Новини

СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ 2019


СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ 2019

06-03-2019 14:07

 

 

 


СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ 2019

ИЗПРАЩАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ДЕЛЕГАЦИЯ


На 7 март 2019 от 11.30 ч. в София, Национален пресклуб „България" (Национален стадион „Васил Левски") Спешъл Олимпикс България  организира пресконференция с участието на националната делегация за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби 2019.


На пресконференцията ще бъдат представени атлетите, които представят България на най-голямото спортно събитие за годината и техните треньори. Спешъл Олимпикс България получи квота от 18 атлета с интелектуални затруднения на възраст от 14 до 42 години от 10 български общини (София, Варна,Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич)  в 7 спорта - лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис.


Пресконференцията се провежда в последния ден от подготвителния лагер на атлетите в София. След пресконференцията ще има възможност за интервюта с атлетите, техните семейства и придружители и националните треньори.


Преди заминаването Националната делегация на Спешъл Олимпикс България ще бъде приета от министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.


Последната възможност за изпращане на делегацията е на 8 март 2019 в 8.00 ч. на Терминал 2 на Летище София, преди излитането на атлетите за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства).


В периода 14 - 21 март 2019 година в Абу Даби ще участват повече от 7500 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации и ще споделят своята радост с над 3000 официални гости, 20 000 доброволци и близо 500 000 зрители по трибуните.


Националната делегация се завръща от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби на 22 март 2019 в 20.30 ч. на Терминал 2 на Летище София.


Резултатите от участието на българските атлети ще бъдат представени на пресконференцията на 25 март 2019 от 11.00 ч. в Пресклуб „България".


Националната кампания ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!, Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби 2019, посветена на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби 2019, се подкрепя от Министерството на младежта и спорт, община София, община Варна, община Банско, община Ихтиман, община Пловдив, община Благоевград, община Стара Загора, община Смолян, община Бургас, община Добрич, Българска федерация по лека атлетика, Българска федерация по бадминтон, Българска федерация по плуване, Българска федерация по конен спорт, Българската федерация по боче, Българска федерация по тенис, Българската федерация по силов трибой, Българското национално радио и Българската национална телевизия, Националната спортна академия „Васил Левски", Департамента по спорт СУ „Св. Климент Охридски", корпоративни и граждански организации и 333 индивидуални дарителя.

В рамките на кампанията Спешъл Олимпикс България стартира сайта WWW.FAN.BG за постигане на широка разгласа за участието и постиженията на атлетите с интелектуални затруднения, за които спортът създава възможност да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, другите атлети на Спешъл Олимпикс и обществеността.

В сайта WWW.FAN.BG са публикувани личните истории на атлетите от националната делегация и техните видео визитки, както и две видео представяния на участието и постиженията на българските атлети в Световните игри на Спешъл Олимпикс. Видеата са съобразени с телевизионния формат от до 30 секунди и са достъпни за сваляне и разпространение: ТУК


ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

Кампания за дуално и професионално образование

Беновска: Г-жо Нинова, след призива Ви: „Народе, изправи се! И ГЕРБ ще падне!“ съм като заразена от „свинска чума“, а дома ми - пробит от „диви прасета“

Беновска: Г-жо Нинова, след призива Ви: „Народе, изправи се! И ГЕРБ ще падне!“ съм като заразена от „свинска чума“, а дома ми - пробит от „диви прасета“