Новини

„Радио К2“ пита Калоян Паргов и Милка Христова: Защо избързахте с критиките на ремонтите в София преди те да бъдат готови изцяло?


„Радио К2“ пита Калоян Паргов и Милка Христова: Защо избързахте с критиките на ремонтите в София преди те да бъдат готови изцяло?

11-10-2018 21:46


Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП-София и Милка Христова, заместник-председател на СОС от "БСП-лява България" отговарят на въпроси на „Радио К2" на 11 октомври 2018 г.


„Радио К2": Г-жо Христова, не избързахте ли с критиките преди да е изцяло готов ремонтът и тогава да излезете с критики?


Милка Христова: Това също е удобна мантра и ще кажа защо. Надзорът и контролът върху качеството следва да се осъществява във всеки един етап от строителството. Ако беше възможно и ако е целесъобразно този контрол да се извършва едва в края - Бога ми, защо е този надзор? Защо ще платим този един милион? Ами да го дадем на професорите от УАСГ, те да направят цялостен контрол на свършеното и да се свършва с тази мъка гражданите да се вълнуват по време на целия етап на строителството. Това също не е сериозно. Това е удобна формула, но не е правилна и не е вярна.


Калоян Паргов: Вие като правите ремонт вкъщи нали все пак наблюдавате какво се ремонтира и в движение отстранявате това, което не ви харесва? Това е нормално. Така, както се грижим за личната си собственост, така трябва да се грижим и за публичната, тоест за нашия град, защото той е нашият дом. Нормално е в движение, когато видим нещо, което не ни харесва, да поискаме неговото отстраняване. Така че не приемам оправданието - още се работи, изчакайте да видим свършеното!


Милка Христова: Ние нямаме претенции към непометеното и към неизмитите плочки! Ние имаме претенции към начина, по който са поставени, нека да се разберем. Не говорим за естетиката на мръсната плочка, говорим за неправилно поставената плочка.


Калоян Паргов: С две думи за кажем в заключение - номерата на г-жа Фандъкова и пиар триковете няма да минат. Както се казва - не нам такива номера. Ще следим, ще наблюдаваме и ще разискваме, това е нашата роля на опозиция, да си свършат работата. Ако не могат да контролират и да накарат качествено да си свършат обекта, това е една своеобразна оценка и за мандата и затова, което се прави в този ресор инфраструктура.


Можете да чуете цялото интервю ТУК

Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас?

Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас?

Беновска пита в неделя, 23 юни 2019 г., в 5 часа следобед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?