Новини

Беновска към Паргов: „Царицата“ Йончева ли ще е кмет на София?


Беновска към Паргов: „Царицата“ Йончева ли ще е кмет на София?

04-12-2018 20:20


Илиана Беновска: По повод шахматната дъска на СОС, която разиграхте преди малко пред нас - казахте, че: „пешката / Крусев/ напуска СОС , за да се прикрие зад гърба й царицата /Фандъкова/". Да попитам, „царицата" Елена Йончева, или „царете" Георги Свиленски, или Калоян Паргов ще замените „царицата" Фандъкова начело на София като кмет? Вдигнете малко завесата, вече явно се мобилизирате и за избори! И второ, къде е г-жа Нинова, защо Вие вече я замествате, това някакъв знак ли е за преконфигуриране на ръководството на БСП? И после към г-н Зарков, отговорете!


Калоян Паргов: Започвам отзад напред, г-жо Беновска, БСП не е лидерска партия. Тук на много пресконференции не е заставала г-жа Нинова, а един или друг представител на БСП в зависимост от това какви новини имаме да споделим. Приемете, че моето присъствие тук е извънредно заради извънредната новина с оставката на г-н Крусев, в противен случай може би щеше да е някой друг колега, ако имаше нещо по-актуално, тук да стои. По отношение на партията шах в СОС, тази партия шах е част от политиката, затова политиката е интересно и дълбокомислено занимание, а не е занимание за аматьори. Имайки предвид да разтълкувам този ход - пешката пази царицата, заплашва се царицата, пешката застава пред царицата и съответно се взима пешката. Дали следващият шах ще бъде даден на царицата предстои да видим, нека да бъде интересно.


Илиана Беновска: Не ми отговорихте за вашите „царе" и „царици" , които ще се кандидатират за кмет?


Калоян Паргов: Преди някой да стане цар или царица, преди това е бил принц или принцеса. А кой от тях ще стане цар или царица предстои да видим, ще го реши народът или БСП, както го прави.


Илиана Беновска: Вие, Паргов,  в момента „принцът" на Корнелия Нинова ли сте?


Калоян Паргов: Аз не съм принц, аз съм председател на Градския съвет и използвам тази метафора, в която ме вкарахте, за да стане по-интересна пресконференцията.


Можете да чуете цялото интервю ТУК

ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

Кампания за дуално и професионално образование