Новини

Милка Христова: БСП настоява средствата за ремонт на улична инфраструктура да се насочват приоритетно към районите


Милка Христова: БСП настоява средствата за ремонт на улична инфраструктура да се насочват приоритетно към районите

10-07-2018 18:12


Милка Христова,  заместник-председател на СОС от групата на „БСП-лява България", в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?" в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:


Ремонтите в София.

    „Остават вечният въпрос за качеството на тези ремонти и тяхната трайност?", попита водещата Деница Гацинска. Милка Христова отговори, че началото на лятото както обикновено стартира с големи ремонти по основните пътни артерии в центъра, което неибзежно води до трудности в придвижването. Тя продължи, че ремонтите са планови, но това не отменя въпроса за качеството им и за сроковете, в които ще бъдат изпълнени. Заместник-председателят на СОС изрази своята надежда ремонтът на „Граф Игнатиев" да не повтори сагата с ремонта на „Дондуков", при който сроковете няколко пъти са били удължавани, а качеството е било доста лошо. Освен това обещанията на кмета за санкции няма как да успокояват софиянци, защото тези санкции не могат да овъзмездят гражданите за пропилените пари.

   Милка Христова насочи вниманието и към това, че случващото се в центъра трябва да продължи и в районите. Тя обясни, че групата на „БСП-лява България" от доста време защитава тезата, че средствата, предназначени за ремонт на улична инфраструктура, трябва приоритетно да се насочват към кварталите. Общинският съветник заяви, че технологията на пълнене на дупки се оказва неефективна, защото гаранционният срок е една година, което означава, че някои основни артерии в кварталите са буквално абонирани за ремонти, но това не решава проблемите. „Ние ще се опитаме като политическа сила при планирането на бюджет 2019 приоритет да бъдат кварталите и тяхната улична мрежа, тъй като всички плащат данъци и трябвало да се ползват с оползотворяването на тези средства по възможно най-добрия начин!", категорична беше Милка Христова.


Предложението на ВМРО за закриване на бежанските центрове в София.

    „ВМРО поиска закриване на бежанските центрове в София, заслужава ли тази тема да бъде дебатирана на общинска сесия и застрашена ли е България да се превърне в периферия на ЕС аз бежанци?", попита водещата Деница Гацинска. Милка Христова отговори, че ако не бъде променено Дъблинското споразумение такава опасност съществува, защото според този документ бежанците трябва да останат в първата държава от ЕС, в която са влезли. Тя продължи, че това е огромен проблем, който фокусира вниманието на всички членове на ЕС и никой не може да каже каква ще е развръзката. Нашата надежда е, че това споразумение ще бъде коригирано и периферните държави няма да понесат цялата тежест.

   Що се отнася до конкретното предложение на ВМРО, заместник-председателят на СОС заяви, че не е запозната с техните мотиви. Тя обаче обясни, че преди няколко години, когато в столицата е имало сериозен проблем с прилив на мигранти, от „БСП-лява България" са изразили категоричното си несъгласие голям град като София да става център на подобен тип настаняване. „Обикновено бежански центрове се изнасят в по-малки градове или в периферията, така че това да не нарушава ритъма на големия град. Ще се запознаем подробно с мотивите на колегите и е твърде вероятно да ги подкрепим, ако те са основателни и защитават интересите на гражданите на София. Разбира се всичко това ще стане при отчитане правата на бежанците, тъй като много голяма част от тях не са икономически мигранти, а бягат от държави, в които е застрашен техният живот, тяхната сигурност и по силата на сега действащите световни нормативни актове те имат право на закрила и на пребиваване в страната!", завърши Милка Христова разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?" в ефира на Радио К2 на 10 юли 2018 г.


Можете да чуете цялото интервю ТУК

Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас?

Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас?

Беновска пита в неделя, 23 юни 2019 г., в 5 часа следобед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?