Новини

Димитър Антов: Отношението на ВМРО към гей-парада не е крайно, а изразява позицията на мнозинството консервативни българи


Димитър Антов: Отношението на ВМРО към гей-парада не е крайно, а изразява позицията на мнозинството консервативни българи

13-06-2018 20:52

Димитър Антов, общински съветник в СОС от ВМРО, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2", заяви позиции по следните теми:


Гей-парадът.

    „Премина гей-парада в София, вие заехте една много крайна позиция. След няколко дни направихте ли си своята равносметка, какво постигнахте и какво не и как беше посрещнат този гей-парад от обществото?", попита водещата Клара Маринова. Димитър Антов заяви, че позицията на ВМРО не е крайна, а изразява позицията на консервативните българи, които са мнозинството у нас. Тези хора смятат, че сексуалната ориентация си е личен избор, но това не е повод за демонстрация. „В българската култура никой различен не е демонстрирал пред останалите така силно своята позиция - едва ли не да я представи като официална позиция на националната ни култура! Ние не атакуваме самите хомосексуални, а това, че ни се пробутват някакви правила, според които тези хора се обявяват едва ли не за пример за поведение!", категоричен бе той. Според общинския съветник някои хора у нас, които имитират западната култура, се опитват да наложат правила, които са неприемливи за българите. „Какво да правим, че не го харесваме, например аз не обичам да ям жабешки бутчета, виновен ли съм за това?", попита общинският съветник.

  „Имаше и арести, защото някакви провокации се получиха на „Орлов мост"?", попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че според него това е било крайно поведение на демонстрация. „Ние не одобряваме никакви крайности, а казваме - господа, предлагате ни нещо, което е неприемливо за болшинството българи, не ни го натрапвайте! Нищо повече!", категоричен бе той.

    „Продължават да ни натискат отвън и за приемането на Истанбулската конвенция!", отбеляза водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че се приема едва ли не, че културата на Европа е тази на няколко атлантически страни, но всъщност културата на Европа е културата на целия континент. Нашата представа за култура на Европа също трябва да участва в общия изглед. А нашата култура не допуска такива крайни поведения и ги смята за неестествени.


Ремонтите в София.

    Димитър Антов заяви, че няма как да не се правят ремонти, още повече, че София е стар град, а старите градове трудно се премоделират за по-големия трафик. Освен това при ремонтите непрекъснато се натъкваме на археологически обекти, които трябва да се запазват. Така че тези неща трябва да се търпят, а по-скоро да има нетърпимост към случаите на корупция.


Случаят при който велосипедист наряза гумите на линейка.

    „Обществеността в София беше потресена от действията на едно младо момче велосипедист, което наряза гумите на една линейка. Вие общината като цяло направихте голяма стъпка, за да може велосипедистите да се чувстват уютно и удобно в столицата, но вижте какъв непредвиден случай. Аз просто не съм го очаквала!", коментира водещата Клара Маринова. Димитър Антов отговори, че все пак велосипедистите са хора като всички останали и е нормално сред тях да има и по-агресивни.


Скандала около фейсбук статуса на съпругата на вицепремиера Томислав Дончев.

    „Съпругата на вицепремиера Дончев стана много популярна изведнъж с едно свое писание във Фейсбук, че „са свършили морковите и следва тоягата". Ясно е, че това е метафора!", коментира водещата Клара Маринова. Димитър Антов категорично заяви, че консервативното не предполага насилие. Трябва обаче да бъдем малко по-строги. Той обаче подчерта, че ние се опитваме да конструираме едно твърде либерално общество, в което всичко е позволено, а в много държави в западния свят нещата не стоят така. „Да, но виждате - каруци с коне в центъра на София, не работиш, а живееш на социални помощи и си с претенции, в гетото нито едно дете не ходи на училище, а има претенции да участва в обществения живот на държавата. Въобще много разминавания. Аз съм за това всички да имаме права, но и задължения и да си ги спазваме!", продължи водещата. Събеседникът й отговори, че тук трябва да има по-голяма строгост от страна на държавата, например, ако детето не ходи на училище да не получава и детски.


Културно-развлекателната програма на общината през лятото.

    Общинският съветник заяви, че София е прекрасно място за културни прояви, имаме си стара културна интелигенция. „Сега се обсъжда да направим малки сцени, идеята е на г-н Чобанов, има я в Европа, където да се изявяват полупрофесионални групи. Музикални, танцови състави, театрални групи. Представете си събота вечер в парка се разхождат хора, един юношески състав излиза и започва да свири рок, чудесно! Ще събере около себе си публика, може би ще сложи една капа да му се дават стотинки, нищо лошо няма в това! Това е масова култура, това е хубава култура!", завърши Димитър Антов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2" на 13 юни 2018 година. 


Можете да чуете цялото интервю ТУК

Беновска: Г-н Борисов, ще проанализирате кой Ви сервира „гурме“ –то с апартаментите на Цветанов и Цачева? И да го заковете?

Беновска: Г-н Борисов, ще проанализирате кой Ви сервира „гурме“ –то с апартаментите на Цветанов и Цачева? И да го заковете?

СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ 2019

ИЗПРАЩАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ДЕЛЕГАЦИЯ