Новини

Емил Димитров-Ревизоро: Съжалявам, че не посъветвах Борисов да обяви война на Русия и САЩ, за да не скача горивото


Емил Димитров-Ревизоро: Съжалявам, че не посъветвах Борисов да обяви война на Русия и САЩ, за да не скача горивото

04-11-2018 15:49


Емил Димитров - Ревизоро, депутат от ПГ „Обединени патриоти", ВМРО,в разговор с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2", заяви позиции по следните теми:

 

Протестите срещу поскъпването на горивата.

 

В началото на разговора със своя събеседник, водещата Илиана Беновска го помоли да назове цялото име на парламентарната Комисия, на която той е председател. Емил Димитров отговори, че цялото име на комисията е Комисия за наблюдение на приходните администрации и борба със сивата икономика и контрабандата. Илиана Беновска продължи с въпрос като попита г-н Димитров дали се чувства виновен за стачките, които са възникнали във връзка с цените на горивото. Той отвърна, че няма никакъв проблем с това и иронично каза, че по-скоро се чувства виновен, че не е казал на премиера да обяви война на Русия и Щатите. Беновска му отвърна да не се измъква с този отговор, а Ревизоро поясни, че това са световни цени и, че те нямата общо с България. Той даде за пример, че ако горивото струва 2 лв. 1 лв взима държавата. „Ако питате мен, още утре може да се вземе акцизът и ДДС -то и да не се влага в продукта. Обаче на 30-ти да не се окаже, че няма заплати, няма осигуровки издравеопазване, защото парите идват от там.", каза още Ревизоро. Водещата помоли събеседника си да обясни по-ясно за тази ситуация. Той поясни, че, за да могат пенсионерите да си взимат пенсиите, да има здравеопазване и социална дейност и да може да функционира цялата държава, то трябва едно, а това са данъци мита и такси. „Ако решим да няма данъци, мита и такси, то ние или трябва да намалим пенсиите или да премахнем социалните помощи. Но нека тези сто души, които са недоволни от горивата да посочат на кои 100 000 българи да не им увеличим пенсиите или да не им се дават никакви социални помощи", коментира още той.

 „Но вие знаете, че в тази връзка, превозвачи, шофьори на таксита са в състояние да съборят една власт?", попита водещата Илиана Беновска.

Емил Димитров заяви, че премиерът не е в състояние да промени цените дори и да иска. „Цялата обединена коалиция, ако иска да смени цените нищо не може да направи, тъй като цените са вдигнати от Русия и най-вече от САЩ, които размахаха пръст на Иран, а той е един от основните износители на горива.", посочи още Ревизоро.

„ Добре, но наблюдавам протестиращите, които на своята територия, са може би прави за себе си, но и те питат защо в съседния град или държава горивото е по-евтино. Те не се интересуват от мита, акцизи и данъци.", попита водещата Илиана Беновска.

Емил Димитров-Ревизоро отвърна, че споделя изцяло възгледите на тези хора, но призова  тези хора, които протестират в Добрич, Благоевград и др. да излязат извън България и да се опитат да си закупят по-евтино гориво, ако успеят въобще, след което да бойкотират българските продавачи. „Даже, ако мога да кажа на българските продавачи, но няма как - не продавайте три дни и си преосмислете си цените. Знаете ли какво ще стане тогава? Ще спре държавата.", заяви Димитров. Той продължи с коментар, че нито в Сърбия, нито в Румъния и нито в Гърция има по-евтино гориво и , че там дори е по-скъпо от горивото в България. Ревизоро допълни, че дори има гръцки и румънски фирми, които продават тук гориво с нашите по-ниски цени заради акцизите, които страната ни е въвела.

 „Ще посъветвате ли вносителите и продавачите на горива наистина да спрат работа за три дни?", попита водещата Беновска.

Емил Димитровзаяви, че няма нужда от това, тъй като това може да  навреди върху премиера Борисов и да се окаже, че той не ги е помолил държавата да функционира нормално независимо, че сто души са недоволни. Водещата коментира, че те наистина могат да отидат в Гърция, Румъния и Сърбия и да видят цените. Ревизоро отговори, че протестиращите много добре знаят какви са цените там. Илиана Беновска попита дали някой подстрекава това недоволство и кой? Емил Димитров заяви, че е така и, че това са хора, които не намериха място в парламента. Водещата попита кои са тези хора, а Ревизоро коментира, че това са хората, които в предишния парламент не са успели да реализират свои програми и цели и не са успели да влязат в парламента, но не назова имена и отрече Марешки да е сред тях.

 

Проверките на производители на алкохолни напитки.


„Коментирайте Миню Стайков и проверките, които се извършиха и във Ваше присъствие по местата за производство на алкохолни напитки. Вие направихте обиколки на цигарените фабрики и на алкохолните производители", попита водещата Илиана Беновска.

Емил Димитров - Ревизоро заяви, че предстоят още обиколки и трябва да се погледне кранът, който откриха в една фабриките на Миню Стайков и, който се е оказал шланг чрез, който може да се отвежда встрани голямо количество алкохол. Беновска попита какво е било твърдението относно този кран, а Ревизоро отвърна, че твърдението им е било, че той се е ползвал само веднъж в годината за обезвъздушаване и не са имали аргументи защо не е бил пломбиран. Водещата продължи като попита, защо наистина не е бил пломбиран, а събеседникът й отвърна, че това трябва да кажат от митниците. „Имате ли сведения колко алкохол е източен през този кран във фабриката на Миню Стайков?", попита водещата Илиана Беновска. Емил Димитров отвърна, че него го притеснява това, че ако трябва да се съблюдава законът, то трябва да се отнеме лицензът на един от големите български производители, а това означава, че моментално други производители от чужбина могат да се наместят там. Водещата продължи с въпрос дали не е редно и смата митница да даде своя отговор, защо тази тръба минава оттам. Гостът и отвърна, че се оказва, че за другите кранове в другите претърсени предприятия в Поморие са знаели отпреди това. „Митниците има своите отговори, които ги е дала, където трябва и си върви производството. Според мен, с тези сериозни нарушения там ще има проблем.", каза още Димитров.


Стабилна ли е коалицията?

 

Емил Димитров - Ревизоро отговори, че според него няма да има проблем и с гласуването на бюджета и с всички други важни закони, но просто трябва да се върнат в залата всичките му колеги, които са били в командировки.

 „Как ще се развият процесите в Държавната агенция за българите в чужбина? Иван Гешев, заместник-главния прокурор и щеф на наказателната прокуратура каза, че Красимир Каракачанов не е замесен в тези процеси?", попита водещата Илиана Беновска.

Събеседникът й отговори, че там тече производство и причината трябва да се докаже каква е, дори и да не е финансова. „Ако питате мен, трябва да спрат да се занимават с тази агенция и да я дадат на друг да се занимава и да я управлява, защото тя само генерира проблеми.", заяви още той.

„Какво трябва да се направи според Вас с този Съвет за гражданство? Там са 14 институции.", попита водещата.

Емил Димитров-Ревизоро отговори, че за да няма злоупотреби с гражданството е необходим електронен регистър .

 

Така завърши предаването „Беновска пита" в ефира на Радио К2 и Канал 3 на 4.11.2018 г.

Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас?

Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас?

Беновска пита в неделя, 23 юни 2019 г., в 5 часа следобед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?