Новини

Калоян Паргов: БСП гради алтернатива на сегашното управление на базата на реални политики


Калоян Паргов: БСП гради алтернатива на сегашното управление на базата на реални политики

12-10-2017 18:33

Калоян Паргов, общински съветник в СОС, председател на групата на „БСП-лява България", в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?" в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:


Новата наредба за ред в София.

    „Аргументът на г-жа Фандъкова е, че тази наредба не е променяна от 90-те години, нужна ли е все пак някаква промяна и в каква посока?", попита водещата Деница Гацинска. Калоян Паргов отговори, че е чул коментари за това дали трябва да се пие бира в парка или не. Според него, ако общината го забрани, то тогава трябва да осигури достатъчно кафенета и достатъчно кошчета, след като хората не могат да я пият разхождайки се в парка и говорейки си.

   Калоян Паргов обясни, че един от големите проблеми наистина е свързан със шума, особено в жилищните квартали. Той изрази мнение, че общината едва ли някога ще успее да си събере парите от санкциите по тези нарушения. Защото всички ние ставаме свидетели на подобни неща в комплексите, където живеем и виждаме как се реагира. Общинският съветник беше категоричен, че с неговите колеги искат заместник-кмет по сигурността, защото Йорданка Фандъкова очевидно не притежава такива квалификации и възможности, въпреки че се е нагърбила с тази тежка и непосилна задача. На второ място общинска полиция трябва да има правоохранителни функции. На трето място стои въпросът със сигурността на гражданите. Предложението на „БСП-лява България" е етажната собственост да закупи камери, които да бъдат свързани с Районните полицейски управления. Така ще могат да се наблюдават нередности в жилищните комплекси в реално време и да се изпращат патрули. „Това са нашите виждания за сигурността в столицата. А иначе дали ще гърмиш фойерверки, дали ще думка музика в поредното квартално заведение или ще използваш наредбата, за да възпрепятстваш всякакви протести, които не са ти удобни на теб и по политически причини, меко казано не е наредба за сигурността, а е наредба, която иска да прикрие слабости в управлението на столицата!", категоричен бе Калоян Паргов.


Подготовката на БСП за следващите местни избори в София.

    „Започвате ли да се готвите за следващите местни избори и как ще ги спечелите в София, след като загубихте в две села - Трън и Вълчидол от ГЕРБ?", попита водещата Деница Гацинска. Калоян Паргов отговори, че БСП не са спирали подготовката, която е започнала след измамата на предишните избори, когато всички са видели, че 90% от изборните протоколи са били поправяни. Активността на групата на „БСП-лява България" е голяма. Разбира се има и слабости, но подготовката е в ход от 2 години. БСП си има собствена визия за развитието на София, която съвсем скоро ще бъде представена пред медиите, защото е очевидно, че досегашната стратегия не решава проблемите на София.

   „Калоян Паргов ли е по-достойният кмет на София от Фандъкова и Вие ли ще бъдете основният кандидат за кмет на БСП?", попита водещата Деница Гацинска. Събеседникът й отговори, че от БСП са си поставили за задача да намерят такава фигура, която да привлича по-широко мнозинство извън партийното. Той продължи, че партиен ръководител като него едва ли би могъл да привлече това широко мнозинство. „Ние търсим софийския Румен Радев, този, който може да събере по-широка подкрепа и носи качествата на морал и почтеност, от които софиянци имат нужда!", обясни Калоян Паргов. Той добави, че бъдещият кмет на София не бива да прикрива нередностите, както прави Йорданка Фандъкова, като една витрина, в която се инвестира много. Моделът на ГЕРБ обаче го има навсякъде и е въпрос на умение тези слабости да бъдат хванати с доказателства, защото БСП не бива да бъдат голословни.


Свиква ли БСП извънреден конгрес на 28-ми октомври?

    Калоян Паргов обясни, че конгресът не е извънреден, защото той заседава минимум веднъж годишно. Той продължи, че конгресът е следствие и това, което се е случило през последните няколко месеца. Дневният ред е свързан с това каква алтернатива е БСП. Дискусията ще бъде именно в тази посока. Разбира се фокус ще бъде и европредседателството и важните за нас приоритети, както и бюджетът за следващата година.

   „Корнелия Нинова постоянно приканва Бойко Борисов да поиска вот на доверие от съпартийците си и от Народното събрание. В същото време Корнелия Нинова трябва ли да поиска вот на доверие от съпартийците си?", попита водещата Деница Гацинска. Калоян Паргов отговори, че ако конгресът може да се счете за своеобразен вот на доверие, тогава трябва да видим как ще бъдат приети конгресните документи. Това обаче е чисто условно.

   „Силен ли е гласът на вътрешнопартийната опозиция, има ли настроения срещу лидера на БСП?", продължи с въпросите си водещата Деница Гацинска. Събеседникът й отговори, че има натрупано напрежение, което избуява и в публичното пространство и дава лоши сигнали на обществото. Той продължи, че вътрешнопартийна дискусия е имало през всичките 126 години от историята на партията. „По-важно е да се обсъди какво правим с управлението на държавата, защото стоенето в опозиция има смисъл, когато го използваш за фундамент, върху който да стъпи бъдещото ти управление, когато спечелиш изборите. И второто, което е много важно - граденето на алтернатива на базата на реална политика. Нещо, което хората очакват, за да ни повярват!", завърши Калоян Паргов разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?" в ефира на Радио К2 на 12 октомври 2017 г.

 


Можете да чуете цялото интервю ТУК

Беновска: Hasta la vista.baby! Чао, протестъри! Нали, няма да ви видим повече?

Беновска: Hasta la vista.baby! Чао, протестъри! Нали, няма да ви видим повече?

Беновска: Г-н Борисов, ще разсечете ли „Гордиевия възел“ на Радев и Нинова и на ОП ще покажете ли „Колумбовото яйце“ ?

Беновска: Г-н Борисов, ще разсечете ли „Гордиевия възел“ на Радев и Нинова и на ОП ще покажете ли „Колумбовото яйце“ ?