Илиана Беновска. Гостът й отговори, че не обижда Борисов и добави: „Няма лошо, ако ми се обади. То на главата му гори пожар три месеца!".


Укриващите се в чужбина от българското правосъдие Васил Божков и Цветан Василев. Съдбата на българския футбол.

    „Какво се случва с Божков и Цветан Василев, те сродиха ли се, съюзиха ли се, докога ще се чувстват недосегаеми?", попита водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори, че от цялата работа най-жалкото нещо е съдбата на българските футболни клубове „Левски" и ЦСКА. Той продължи, че в българския футбол има един добър пример и това е Кирил Домусчиев, а истината е, че добър футбол се прави с пари и железен мениджмънт. „А откъде пари?", попита водещата. Събеседникът й отговори, че братя Домусчиеви си имат собствен бизнес, а в управлението на ФК „Лудогорец" показват отличен мениджмънт.

   „Затваряш ли си очите пред твърдението, че футболът, политиката и бизнесът са много свързани? Не казвам, че Домусчиев е връзката, казвам го по принцип!", попита водещата Илиана Беновска. Гостът й отговори, че винаги е било така, а преди 10-ти ноември големите скандали в Политбюро са били заради „Левски" и ЦСКА. Той продължи: „Между другото в А група циркът е пълен, ще има два отбора ЦСКА. Едното се казва ЦСКА 1948, този ЦСКА, дето сега влиза, но тези, които са го кръстили така, да вземат да прочетат историята на този клуб, защото аз съм стар цеденевист, този клуб през 1948, както те са го изписали, се казва Септември към ЦДВ! Не може да се казва ЦСКА 1948, няма такова нещо в историята!".


Главният прокурор.

    „Кажи ми какво се случва в прокуратурата, главния прокурор си създаде „Съвет на старейшините"?", попита водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори, че той си върши работата, а въпросното звено е необходимо. Може би съставът му е твърде голям, но такъв съвет трябва да има.


БСП.

   „Трябва ли да се създаде такъв „Съвет на старейшините" към БСП, сега Мишо Миков беше тук и му предложих?", попита водещата Илиана Беновска. Петьо Блъсков отговори, че според него БСП трябва да вдигнат поглед от пъпа си. „Кирил Добрев е вдигнал очи над главата на Корнелия Нинова!", отбеляза водещата. Събеседникът й отговори, че проблемът на БСП е организационен, а личностният им проблем се казва Корнелия Нинова.

   „За да можеш да видиш пъпа си, все пак трябва да можеш да видиш пъпа си, ако ме разбираш! А дали някои могат да видят пъповете си, ако те не са много, така? Кирил Добрев ще стане ли бъдещият председател?", попита водещата Илиана Беновска. Гостът й отговори: „Ами да стане, той има добро наследство. Сигурно може. В БСП има много интелигентни хора!". „Ще остане ли Корнелия Нинова, или някой друг ще я смени?", попита водещата. „Ако искат да им се затрие партията - да я оставят!", отговори той. На въпроса как могат да я махнат Блъсков отговори: „Не знам, те си имат някакви апаратни техники. Но според мен това е решението за бъдещето на БСП, защото без БСП става тежък дисбаланс в политическата обстановка в България", с което завърши участието си в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2" на 17-ти май 2020 година.

Беновска: Главен прокурор Гешев, вие ли ще сте „лекарството“ срещу „коронавируса“ на корупцията и войната „Радев VS Борисов“?

Беновска: Главен прокурор Гешев, вие ли ще сте „лекарството“ срещу „коронавируса“ на корупцията и войната „Радев VS Борисов“?

Беновска ще пита в неделя, 5 юли 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?