Новини

Николай Стойнев: За почистване поръчката няма да спрем по искане на БСП


Николай Стойнев: За почистване поръчката няма да спрем по искане на БСП

31-07-2019 13:12


Заместник-председателят на СОС от ГЕРБ Николай Стойнев и областният председател на ГЕРБ София Цветомир Паунов отговарят на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция на ГЕРБ-София от 31-ви юли 2019 г.

 

 

Илиана Беновска: Бях на пресконференцията на Калоян Паргов и от първо лице ще ви кажа, че той направи заявление, че ако г-жа Фандъкова ще се кандидатира за кмет, би трябвало да спрете тази обществена поръчка за чистотата. И второто, което искам да попитам, дали ще го направите разбира се е въпросът, той направи констатация, че общинският съвет, цитирам малко свободно, сте фигуранти. Дали ще оборите това твърдение? И не на последно място, чувствате ли се „хакнати", сега в държавата е модерно да бъдат „хакнати", преди изборите и каква ще бъде концепцията ви, визията ви на общински съветници и на ПП ГЕРБ за изборите, или ще очаквате само евентуалният кмет Фандъкова да излезе със свое предложение? Благодаря!


Цветомир Паунов: Само преди колегите да отговорят да напомня два факта, единият е, че през 2009 г. кризата с боклука в София много добре си спомняте как беше организирана и режисирана от политическата партия, чийто представител е г-н Паргов. И аз не знам от Бузлуджа как се виждат темите и проблемите, но също така си спомням, че преди 2-3 години младежката организация на ГЕРБ в Стара Загора след провеждане на мероприятието на БСП се включи в почистването на природата вследствие на това, което беше останало от събитията. Така че да получаваме оценки от този род не ги приемам за сериозни и нормални, но нека колегите да отговорят, тъй като предполагам, че се чувстват и лично засегнати от този коментар.


Николай Стойнев: Приемам го с усмивка, г-н Паргов е няколко мандата общински съветник и може да направи всякакви предложения, ако смята, че градът има нужда от тях. Така че работата на общинския съветник е да работи по определени проблеми, да вкарва доклади за това как да бъдат решени. По отношение обаче на участието на общински съветници ще му припомня, че общински съветници от БСП участваха в процедурата по избор на изпълнители на почистването и през 2014 г. и като цяло ние като съветници от ГЕРБ заложихме на тази политика във всички важни обществени поръчки, освен представители на администрацията да бъдат включвани представители на различните политически сили. Така че и за тази поръчка, когато дойде време за отваряне на офертите, ще бъдат включени представители на БСП, които на самата комисия могат да участват в избора и класирането на кандидатите. Така че намирам за неоснователни тези забележки. Също така искам да му напомня, че имат представител в комисия, която е създадена с решение на общинския съвет и в която участват отново представители на всички политически групи, в която се разглеждат условията за по-важните, по-големите обществени поръчки, които Столична община обявява. Така че функцията и ролята на общинските съветници е важна. Разбира се мажоритарно избраният кандидат ще бъде кметът на София. Както във всяка партия, така и в ГЕРБ кандидатът за кмет на София е водещото лице в кампанията и съответно усилията на нас, като структура, като съветници, като партия са да разработим заедно програмата за управление и след това да работим за нейното прилагане и изпълнение през следващите 4 години.


Илиана Беновска: Не стана ясно ще спрете ли тази поръчка, или не?


Николай Стойнев: Категорично заявих, че това е целта на БСП да предизвика криза с отпадъците. В този момент, ако поръчката се спре, това означава, че кметът на София през 2020 г. няма да има договор с фирми за почистване на София. Това е на практика предложението на БСП. И не виждам никакво основание да бъде спирана такава поръчка при положение, че тя залага много високи изисквания първо към фирмите, които ще участват и второ към качеството на работата, която те ще изпълняват. Така че няма никакви основания за спирането на такава поръчка!


Можете да чуете цялото интервю ТУК

Беновска: Ще остане ли „по парфюм“ Корнелия Нинова след местните избори?

Беновска: Ще остане ли „по парфюм“ Корнелия Нинова след местните избори?

ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

Кампания за дуално и професионално образование