Новини

Калоян Паргов: София ще стане кървавочервена без помощта на чуждестранни пиари


Калоян Паргов: София ще стане кървавочервена без помощта на чуждестранни пиари

12-02-2017 21:46

Калоян Паргов, председател на ГС на БСП - София, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2", заяви позиции по следните теми:

 

 

Защо не сте в листите за 44 Народно събрание, попита Беновска.

Калоян Паргов отговори, че се чувства добре в градската организация. Човек тежи там,  където са го поставили, аз съм начело на градската организация на БСП, допълни още той.


"27 години София е била синя. Ще успеете ли задържите София червена? Нещо, което постигна ген. Радев, не Вие БСП, защото бяхте само инициативен комитет", попита Беновска.

Под бутнахме го, помогнахме му, пошегува се Калоян Паргов. Чисто идеологически се размиха границите между СДС и БСП, сини и червени. Хората се интересуват от приоритети и интереси, които да подобрят живота им. Те търсят нови лица, нещо различно. София стана кървавочервена на президентски избори, заяви Паргов.


Вие в София много нови лица май не предлагате във вашите листи, които одобрихте, попита Беновска.

Калоян Паргов отговори, че градската организация е подредила над 70 души с таен вот. Нона Йотова е в листите на БСП като част от гражданската квота. Проф. Георги Михайлов директор на хематологията е в листите на столетницата. "Ако някои млади лъвове решат, могат да станат и първи, има преференция и последните могат да станат първи", допълни шефа на Градския съвет на БСП - София. Решавашият глас за листите е на Националния съвет на БСП. Имената ще се обсъждат окончателно следващата седмица от НС на БСП, когато всички листи от цялата страна бъдат подредени.


Възбудихте много коментари дори от симпатизанти, че подменяте политическите лица със социолози, журналисти - проф. Иво Христов, Елена Йончева, Тома Томов, попита Беновска.

Част от тези лица са предложени като гражданска квота, отговори Калоян Паргов. Той заяви, че тези лица са направили впечатление, за да бъдат предложени от партията. Паргов допълни, че с всички тези хора БСП е работила през годините по един или друг начин. Петър Волгин е отказал да се включи като кандидат за депутат, иначе е имал номинации от структурите на БСП.


Вярно ли е, че Елена Йончева е персонална кандидатура на Корнелия Нинова, попита Беновска.

"Може да приета Елена Йончева и като моя персонална кандидатура. Ако утре на Илиана Беновска й предложа място в София. Илиана Беновска ще приеме ли?", отвърна Калоян Паргов.


Не, БСП трябва да се демократизирате още, отговори Беновска.


Спуснат ли е Иван Ченчев в листите отгоре?

Иван Ченчев е едно от новите лица, с много хъс, спортна злоба, опит в областта на спорта, отговори Калоян Паргов.

 

Как ще помогнете на Корнелия Нинова да победи Бойко Борисов, попита Беновска.


25 МИР е лидерският МИР. Там ще бъдат съсредоточени много усилия и ресурси. Тази битка е въпрос на престиж, заяви Паргов.


Ще имате ли чуждестранен консултант на изборите, попита Беновска.

Калоян Паргов отговори, че БСП няма да разчита на консултанти от чужбина, но не може да издаде козовете кой ще помага в предизборната кампания на БСП. БСП ще разчита на партийните актив, на кандидати за депутати, на външни експерти - пиари, политолози, социолози, които ще използва.


БСП ще се съобрази с недоволството на софиянци срещу корупцията, злоупотребата с власт и пари. Приоритети на БСП ще са комунално-битовите услуги, чистота, Топлофикация.  канализация, електроснабдяване.


"Ако може една ябълка, без да ме замеряте като президента Радев", пошегува се Калоян Паргов. Беновска подаде ябълка на Калоян Паргов, която той улови с лявата ръка и обясни, че не замеряла Румен Радев с ябълка, а го е помолила да се изправи да я хване, за да не удари ябълката някого.

Стани ръководител на полети!

Стани ръководител на полети!