Новини

Беновска: Quo vadis /къде отиваш/ -  президент Радев, накъде водите България?


Беновска: Quo vadis /къде отиваш/ - президент Радев, накъде водите България?

23-02-2020 18:19


Свети Петър, един от дванадесетте апостоли на Иисус, пита Иисус Христос: „Quo vadis, Domine?" - „Къде отиваш, Господи?" . Христос отговаря, че се връща в Рим, за да бъде разпънат отново на кръста и да приеме мъченическата смърт. Действието се развива в античен Рим, около 64 г. по времето на император Нерон. Това е изключителната история за падението на една от най-великите империи, но и за спасението.

Г-н президент, докосвам се до святата лексика и до разтърсващия исторически пример, защото вашето поведение навява на мисълта ,че в своите речи и прояви търсите идентификация с великите.

Артикулирате с апломб на папа, движите се по площадите като водач на свято шествие, увлечен сте, като в наддаване на конско надбягване - но, в годишнината от обесването на българската светиня Левски, не заложихте нито на правилната кобила, нито на правилната ездачка, запасала се с дебел жълт шал.

България не ви е нито хиподрум за състезание , нито космодрум да се изстреляте в космоса  на екзалтирано българско преклонение. Българинът ще се преклони пред  вас,  като обединител на нацията, като градите за него по-красив и смислен живот, а не като мятате политически пиратки .

Не е ясно, президент Радев,   „Храбрият шивач" на Братя Грим ли го играете, които шивач убил 7 мухи  и успеха на живота му бил да се ожени за царица?

Макар, че сте главнокомандващ, Конституцията не ви е произвела в подпалвач на властови войни, защото - историческа истина е - че във войната няма печеливши, а жертвата е народът.

Президентът е призван да съедини ръцете, да има лъвско сърце и мъдър ум. Мъдростта отличава рязко силния от слабия, умния от глупавия, тщеславния от благородния.

Идва 3-ти март - не палете по пощадите чучела, поведете хоро, запейте българска национална песен, облечете носия, а не се маскирайте в „новите дрехи на Царя", колкото и „дизайнерите" ви  да ви заблуждават, че сте sexy-политически...

Нали, помните приказката „Новите дрехи на Царя" - да не се окаже , че Царят, т.е., президентът Радев, ще си замине в историята гол?

Quo vadis /къде отиваш/ -  президент Радев, накъде водите България?


Аз съм Бенвска. И питам.

По време на Извънредното положение Беновска ще пита в неделя, 29 март 2020 г. от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Беновска: Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже ,че разпространявате фалшива новина за „смъртта“ на свободното слово?

Беновска: Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже ,че разпространявате фалшива новина за „смъртта“ на свободното слово?