Новини

Радио К2 пита Волен Сидеров, народен представител от „Обединени патриоти”: Кои ще са най-важните задачи пред 44-тото НС?


Радио К2 пита Волен Сидеров, народен представител от „Обединени патриоти”: Кои ще са най-важните задачи пред 44-тото НС?

20-04-2017 19:18


Как ще се отрази резултатът от референдума в Турция на Балканите, ЕС и респективно на България? Каква е Вашата лична позиция за събитията в Турция? Кои решения на служебното правителство се нуждаят от ревизия?


 

Интервю на Радио К2 с лидера на Атака и народен представител от „Обединените патриоти" Волен Сидеров от 20 април 2017 г.Радио К2: Кои ще са най-важните задачи на 44-то Народно събрание?


Волен Сидеров: От гледна точка на коалиционната ангажираност между „Обединени патриоти" и ГЕРБ това ще са програмните точки, по които вече сме се споразумели и по тях ще се изготви управленска стратегия, тоест стратегията, по която ще се управлява. Народното събрание в мнозинството си ще следва това, нещата, които трябва да се свършат, които общо сме одобрили, около които сме се обединили. Ние представихме тази рамкова 21 страници стратегия на медиите. Предстои управленска програма, разбира се преди това избор на правителство, надявам се да стане по-бързичко. И ще се следва тази управленска програма, няма как да я разкажа сега с 2-3 изречения.


Радио К2: А как според Вас ще се отрази резултатът от референдума в Турция на Балканите, Европа и респективно на България? Каква е Вашата лична позиция относно референдума?


Волен Сидеров: Аз по този въпрос ще кажа нещо, което може да прозвучи парадоксално от моята уста чуто, че този резултат от референдума, тук аз няма да повтарям коментари, че това приближава управлението в Турция до една форма на авторитаризъм, това е ясно на хората. Въпросът е за България, понеже питате как ще се отрази. По един парадоксален ще кажа, че ние можем да извлечем изгоди грубо казано. За какво става дума - тъй като сме граница на ЕС, освен това ще бъдем и домакин от 1-ви януари, ние можем и да поставим въпроса за европейската обща безопасност, за охрана на границата, за предотвратяване на нови вълни от нелегални мигранти. За всичко това трябва да получим вече и подкрепата на ЕС, по-силна и по-пълноценна от досега, тъй като ние виждаме, че отношенията Турция - ЕС се развалят, има и напрежение даже. Тоест България, като граница, може да претендира за доста по-сериозни помощи, доста по-сериозна и финансова, и не само финансова помощ и да изгради една сигурна система на сигурност. Да направим това, което ние „Патриотите" го имаме и като програмни намерения - едно обновяване и засилване на самата българска армия, на въоръжението, на подготовката й, на възможностите за защита, нещо, което беше разрушено за съжаление през последните десетилетия. Така че можем да постигнем напредък с чужда помощ от факта, че в Турция се оформя един авторитарен режим.


Радио К2: И един последен въпрос, кои решения на служебното правителство се нуждаят от ревизия според Вас?


Волен Сидеров: Те не са много, но видяхме, че особено през последните седмици служебното правителство започна така да се каже да превишава правата си и да прави ходове, които не са за служебен кабинет, а са по-скоро за постоянно правителство. Но те даже едно от законодателните предложения го спряха още в крачка. По принцип не са много, мисля, че това няма да е проблем за кабинета, въпросът е той да се състави, да е в съгласие и да е работещ, мисля, че това ще стане до началото на май.

 

Можете да чуете цялото интервю ТУК