Новини

Беновска: Г-н Борисов - Тръмп, Путин и ЕС - България ще побере ли в дланта си?


Беновска: Г-н Борисов - Тръмп, Путин и ЕС - България ще побере ли в дланта си?

08-12-2019 12:19


„Земя като една човешка длан" беше нарекъл поет България.


Премиерът Борисов се опитва българската длан, независимо, че е малка да е корава и да побере и „газовата пирожка" на Путин, и „Мак доналдса" на Тръмп - с „кюфте" от сигурност, „зеленчуци" от енергетика, „сос" от борба срещу корупцията, и венецианска „пица" - от контролиран главен прокурор и  независими върховни съдии.


В дланта - българска БСП и ОП ни пуснаха да  подрънкват и 8 железни левчета - субсидия на глас за партиите, шумолят 250 лева пенсия  и 10-15-18% процента увеличение на заплатите.


На 19 декември,  на показалеца, Ахмед Доган ще постави поредния си „пръстен с печат" - аналитичното му слово се очаква, както винаги, да подреди фактите и да изрече неизреченото.


На безименния пръст на българската длан си нанизахме и предпазен „напръстник"- независим върховен прокурор, който да контролира главния.


На ноктите на българската длан си инструктирахме и Валери Симеонов - зам на 44 НС и лика на Румен Радев - анализатор на избори.  


Председателят на ВКС Лозан Панов и представителят на България в ЕСПЧ  Йонко Грозев нанизаха на китката на българската длан поредната „гривна" дрънчаща на нападение в защита на олигарси, на грантаджийска политика, но не на правосъдие.


През пръстите на българската длан изтича и 70% от пернишката вода.


На дланта ни „кацат" и превъплъщаващите се в политици шоумени на Слави.


Ще успее ли тази българска длан да обърше и сълзите за почти столетната икона Стоянка Мутафова, но и да поднесе цветя на великата Лили Иванова?


Аз съм Беновска. И питам.

Беновска: Г-н Борисов, като „бомба със закъснител“ заложена ви от Радев ли цъкат „часовниците“ на Цветанов?

Беновска: Г-н Борисов, като „бомба със закъснител“ заложена ви от Радев ли цъкат „часовниците“ на Цветанов?

Беновска ще пита в неделя, 27 септеври 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?