Новини

Борисов не отговори на Беновска липсва ли му Цветанов и как оценява „воаяжа“ му в САЩ


Борисов не отговори на Беновска липсва ли му Цветанов и как оценява „воаяжа“ му в САЩ

03-11-2019 11:40


Министър-председателят Бойко Борисов отговаря на въпроси на Илиана Беновска след приключването на изборния ден на втория тур на местните избори от 3 ноември 2019 г.


Илиана Беновска: Г-н Борисов, моля да отговорите на най-важния въпрос, който интересува обществото, това беше най-важната тема на тези избори - доколко вотът трябва да е партиен? Забелязвате, че във вашите победи, независимо от загубите, там, където побеждавате се консолидира силно партийният вот и се разширява по периферията, това окуражава ли ви да продължите с промените в ГЕРБ?


Бойко Борисов: Окуражава ни непрекъснато! Аз съм живял в София, когато управляваха СДС, старото СДС с БСП по времето на Софиянски и знаете какъв беше градът. Аз съм противник на така наречените независими кандидати. Независим от кой? Кой носи отговорността за тях после? И миналите избори го показаха, Кадиев издигна Иванчева и след няколко месеца каза - аз вече не отговарям за нея. Да де, но то вече е свършило. Политическата партия, ето сега ми задавате въпроси къде загубихме, къде спечелихме, за всички наши грешни действия получаваме шамари, получаваме си уроците, за всички наши добри действия получаваме добри резултати и похвали. И затова съществуват политическите партии. Иначе дайте да направим друго, от следващите избори само независими кандидати и ние да се примъкваме покрай тях партиите и да викаме - „този е наш", като спечели, защото някога сме му казали добър ден. Това е несериозна работа. Ето, някои от анализаторите правилно казват - кметствата се управляват от общинските съвети и там приемането на бюджета и на важните решения става с мнозинство. Така е устроена държавата. Всичко друго води към една анархия и безотговорност.


Илиана Беновска: А липсваше ли Ви Цветанов на тези избори? Как ще оцените атлантическия „воаяж" на Цветанов?


Бойко Борисов: Хайде стига вече!


Можете да чуете цялото интервю ТУК

Беновска: Главен прокурор Гешев, вие ли ще сте „лекарството“ срещу „коронавируса“ на корупцията и войната „Радев VS Борисов“?

Беновска: Главен прокурор Гешев, вие ли ще сте „лекарството“ срещу „коронавируса“ на корупцията и войната „Радев VS Борисов“?

Беновска ще пита в неделя, 5 юли 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?