Новини

Николай Николов: Имаше реална опасност за жителите на блок 412 в „Овча купел” и гражданите с право са гневни


Николай Николов: Имаше реална опасност за жителите на блок 412 в „Овча купел” и гражданите с право са гневни

13-09-2018 21:09

Николай Николов, общински съветник в СОС от групата на „БСП-лява България", в интервю за „Радио К2" заяви позиции по следните теми:


Инициираната от него подписка срещу травеститите, проституцията и хамалите по бул. „Христо Ботев".

   Николай Николов заяви, че в понеделник е внесъл ксерокопие на всичките 1031 подписа в Столична община, а днес вече лично е предал оригиналите на столичния кмет Фандъкова.


Скандалът свързан с пропадането на лек автомобил в изкоп на новострояща се сграда в „Овча купел".

    Николай Николов заяви, че това е процес, който се развива вече 3 седмици. Гражданите са организирали три протеста, по време на последния протест в началото на септември районният кмет е успокоил хората, че няма нищо опасно и само след 12 часа се е случило пропадането на тротоар в изкопа заедно с една кола и по щастливи обстоятелства няма жертви. Днес отново е имало протест на граждани от региона пред общината, те са били поканени в комисията и тази вечер ще има широко обществено обсъждане, инициирано от районния кмет.

   Общинският съветник заяви, че е имало доста странни твърдения, че институциите са реагирали бързо, което категорично не е вярно. Той обясни, че по време на самия инцидент на 7 септември от ДНСК са дошли с 6 часа закъснение, скрили са се в един фургон, след това са излезли под прикритие и гражданите е трябвало да правят жива верига и да спират колата, за да получат обяснения. Случаят продължава да се следи, кметът Фандъкова е подала сигнал в Софийска градска прокуратура. Строежът е спрян и започват укрепителни процедури. Наистина е имало реална опасност за жителите на блок 412 и гражданите с право са гневни. „Трябва прокуратурата да провери абсолютно всички документи, предисторията. Гражданите намериха нещо, което ми предадоха, в миналото МОН не е дал съгласие да се строи, Петър Диков след това, като бивш главен архитект, също не е дал съгласие. По-късно не е ясно как е започнал този строеж. Наистина прокуратурата трябва да влезе и да изкарат всички факти наяве!", завърши Николай Николов участието си в ефира на „Радио К2"от 13 септември 2018 г.


Можете да чуете цялото интервю ТУК

ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

Кампания за дуално и професионално образование