Новини

Калоян Паргов: Заставането на Илияна Йотова до премиера Борисов в Болград не е контрапункт на президента Радев


Калоян Паргов: Заставането на Илияна Йотова до премиера Борисов в Болград не е контрапункт на президента Радев

11-10-2018 21:54


Калоян Паргов, председател на ГС на БСП-София и на групата на „БСП-лява България" в СОС, в свое участие в ефира на „Радио К2" заяви позиции по следните теми:


Убийството на Виктория Маринова.

    „Член сте на ИБ на БСП по право, подписахте ли се БСП да политизира убийството на Виктория от Русе и да я номинира за разследващ журналист, каквато не е била?", попита водещата. Калоян Паргов отговори, че очевидно службите са си свършили добре работата, включително и по отношение взаимодействието с партньорските служби, сега е важно да има бърз и справедлив процес, който да изясни всички обстоятелства. 


Заставането на вицепрезидента Илияна Йотова рамо до рамо с Борисов в Болград.

   „Президентът Радев призова за единение, вицето му Йотова застана до Борисов в Болград, Вашият коментар?", попита водещата. Калоян Паргов отговори, че темата е била обсъждана в последното издание на предаването „Беновска пита", където гостите са изказали различни мнения. Според него този акт не може да се тълкува като контрапункт на Румен Радев. Още повече, че това е задължение на Илияна Йотова, като вицепрезидент тя има отношение към българската диаспора, но по тези политики има още какво да се желае от изпълнителната власт.


Ще има ли БСП кмет на София?

    „Имате критики към ремонтите в София, но от 1990 г. не сте имали кмет. Ще имате ли кмет на София и кой ще е той?", попита водещата. Калоян Паргов отговори, че през 2003 г. БСП е спечелила местните избори в София, но малко не й е достигнало да има и кмет. Тогава БСП е останала в опозиция. Той подчерта, че БСП не са управлявали в София от началото на прехода, затова не могат да носят никаква отговорност за проблемите в момента. Лидерът на столичните социалисти обясни, че процедурата по номинация на кандидатура на БСП за кмет ще завърши в средата на следващата година. „Ще Ви обвинят ли за загубата на местните избори, защото отсега е видно, че БСП няма да има кмет на София?", попита водещата. Събеседникът й отговори, че никой не е очаквал и че БСП ще спечели президентските избори, но това се е случило. „Така че очаквайте неочакваното. По отношение на отговорността, като председател едно нещо научих, че дори и да нямаш отношение към някакъв въпрос или проблем, ти си виновен, защото си председател. Така че Ви благодаря, да си пожелаем успех в тежката политическа година, която следва!", завърши Калоян Паргов участието си в ефира на „Радио К2" на 11 октомври 2018 г.


Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас?

Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас?

Беновска пита в неделя, 23 юни 2019 г., в 5 часа следобед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?