Новини

Ивайло Крачунов: Лозан Панов, явно, му е неудобно да каже ходил ли е войник


Ивайло Крачунов: Лозан Панов, явно, му е неудобно да каже ходил ли е войник

09-06-2019 09:10


Ивайло Крачунов, БЛИЦ, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2" на 9 юни 2019 г. заяви позиции по следните теми:

 

Публичните личности са задължени да отговарят на такива питания, явно г-н Панов изпитва неудобство от този въпрос, не мога да си обясня по друг начин защо не дава отговор. Аз мога да кажа за себе си, че съм изкарал казарма година и половина. Това каза управителят на БЛИЦ Ивайло Крачунов в „Беновска пита" по повод упорития отказ на председателя на ВКС Панов да отговори на този въпрос пред журналисти.


Ивайло Крачунов припомни също, че Лозан Панов единствен от всички, чиито имена бяха замесени в т. нар. Апартаментгейт, остана без санкция. „Той много арогантно в медиите каза, че не вижда нарушения, макар че бе закупил апартамент от Артекс за много занижени цени", изтъкна журналистът.За протестите срещу присъдите на осъдените за смъртта на Чората петима полицаи, Ивайло Крачунов заяви: „Това е процес, който отразявах още когато бях в криминалния отдел на в. „Труд". Според мен петимата полицаи неправилно са осъдени. В крайна сметка се надявам в името на справедливостта тези хора да не попадат в затвора и решението да бъде преразгледано във Върховния касационен съд, макар председателят му Лозан Панов да е повече зает с политически изявления. ВСС трябва да реагира по-остро на опита на председателя на ВКС да прави политически изявления", призова управителят на БЛИЦ. Според него от ВСС могат да образуват дисциплинарни производства и да призовават Панов по-често да дава обяснения.

 

Водещата помоли своя събеседник да коментира появата но Делян Пеевски в парламента и идеята му да се намали ДДС-то на някои основни стоки. Той отговори, че според него това е опит до си направи нещо работещо за хората, да се облекчи живота им, така че да имат по-достъпни стоки от първа необходимост. Идеята за безплатни детски градини също е добра. Крачунов изрази мнение, че ДПС стои стабилно в момента, представили са се добре на изборите. Те демонстрират отговорно и конструктивно поведение в Народното събрание. Така че ДПС дава знак за сигурност и стабилност.


По думите му в БСП вече са започнали много драматични процеси и се очакват „горещи новини, които ще отразяваме". Станишев е бил вкаран в евролистата през пленума въпреки волята но лидера, след това социалистите са загубили евроизборите, въпреки че имат един евродепутат повече спрямо миналото издание на ЕП. „Има прегрупиране на силите около лидерката Нинова, около вътрешната опозиция", посочи Крачунов. Водещата заяви, че й е забранен достъпът до „Позитано" 20. Събеседникът й припомни, че Румен Радев също не я допуска в сградата на президентството, което не е демократично. Беновска каза, че води дело по този случай и се радва, че вече има смели съдии, които са изискали всички необходими документи от държавния глава.


Според него ниската активност на избирателите на изминалите европейски избори се дължи не само на факта, че те не са толкова атрактивни за българите, но и на сливането на много почивни дни около 24 май. 


„Неприятно впечатление прави сливането на празнични дни, което нанася, според мен, щети на българската икономика и работодателите са прави, че това вреди на икономиката и производителността. Има достатъчно отпуски през годината, според мен е много неудачно да се сливат толкова празници - май, април, преди летните отпуски", смята Ивайло Крачунов. 


Беновска: Г-жо Фандъкова, г-жо Манолова, коя ще извоюва „ Златната ябълката“ на победата в София?

Беновска: Г-жо Фандъкова, г-жо Манолова, коя ще извоюва „ Златната ябълката“ на победата в София?

ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

Кампания за дуално и професионално образование